This version of the page http://www.toss.org.ua/2008/08/blog-post_21.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-17. The original page over time could change.
Гик: Допінг

21.08.08

Допінг

Спорт насьогодні докотився до того, що це тепер не змагання сили, витривалості, а змагання хіміків і фармакологів. Звісно, це можна побачити з цього, що як не олімпіада, якісь спортивні змагання, то зразу половина вже встановлених світових рекордів одразу ж перевершуються. А скільки ж видів допінгу насьогодні існує... та їх безліч і найпотужніші компанії зараз і постійно працюють над вдосконаленням цих препаратів, для того, щоб в крові їх виявити було б просто неможливо.
Отож допінг - це якісь мед препарати, а також інші методи, які застосовують для того, щоб спортсмен показував неймовірні результати під час змагань. Поділяються на такі види:
  • Стимулятори
  • Наркотичні анальгетики
  • Анаболіки
  • Діуретики
  • Пептидні гормони
  • Допінг крові
  • Фармакологічні\хімічні маніпуляції.
Стимулятори - це речовини, які діють на мозок і стимулюють розумову і фізичну роботу тіла.
Наркотичні анальгетики - всілякі різновиди знеболювального.
Анаболіки - препарати, які містять тестостерон.
Діуретики - препарати, які допомагають виводити з тіла рідини.
Гормони - впливають на ріст, склад крові.
Допінг крові - вливають або свою (консервовану) або донорську кров з еритроцитами, для покращення переносу кисню.
Фармакологічні\хімічні маніпуляції - просто коли беруть і за допомогою зв'язків, грошей виливають або підміняють результати допінг тесту.
Серед зимових видів спорту, користуються ще одним, досить прикольним видом допінгу, а саме тими балончиками для астматиків. Для того, щоб полегшити дихання, по-моєму, це навіть легально, є якийсь діагноз з яким можна.
Але це все, цей допінг, перетворив спорт в боротьбу хімії. Це вже, деякі спортсмени вже не люди, а монстри накачані мед препаратами. Нажаль, дехто недумає про майбутні наслідки, передчасна старість і смерть до п'ятдесяти. Треба згадати той момент, що живемо 1 раз.
Дещо було взято, також там краще описано, з наступного сайту:
http://news8.thdo.bbc.co.uk/hi/russian/sport/newsid_3555000/3555104.stm

0 коментарі:

Дописати коментар

Url вводиться через http://

Новіша публікація Старіша публікація Головна сторінка