This version of the page http://www.kyivsta.gov.ua/priymalnya/grafika.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-14. The original page over time could change.
Приймальня громадян
З 1 жовтня 2008 року мінімальна заробітна плата – 545 гривень, прожитковий мінімум для працездатних осіб – 669 гривень. Про неправомірні дії працівників податкових органів повідомляйте за телефоном довіри 461-77-35
Про ДПА у м.Києві
ДПІ у районах м.Києва
Новини від ДПА у м.Києві
Приймальня громадян
Громадська колегія
Податкове законодавство
Навігатор платника податків
Податкові роз'яснення
Питання та відповіді
Фізичні особи - умови оподаткування
Апеляційне оскарження в органах ДПС
Оподаткування нерезидентів
Ru  Ua  En
Запобігання проявам корупції
Соціальна реклама
Вакансії органів ДПС м.Києва
Рішення Київської Ради та районних Рад (податки, збори та інші платежі)
Реалізація заставного та безхазяйного майна
Програма діяльності КМ України
Регуляторна політика
Анульовані свідоцтва платників податків ПДВ
Дані про платників ПДВ

На головну

 

Аналіз стану роботи зі зверненнями громадян органами ДПС м. Києва
за січень - жовтень 2008 року

 

         Робота зі зверненнями громадян – важлива складова у діяльності податкової служби. У такий спосіб забезпечується зворотний зв'язок із громадськістю. На сьогодні основне завдання –забезпечити кваліфікований, неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень громадян з метою оперативного вирішення порушених у них питань, задоволення законних вимог заявника.

З метою забезпечення кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного і своєчасного розгляду звернень громадян, а також оперативного вирішення порушених у них питань, задоволення законних вимог заявників в усіх районних ДПІ міста Києва та СДПІ по роботі з ВПП посадовими особами державної податкової служби відповідно графіків проводиться особистий прийом громадян в приймальнях громадян міста.  

Особистий прийом громадян

Державна податкова адміністрація у місті Києві приділяє значну увагу поліпшенню роботи громадських приймалень стосовно особистого прийому громадян та платників податків. Згідно з затвердженими графіками прийому громадян в приймальнях громадян районних державних податкових інспекцій міста Києва та СДПІ по роботі з ВПП і в ДПА у м. Києві посадовими особами органів державної податкової служби проводиться особистий прийом громадян.

У січні – жовтні 2008 року було проведено 191 особистий прийом, на які звернулось 211 громадян, у січні – жовтні 2007 року було проведено 245 таких прийомів, на які звернулось 272 громадянина.

Кількість звернень громадян на особисті прийоми до посадових осіб ОДПС міста значно зменшилась. Це свідчить про більш якісне реагування на проблеми громадян, вирішення їх по суті під час звернень до консультаційних пунктів у районних податкових інспекціях, покращенням масово-роз’яснювальної роботи серед платників.

Найчастіше у своїх зверненнях на особистих прийомах порушувались питання з контрольно-перевірочної роботи – 45 звернень, з податку на додану вартість – 36, з реєстрації та обліку платників податків – 28, з оподаткування доходів підприємницької діяльності – 19, з податку з доходів фізичних осіб – 14 звернень.  

Аналіз розгляду письмових звернень громадян

Оскільки як платники, так і податкова служба працюють в умовах нестабільного податкового законодавства, то подекуди важко простежити за його змінами та доповненнями, нерідко виникають і проблеми. Саме це спонукає громадян звертатися до податкових органів. До органів державної податкової служби м. Києва у січні – жовтні 2008 року надійшло 1380 письмових звернень від громадян, що на 5 звернень менше порівняно з аналогічним періодом 2007 року (1385 письмових звернень). Із них: 1289 заяв (у січні – жовтні 2007 року – 1257 заяв), 87 скарг (у січні – жовтні 2007 року – 91 скарга).

Найчастіше громадяни у своїх зверненнях порушували такі питання:

контрольно-перевірочної роботи, податку з доходів фізичних осіб, оподаткування доходів підприємницької діяльності, питання пов’язані із ідентифікаційними номерами.

За соціальним станом найчастіше з письмовими зверненнями звертались СПД – фізичні особи (369 звернень), по 927 зверненнях соціальний стан громадян не визначено.  

Розгляд скарг від громадян

Державна податкова служба міста Києва значну увагу приділяє розгляду скарг.

До органів державної податкової служби у січні – жовтні 2008 року, зареєстровано 87скарг, із них: 6 скарг – на недоліки в роботі, 47 – на неправомірні дії працівників ОДПС та 34 скарги – з категорії «інші». У січні – жовтні 2007 року надійшла 91 скарга, із них: 8 – на недоліки в роботі та 57 – на неправомірні дії працівників ОДПС, 26 скарг – за категорією «інші». З 80 скарг, що надійшли, розглянуто 7 знаходиться на розгляді. За результатами службової перевірки підтвердилось 5 скарг. За допущені недоліки в роботі депремійовано 8 посадових осіб ОДПС міста Києва

Системний аналіз та узагальнення даних щодо розгляду скарг громадян дають можливість виявлення причин, що їх породжують, а також своєчасне виявлення найбільш гострих проблем, які потребують негайного вирішення та вжиття додаткових заходів щодо створення належних умов для якісного та своєчасного їх вирішення.

 

©2003-2008 ДПА у м.Києві
При використанні матеріалів посилання на сайти ДПА у м.Києві та ДПА України обов`язкове