This version of the page http://www.ord-ua.com/categ_1/article_53278.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-09. The original page over time could change.
Наливайченко готовит задержание Тимошенко :: "ОРД" - Человек не терпит насилия
Человек не терпит насилия!
www.ord-ua.com
09.11.2008 05:19

Оперативные сообщенияСигналыСледственные делаИнформационные справки
    Приемная
ПОИСК
Найти












Мобильные телефоны от $44

MP3-плееры от $39

Цифровые камеры от $78

Стиральные машины от $199

LCD-телевизоры от $249

06.10.2008 г.
Наливайченко готовит задержание Тимошенко

       

 


 

 

На початку вересня   2008 р. генерал-майор С.Чалий, виконуючи  усне доручення т.в.о. голови СБУ Наливайченко В.О., підготував в умовах строгої секретності группу офіцерів ЦСО СБУ «А»   для реалізації  можливого затримання  прем`єр-міністра України Тимошенко Ю.В.

        По оперативним даним, в неформальну групу були включені:

        -Начальник 1 Управління ЦСО СБУ «А» полковник Парахонько А.Б.

        -Керівник підрозділу вказаного Управління – п\полковник Червоний Б.

        -Офіцер Управління – ст.л-т Левчук Д.

        -Офіцер Управління – майор Сабо

        -Офіцер Управління – капітан Колесніченко

        -Заступник начальника 2 Управління – п\п-к Педько Олена.

        Згідно  даним,  означені офіцери  провели таємне вивчення  робочих маршрутів переміщення прем’єр-міністра України з метою визначення найбільш зручних місць для виконання задачі по затриманню.

        С.Чалий постійно виконує неформальні  доручення т.в.о. В.Наливайченко: проведення несанкціонованого  зовнішнього спостереження  за окремими об’єктами тощо. На минулих виборах  давав завдання довіреним офіцерам проводити акції залякування  окремих осіб, які мали відношення до опозиційних політичних сил (дзвінки з погрозами, фізичний тиск тощо).

Стосунки В.Наливайченко з С. Чалим  переросли рівень службових і носять неформальний  характер.  Наливайченко В.О. досить частий гість в   кабінеті   керівника ЦСО СБУ «А». Згідно повідомленням, В.Наливайченко конфіденційно «скаржився» С.Чалому на В.Балогу, який намагався «замінити» його на М.Герасименко. Але рівень особистих відносин В.Наливайченко з Катериною Ющенко «допоміг» тому уникнути неприємної кадрової ситуації.

За оперативними даними,  С.Чалий «кришує» тіньовий бізнес кримінальних  угрупувань. Використовуючи можливості і авторитет асоціації «Альфа» (президент С.І. Скорохватов),   проводить таємні зустрічі у службовому кабінеті з «авторитетними» представниками ОПГ. Скритий захід об’єктів до кабінету  С.Чалого забезпечує його водій Думанський, якому Чалий «організував» через В. Наливайченко  «за особливі заслуги»  бойову зброю (пістолет «Форт»).

Причетність керівника  ЦСО до кримінальних дій не проходить поза увагою   офіцерів, які впевнені, що С.Чалий ганьбить «Альфу». Але високий покровитель  С.Чалого дозволяє тому безкарно розправлятись з незгідними. Своєму заступнику п-ку І.Челомбітько С.Чалий підкинув 12 бойових патронів і через ВБ «реалізував грубе порушення законодавства», в результаті якого Челомбітько був звільнений з інсультом.

 

 

 

                                      

 

                                       2

 

В.Наливайченко на особистій зустрічи просив Чоломбітько не давати позова в прокуратуру на  Чалого, пообіцявши сприяти отриманню тим максимальної пенсії.

У грудні 2007 р. Чалий на тактичних стрільбах, знаходячись  в нетверезому стані, «підстрелив» з автомата підлеглого  Лабортаса, якому «за мовчанку» виділив квартиру. Коли скалічений капітан звернувся в прокуратуру, С.Чалий організував через п-ка Парахонько А.Б. збір підписів, щоб відкликати з житлово-побутової комісії ордер. Сьогодні скалічений Лабортас без квартири.

Методами залякувань і шантажу Чалим організована система  поборів з керівників регіональних підрозділів, які примушені збирати для «бойового командира» данину на місцях.

Падіння дисципліни, анархія  зумовлюють скоєння офіцерами ЦСО СБУ «А» кримінальних злочинів:

-20 вересня  офіцер  Боднар в нетверезому стані  в Коктебелі важко поранив співробітника бару за те, що той попросив його «справляти нужду» в належному місці (Боднар втік з місця злочину, але був затриманий оперативниками МВС). С.Чалий, який уникає любої відповідальності, робить спроби вивести Боднара з-під  розслідування шляхом грошової компенсації.

-25 вересня в Броварах УБОЗом була затримана озброєна (автомат, гранати) група здирників, серед яких  офіцер  Левчук Дмитро. С.Чалий   через свого покровителя  також намагається уникнути законного розслідування. 

Принципом заохочення офіцерів став не професіоналізм і служіння закону, а особиста відданість Чалому, який  вимагає від підлеглих діяти не по закону, а як він накаже…

По своїм морально-психологічним якостям С.Чалий  підступна, мстива і дуже жадібна людина. Добре знається на психології, що допомагає   йому лестити  «високому» покровителю В.Наливайченко, до якого він демонструє «щиру» повагу і готовність «виконати любе завдання», а позаочі вважає його «інтелігентним непрофесіоналом».

 

«ОРД»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час перебування А.Меркель у Київі літом п.р. німецький канцлер на офіційній зустрічі з президентом України В.Ющенко, згідно повідомленню джерела із німецького посольства,  прийняла рішення достроково припинити зустріч і бесіду. Завчасно розробленою системою жестів, якою вона постійно користується, дала знати своєму помічнику, що треба терміново, під приводом надходження якоїсь надзвичайної інформації, припинити зустріч з В.Ющенко.

В близькому оточенні зразу після зустрічі вона була неприємно вражена поведінкою українського президента, який бесіду перетворив в монолог і самолюбування. Більшості з того, що говорив В.Ющенко німецький канцлер взагалі не зрозуміла, тому що слів і жестів було багато, а змісту і логіки ніяких.

 

 

 

 

 

 

        

версия для печати
НОВОСТИ
Ходорковский: победа Обамы это мировой поворот к неосоциализму
09.11 04:31

В "Хаятті" спіймали сутенера
07.11 18:12

Возьмут ли Аделаджу за жабры?
07.11 01:19

Прокуратура закрыла дело Калиновского
07.11 01:18

Милиционеры и насильники. Что общего?
05.11 23:28

Паника в Ужгороде
05.11 15:37

БЮТ каже, що русинської молоді нема, а вона під патронатом Петьовки грає у футбол
05.11 15:28

Выборы в США и крах внешней политики Ющенко
05.11 04:43

Как ялтинская милиция землей торговала
04.11 18:19

Ситуація, що склалася останнім часом навколо судової влади в Україні, дає зрозуміти, що за незалежність суду потрібно боротися
04.11 18:16

Перепечатка материалов "ОРД" в полном или сокращенном виде только с письменного разрешения редакции.
Для интернет-изданий - без ограничений, при обязательном условии указания полного имени адреса нашего ресурса (гиперссылка).
Связь с редакцией - ordcom@gmail.com

time: 0.32790017127991sec