This version of the page http://www.hopak.km.ua/?t=2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-13. The original page over time could change.
Хмельницька Федерація Бойового Гопака : Статті
   СТАТТІ   

    Саме вивчаючи Бойовий Гопак можна кардинально змінити свої погляди на світ, на те хто ти є. Саме тут відчуваєш себе Українцем, який нічим не гірший за німця чи англійця і має право на власну державу, мову, культуру. Хтось може сказати: "Кому це потрібно?", хтось скаже що це вже не актуально, проте, на мою думку, саме зараз питання самобутності відіграє вирішальну роль для майбутнього нашої країни.  
Читати >

    "Украина катится в пропасть. Шансов выжить у неё нет. Хотя, есть один способ, как "поднять" Украину. Нужно полностью уничтожить весь украинский народ, особенно его молодёжь и детей ! А потом возродить всё с самого начала".  
Читати >

    Людина-легенда про яку складено багато дум і пісень, військовий і політичний діяч, один з організаторів національно-визвольних змагань українського народу, народний месник і найлютіший ворог польської шляхти. За свідченням сучасників, Данило Нечай був дуже заможною, винятково хороброю, надзвичайно гордою та незалежною у поглядах людиною.
Читати >

    "… від сьогодні горілки не пити… Наказую зруйнувати всі корчми довкола Січі… Підемо в ті турецькі городи, де найбільше накопичено скарбів. Але знайте - скарби нам потрібні не для того, аби їх пропивати. Є в мене задума - як здобути Україні волю".
Читати >

    Під час Першої світової війни саме віртуозне володіння бойовим мистецтвом пластунів дозволило Пилипу, який вступив добровольцем до канадського експедиційного корпусу, удостоїтись найвищої британської нагороди - Хреста Вікторії. При зустрічі з кавалерами цього ордену англійські королі мусять вітатися і віддавати їм честь першими. А за який подвиг він отримав цю найвищу відзнаку?  
Читати >

    В ясні, погожі першотравневі дні в мальовничому подільському куточку, що зветься в народі: "Кармелюкове ложе", недалеко від кордону з Вінницькою областю, поруч із величавими скелями, які стоять неначе могутні витязі, виросло наметове містечко гопаківців. Радісно затріпотіло під поривами весняного вітерця жовто-блакитне знамено...
Читати >

    "А на поле том лазуревом суть три стрелы сложены накрест, и крайние стрелы долу опущены, токмо средняя, третья стрела державно устремлена вверх".
Читати >

Наша кнопка:

Дивись також:

   Головна    Статті      Світлини      Контакти      Відео     
    © 2007. Хмельницька обласна федерція Бойового Гопака. Всі права застережено.