This version of the page http://www.niss.gov.ua/news.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-06. The original page over time could change.
National Institute for Strategic Studies
 
 
Новини

30 жовтня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання круглого столу «ДИНАМІКА ЗРОСТАННЯ ТА РИЗИКИ НЕСТАБІЛЬНОСТІ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ В 2008 РОЦІ».



23 жовтня 2008 року

Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України Національного інституту стратегічних досліджень проведено засідання "круглого столу" за темою "КОНСТИТУЦІЙНО-ПРОЦЕСУАЛЬНЕ ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ - ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ".



22 жовтня 2008 року

Національним інститутом стратегічних досліджень спільно з Міністерством вугільної промисловості України, Інститутом економіки промисловості НАН України, Академією гірничих наук України і Національним гірничим університетом було проведено круглий стіл «Які перспективи розвитку вугільної галузі України в сучасних умовах?»".


17 жовтня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулась експертна дискусія: «ПРОБЛЕМИ УКРАЇНСЬКОЇ ЕКОНОМІКИ: ВНУТРІШНІ СУПЕРЕЧНОСТІ ЧИ РЕЗУЛЬТАТ СВІТОВОЇ ФІНАНСОВОЇ КРИЗИ?».


25-28 вересня 2008 року

Національним інститутом стратегічних досліджень було проведене соціологічне опитування «Парламентська криза: як громадяни бачать вихід із глухого кута» щодо оцінки громадянами України варіантів виходу з парламентської кризи.
Прес-реліз



19 вересня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулась експертна дискусія: «Виборча система України: шляхи та перспективи демократизації».

Стенограма


16-19 вересня 2008 року

Донецький та Одеський філіали Національного інституту стратегічних досліджень, кафедра «Міжнародна економіка» економічного факультету Донецького національного університету, Господарська академія ім. Д.А. Ценова, разом з Донецькою торгово-промисловою палатою й Таганрозькою міжрайонною торгово-промисловою палатою (Російська Федерація) за підтримки ЦЕОК «Зовнішконсалт» провели у місті Одеса Шосту міжнародну наукову конференцію «Проблеми й перспективи розвитку співробітництва між країнами Південно-Східної Європи в рамках Організації Чорноморського економічного співробітництва та ГУАМ».


3 вересня 2008 року

напередодні чергового саміту Україна-ЄС (9 вересня 2008 р., Франція, м. Евіан), на якому одним з питань порядку денного буде розгляд виконання Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз, Регіональним філіалом Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді спільно з Центром миру, конверсії та зовнішньої політики України та Міжнародним Фондом "Відродження" було проведено презентацію Аналітичного звіту: "ВІЗОВА ПОЛІТИКА УГОРЩИНИ ТА СЛОВАЧЧИНИ В КОНСУЛЬСЬКИХ УСТАНОВАХ НА ТЕРИТОРІЇ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ".



1 вересня 2008 року

Національним інститутом стратегічних досліджень було проведено прес-конференцію на тему "Результати всеукраїнського опитування "Безпека України на тлі конфлікту в Грузії".
Опитування проведене 21 - 26 серпня 2008 р.
Результати опитування були представлені директором Інституту Ю.РУБАНОМ.
Прес-реліз.



1 вересня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулася експертна дискусія за результатами всеукраїнського опитування "Безпека України на тлі конфлікту в Грузії", проведеного 21 - 26 серпня 2008 р.
До участі в дискусії були запрошені провідні українські політологи та експерти з питань зовнішньої політики та безпеки.
Матеріали до дискусії.



14 серпня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулася експертна дискусія на тему "Російсько-грузинський конфлікт: причини та наслідки для європейської безпеки".




У Національному інституті стратегічних досліджень триває процес перерахування одноденного заробітку для постраждалих від стихійного лиха у західних регіонах України


30 липня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання робочої групи з обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про об'єднання громадян", підготовленого Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України.


Запрошуємо до дискусії

Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України Національного інституту стратегічних досліджень підготовлено проект Закону України "Про місцевий референдум".


4 липня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулась експертна дискусія "ДРУГА СЕСІЯ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ VI-го СКЛИКАННЯ: ОСТАННІЙ ТИЖДЕНЬ".

Стенограма.


25 червня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання "круглого столу" "ДЕРЖАВНІ ЗАКУПІВЛІ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ".


24 червня 2008 року

відбулося засідання круглого столу «Пріоритети суспільно-політичного розвитку країн Азії і Африки: глобальні імперативи, периферійна специфіка, соціокультурна зумовленість». Проведення заходу організовано відділом досліджень країн Близького Сходу та Азійсько-Тихоокеанського регіону Національного інституту стратегічних досліджень спільно з відділом країн Азії і Африки Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України.


19 червня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбувся Круглий стіл "Проблеми та перспективи входження України в європейський інтелектуальний простір".

Стенограма.


Запрошуємо до дискусії

Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України Національного інституту стратегічних досліджень підготовлено проект Закону України "Про всеукраїнський референдум".


19 червня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень пройшли наукові консультації з питань міжнародно-правових і політичних оцінок Голодомору 1932 - 1933 років.
У консультаціях взяли участь О. Герасим'юк - народний депутат України; М. Жулинський - радник Президента України, Голова Національної ради з культури і духовності при Президентові України; Ю. Рубан - директор НІСД; Л. Івшина - головний редактор газети "День"; С. Кульчицький - заступник директора Інституту історії України НАН України; А. Портнов - головний редактор часопису "Україна Модерна"; М. Рябчук - старший науковий співробітник Українського центру культурних досліджень; Ю. Шаповал - керівник Центру історичної політології Інституту політичних та етнонаціональних досліджень НАН України; науковці Інституту.
Консультації відбулися з метою формування позиції української делегації на засіданні парламентського комітету ПАРЄ, присвяченого підготовці доповіді про Голодомор в Україні 1932-1933 рр .

 

11 червня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання круглого столу "Тактичні пріоритети та стратегічні перспективи економіки України".


11-12 червня 2008 року

Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді спільно з Центром оборонних досліджень Швеції (FOI) за підтримки Міністерства закордонних справ Швеції провели в м. Ужгороді міжнародну конференцію "Карпатський регіон та його роль в забезпеченні безпеки та співробітництва в Європі".


27 травня 2008 року

Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) в Одесі спільно з Інститутом проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України (ІПРЕЕД НАНУ), провели круглий стіл "Перспективи розвитку морської інфраструктури України в Чорноморсько-Азовському регіоні".


27 травня 2008 року

Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Донецьку спільно з Інститутом економіки промисловості НАН України й Донецькою обласною державною адміністрацією провели засідання круглого столу «Проблеми функціонування вугільної галузі й ринку вугілля».


Запрошуємо до дискусії

Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України НІСД підготовлено проект Концепції нормопроектного забезпечення діяльності Президента України.



23-24 травня 2008 року

Регіональними філіалами Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові, м. Донецьку та Запорізьким інститутом економіки та інформаційних технологій за сприяння Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської рада та за участю Інституту економіки промисловості НАН України, Донецького національного університету і Центру досліджень податкової системи УДПУ було проведено І міжнародний науково-практичний семінар на тему "Проблеми конкурентоспроможності економіки в умовах євроінтеграції: регіональні аспекти".


23 травня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання Робочої групи з підготовки проекту Концепції гуманітарного розвитку України.

Проект Концепції гуманітарного розвитку України (станом на 28 травня 2008 року)


22 травня 2008 року

в м. Києві відбувся Міжнародний енергетичний форум Секція 3: Міжнародна енергетична політика на Євро-Азійському просторі. Керівник секції - Рубан Ю.Г., директор Національного інституту стратегічних досліджень


21 травня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулася експертна дискусія "Вибори в Києві: сценарії та прогнози".


21 травня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання "круглого столу" "Корупція як суспільне явище і "хвороба" політичної системи".
Стенограма




Анонс

22-23 травня 2008 року

у м. Києві в приміщенні Українського дому відбудеться Саміт з питань енергетичної безпеки за участю вищих посадових осіб України та іноземних держав, представників державних органів влади, Європейської Комісії та енергетичних компаній, науковців та інших фахівців у сфері енергетики.
Проект програми проведення Міжнародного енергетичного форуму
Проект Концепції створення Балто-Чорноморсько-Каспійського Енерготранзитного Співтовариства (російською та англійською мовами).


15 травня 2008 року

у Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання круглого столу на тему "Українська приватизація в 2008 році: перспективи та пріоритети".


8 травня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбувся брифінг для журналістів на тему "Приватизація в Україні: стратегічні пріоритети".


23 квітня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання робочої групи з обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України" (щодо персонального складу Ради національної безпеки і оборони України), підготовленого Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України Національного інституту стратегічних досліджень.



22 квітня 2008 року

у місті Бровари відбулося засідання науково-практичного "круглого столу" "Стратегічне планування місцевого розвитку: система координат для міста Бровари", організоване Національним інститутом стратегічних досліджень спільно з Броварською міською радою.


22 квітня 2008 року

у Національному інституті стртаегічних досліджень відбулося засідання круглого столу "Історична пам'ять як поле змагань за ідентичність".
Стенограма


17 квітня 2008 року

у Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання круглого столу на тему «Громадянське суспільство у конституційному процесі: механізм участі».


16 квітня 2008 року

відбувся "круглий стіл" "Енергетична безпека України: зовнішні та внутрішні виміри", організований Національним інститутом стратегічних досліджень та Європейським центром досліджень проблем безпеки ім. Дж. Маршалла.


10 квітня 2008 року

Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді за підтримки Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі провів "круглий стіл" на тему: "Транскордонне співробітництво в контексті Європейської Політики Сусідства: активізація участі громадського суспільства".


9 квітня 2008 року

Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень у місті Донецьку та Управління у справах сім'ї та молоді обласної державної адміністрації спільно з Донецьким національним університетом провели круглий стіл "Багатодітна сім'я в Україні: проблеми соціально-економічного захисту".


7 квітня 2008 року

відбулася міжнародна конференція "Громадянське суспільство в Україні: проблеми забезпечення правотворчої діяльності".
Співорганізатором конференції виступив Центр нормопроектного забезпечення діяльності Президента України Національного інституту стратегічних досліджень.

4 квітня 2008 року

у Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання "круглого столу" “Зовнішня політика України: перші підсумки та перспективи 2008 року”.



4 квітня 2008 року

Регіональним філіалом Національного інституту стратегічних досліджень у м. Львові за участю Львівського державного університету внутрішніх справ та Регіонального фонду підтримки підприємництва у Львівській області і за сприяння Західного відділення Академії Наук Вищої школи та Львівського обласного осередку "Української асоціації економістів-міжнародників" було проведено засідання "круглого столу" на тему "Економічна безпека підприємництва в контексті заходів детінізації економіки".


Запрошуємо до дискусії

Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України НІСД розпочато роботу над підготовкою законопроекту "Про вибори народних депутатів України" в новій редакції.


27 березня 2008 року

у Національному інституті стратегічних досліджень Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України було проведено підсумкове засідання робочої групи з обговорення законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" (щодо надання воякам УПА статусу жертв політичних репресій).



25 березня 2008 року

у Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання "круглого столу" "100 ДНІВ УКРАЇНСЬКОГО УРЯДУ: УСПІХИ, ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ".

Повний текст матеріалів круглого столу.


20 березня 2008 року

у Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання "круглого столу" "Влада в Києві: від конфліктності до балансу повноважень".


13 березня 2008 року

Центром нормопроектного забезпечення діяльності Президента України НІСД було проведено засідання робочої групи з обговорення законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні" (щодо надання бійцям УПА статусу жертв політичних репресій).


6 березня 2008 року

в Національному інституті стратегічних досліджень відбулося засідання круглого столу "Нова Конституція: конструювання ефективної влади".
Стенограма


5 березня 2008 року

Регіональним філіалом Національного інституту стратегічних досліджень у м. Донецьку за ініціативою Донецької обласної державної адміністрації та Донецької обласної ради спільно з Інститутом економіки промисловості Національної академії наук України, кафедрою «Міжнародна економіка» Донецького національного університету та Донецьким регіональним відділенням Українського союзу промисловців і підприємців при підтримці Донецької торгово-промислової палати було проведено засідання круглого столу "СОТ-Україна: досвід адаптації трансформаційних економік (регіональний аспект)".

АРХІВ



ДО УВАГИ АВТОРІВ

      Національний інститут стратегічних досліджень видає щоквартальний науково-аналітичний збірник "Стратегічні пріоритети".

    Публікації мають висвітлювати стратегії і моделі суспільно-політичного, соціально-економічного, воєнно-політичного, зовнішньополітичного, інформаційного розвитку України, окреслювати можливі шляхи вирішення регіональних проблем.
    Вимоги до статей…

Останні надходження

Нові книги

  • Ukraine: processes, results, prospects (pdf)
  • Україна в 2007 році: щорічні оцінки суспільно-політичного та соціально-економічного розвитку.
  • Особливості та шляхи детінізації економіки України.
  • Політична система і громадянське суспільство: європейські і українські реалії.
  • Державна регіональна політика України: особливості та стратегічні пріоритети
  • Близькосхідний регіон
    у сучасних стратегіях трансантлантичної спільноти.
  • Тіньова економіка: сутність, особливості та шляхи легалізації.

 

Нові публікації

  • Карпатський регіон та його роль у забезпеченні безпеки і співробітництва в Європі (pdf)
  • Звіт про проведення Другого Міжнародного Форуму "Європа-Україна".
  • Дослідження найбільш поширених у світі пропорційних виборчих систем і перспектив
    їх запровадження у національне державотворення та правотворення.
    Аналітична доповідь.
  • Українська економіка після виборів: що далі?
    Матеріали "круглого столу".
  • Теорія і практика політичного аналізу і прогнозування.
    Збірник науково-експертних матеріалів.
  • Малий прикордонний рух: відповідь на виклики Шенгену.
    Матеріали міжнародного "круглого столу" експертів.