This version of the page http://www.sokal.lviv.ua/osvita-ddu_8.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-18. The original page over time could change.
неофіційна сторінка про м.Сокаль і Сокальський район
ЧАТ (Test 2)
 


Нам цікаво знати:


Як ви дізналися про нашу сторінку?

Випадково наткнувся
Через пошук в мережі
Дізнався через інші ЗМІ
Підказали друзі








Безкоштовна газета та дошка оголошень

 
Сокаль і Сокальщина :: освіта

Дошкільний навчальний заклад № 8 "Журавлик" м. Сокаля

На зеленому горбочку
Там, де сонце мружить очка,
Де берізки і бузок
Стоїть "Журавлик " – дитсадок.
Знають всі, що він – найкращий,
Він – веселий, суперкласний!
Чому? Тому, що у садку
Співають пісеньку дзвінку,
Малюють, пишуть і читають,
Ще й математику вивчають
Хлопчики й дівчатка –
Маленькі "журавлятка".
Як садок збудували
Його "Журавликом" назвали.
І так зробили недарма,
Бо тут є істина проста:
"Хто як кораблик свій назве,-
Так він йому і попливе!"

Дошкільний навчальний заклад № 8 "Журавлик" м. Сокаля, Сокальського району, Львівської області знаходиться у підпорядкуванні Сокальського районного відділу освіти. Засновником дошкільного закладу є Сокальська міська рада, га балансі якої знаходиться установа. Функціонує з 1986 року. За типовим проектом розрахований на 220 місць. На даний час дошкільний заклад відвідує 240 дітей.

У дитсадку діє 10 груп: з них 2 ясельні, 6 дошкільних, 2 спецгрупи (з порушенням опорно-рухового апарату та логопедична).

Дошкільний заклад має групи з денним режимом перебування дітей 10,5 год. Початок роботи з 8.00 до 18.30. П'ятиденний робочий тиждень. Встановлено трьохразове харчування: сніданок, обід, вечеря, згідно санітарно-гігієнічних норм і правил. Страви плануються згідно перспективного меню розробленого на весняно-літній та осінньо-зимовий періоди та згідно картотеки страв. Вартість харчування одного дітодня становить 3,50 грн.

У дошкільному закладі працюють 26 педагогічних працівників, з них: з вищою освітою – 10 чол., з середньою спеціальною – 16 чол. Обслуговуючий персонал – 29 чол.

Завідувач – Ірина Романівна Свінціцька, освіта вища, педагогічна, стаж 19 р.
Методист – Оксана Михайлівна Пех.
Психолог – Світлана Андріївна Петелицька.
Логопед – Наталія Іванівна Баран.
Музичні керівники – Наталія Миколаївна Сушак, Оксана Михайлівна Хома, Олена Семенівна Савчук.
Медсестри – Лариса Миколаївна Пікунова, Зоряна Романівна Оганисян.

Навчально-виховний процес у дошкільному закладі здійснюється за програмою "Українське дошкілля" та по Базовому компоненту дошкільної освіти в Україні.

Дошкільний заклад організовує освітній процес за такими пріоритетними напрямками:

  • зміцнення фізичного розвитку дітей з використанням природних факторів та сучасних технологій;
  • здійснення індивідуального та диференційованого підходу по виявленню та розвитку творчих здібностей дітей з урахуванням їх вікових та психічних особливостей;
  • морально-етичне виховання дошкільників на засадах християнської моралі.

Педагогічний колектив постійно дбає про те, щоб малюкам було затишно й весело, забезпечує оптимальні умови для навчання та виховання дітей. Впровадження національної культури, мови, традицій, розвиток природних здібностей, творчого мислення, самовираження особистості дитини в різних видах діяльності. Особливістю роботи дошкільного закладу є створення навчально-ігрового середовища. У кожній групі організовані куточки:

• мистецької діяльності - де зібрано матеріал для художньої діяльності та різних видів праці;
• будівельний - з конструкторами, коробками та іншими матеріалами, які є знаряддям для кріплення, з'єднання, конструювання;
• театралізованих ігор - де підібрано набори обладнання, нескладні декорації, елементи вбрання чи костюми для ігор - драматизацій, інсценівок;
• сенсорики - з різноманітними матеріалами, які глибше і змістовніше дають можливість дітям пізнати ті чи інші предмети, матеріали, засвоїти відповідні способи, їх використання, ігри для розвитку дрібної моторики;
• навчання грамоти - підбір відповідних розвиваючих мовленнєвих ігор, схем - моделей, кросворди, ребуси, за допомогою яких діти засвоюють узагальнені знання, систематизують їх і самостійно використовують в нових ситуаціях;
• музичний - в якому зібрані музичні інструменти та предмети, з яких можна видобувати звук, створити оркестр.

Добір предметів, які оточують дітей в групі, сприяють розвиткові їхньої діяльності, розвивають свідомі ставлення до пізнання навколишнього світу.

Колектив вихователів творчий, у постійному пошуку. Однією з найцікавіших методичних знахідок є використання на заняттях з розвитку мови - теорії розв'язання винахідницьких завдань. Кожне заняття - це цікаве, насичене знахідками навчання. Майже завжди заняття передбачає цікаву гру. Ці ігри спрямовані на розвиток творчого мислення. А як цікаво дітям самим придумувати нове закінчення добре відомої казки, щоб у ній ніхто нікого не кривдив, і щоб була вона доброю і веселою. А також по навчанню дітей творчому розповіданню вихователі використовують у своїй роботі методики символічної синектики та творчі заняття - ігри. На творчих заняттях - іграх намагаються охопити різні напрямки становлення особистості дитини, розвиток уваги і спостережливості, різних видів пам'яті, уяви, фантазії, мовлення та культури спілкування.

Особливого значення вихователі надають проблемі формування спілкування, що дає можливість розвивати мовлення дитини, як комплексну навичку вираження своїх думок, засіб спілкування в умовах конкретної комунікативної ситуації. Навчання рідної мови здійснюється в рамках особистісно-орієнтовного підходу, враховується мовний розвиток та індивідуальні можливості кожної дитини. Включають мовлення в різні види діяльності - пізнавальну, художню, ігрову, що забезпечує збагачення мовлення дітей новою лексикою.

В дошкільному закладі до валеологічної освіти дітей поставилися творчо. Творча група вихователів розробили планування з валеології на кожну вікову групу. Протягом року проводився семінар - практикум по удосконаленню методів та прийомів валеологічного виховання. Педагоги працюють над розробкою та виготовленням посібників, конспектів занять, ігор, розваг. У своїй роботі вихователі орієнтуються на самостійну діяльність дітей, щоб вони могли не тільки добре засвоїти необхідні їм знання, а й застосовувати їх у життєвих ситуаціях. Для цього використовують валеологічні хвилинки, моніторинги, валеологічні ігри, досліди та експерименти валеологічного змісту, ребуси, кросворди. Намагаються, щоб кожне повідомлення валеологічного змісту було відкриттям для дитини, дивом, кликало до самоаналізу, подальшого розвитку.

У практиці своєї роботи з дошкільнятами вихователі використовують різноманітні форми проведення занять, які дедалі більше набувають невимушеного характеру, проводяться не лише фронтальні, а й індивідуальні, підгрупами, парами, міні - заняття, які сприяють розвитку індивідуальних та вікових особливостей, ефективному засвоєнню знань.

Спецгрупа (діти з порушенням опорно-рухового апарату) існує в дошкільному закладі два роки. За даними результатів медико-педагогічної комісії старша медсестра формує групи лікувальної корекції порушення постави і плоскостопості. Щоденно, в другу половину дня проводиться ЛФК під музику та дихальна гімнастика, мета якої навчити правильно дихати носом, що відіграє важливу роль у кровопостачанні легень та коригує деформацію хребта та грудної клітки. Кожна дитина проходить курс річний профілактичного масажу, який проводить старша медсестра, 7-10 сеансів. В комплекс ранкової гімнастики включено 2-3 спеціальні вправи на профілактику плоскостопості і порушення постави та дві дихальні вправи. При проведенні занять вихователь постійно слідкує за поставою дітей і час від часу діти змінюють положення тіла: сидячи на стільчиках, лежачи на килимі, різноманітні пози хребта. Поряд з цим в практику даної групи запроваджуються нетрадиційні форми роботи щодо зміцнення здоров'я дітей - це « крапковий масаж », фітотерапія, ігрові вправи для розвитку моторики пальців.

Для дітей старшого дошкільного віку ранкову гімнастику замінюють аеробікою, яка підвищує настрій, створює оптимальний руховий режим. Поряд з традиційними заняттями з старшими дошкільниками фізкультуру проводять різностатево (окремо заняття з хлопчиками та дівчатками). Для дівчаток підібрані вправи на розвиток гнучкості, пластичності, використовують елементи легкої атлетики; з хлопчиками - силові вправи (з гантелями, на тренажерах), використовують елементи спортивних ігор. В результаті всієї роботи діти стали більш рухливими, сміливими, організованими, під час занять - емоційними і витривалими.

В дитячому садку проводиться гурткова робота, яка забезпечує здібностей, задовільняє прагнення дитини до різноманітної діяльності. Працюють гуртки: «Чарівні пальчики», літературна студія, „Маленькі дослідники”, „Умілі руки”.

Перші парости дитячої творчості, зародженні в дошкільному закладі, продовжують свій розвиток в гуртках будинку мистецтв, в музичній школі, в спортивних секціях і гуртках.

Наших маленьких випускників раді бачити в себе учнями усі школи міста Сокаля.


НАША АДРЕСА: м.Сокаль,
Львівська обл., 80000
Вул. Героїв УПА, 63
Дошкільний навчальний заклад № 8 „Журавлик”
Тел.(03257) 2-__-__

 

 



. Паркет EcoFloor паркет, красивый парвет. - Массаж салоны, тайский, антицелюлитный массаж, массаж ног - Кровля снова идет вверх
http://www.sokal.lviv.ua
Всі права застережено 2005
22:39, 18 листопада 2008 року
При передруці інформації у друкованому або електронному вигляді, посилання на Сокаль і Сокальщина обов'язкове.
Адміністрація порталу не несе відповідальності за зміст рекламних та інформаційних повідомлень і не завжди поділяє погляди авторів публіцистичних матеріалів
8-066-37-90-464