Рус      Eng 
Главная
Знакомьтесь ближе
Законотворчество
Гражданская позиция
Прямая речь
Дайджест
Проекты
Обратная связь
Фотоархив
Аудио/Видео




поиск на сайте











Прямая речь


Также в разделе:

Выступление Лидера Партии регионов В.Ф.Януковича перед партийным активом АР Крым



Віктор Янукович: Сьогодні головною метою повинен бути вихід з кризи, яка є сьогодні в країні

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович відповів на запитання кореспондента телеканалу "Інтер".


Віктор Янукович: Не може бути політика успішною, якщо не співпрацюють уряд, парламент і президент

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович відповів на запитання кореспондента телеканалу "ICTV".


Віктор Янукович: "Україні потрібне нове політичне мислення: десять головних принципів"



ЗАЯВА Лідера Партії регіонів В.Ф.Януковича





Євгеній Кушнарьов:

У переважної частини наших виборців є розуміння і бажання рухатись шляхом національної злагоди


14.09.2006, 13:28

вернуться в раздел

Інтерв’ю заступника голови фракції Партії регіонів Євгенія Кушнарьова програмі „Новий час”, „5 канал”, 13 вересня 2006 р.

– Якщо блок «Наша Україна» як політичний суб’єкт не увійде до широкої коаліції, чи мають тоді міністри від «Нашої України» піти у відставку?

– Ми не розглядаємо зараз питання переговорного процесу під таким кутом зору. Це було б не нормально: з одного боку вести переговори про об’єднання, а з другого розмірковувати, як позбавитись міністрів від «Нашої України». Хоча, якщо йти за запропонованою Вами логікою, скоріше за все це питання постане, але, перш за все, не перед нами, а перед «Нашою Україною». Я поки що поставив би крапку, тому що маю надію і працюю над тим, щоб широка коаліція відбулась.

– Формування коаліції у широкому форматі викликало велику кількість розбіжностей, і вони відійшли у так званий окремий протокол. Ці розбіжності, велика кількість «заморожених» питань не стане «бомбою сповільненої дії» щодо майбутнього даної коаліції?

– Ми роз’єднані по дуже важливим цивілізаційним питанням. Підкреслюю: не по ідеологічним, а саме по цивілізаційним, серед яких питання мови, культури, певним чином релігії, а також зовнішньополітичних векторів. Ми різні політичні сили і йшли на вибори з різними політичними програмами. Деякі пункти наших програм дуже відрізняються. Якщо ці позиції підтримали наші співвітчизники, при чому підтримали у великій кількості, це означає, що в Україні існує проблема різних пріоритетів суспільного життя. Ми, як політики, повинні розуміти, що суспільство в такому стані знаходитись не може.

В теоретичному плані є два варіанти розвитку подій. Або боротьба до повної перемоги якоїсь однієї сили, але спираючись на історію, ми знаємо, що такі перемоги добиваються лише громадянською війною, і це велике горе для будь-якої країни. Або ж розуміння того, що потрібно зупинись в цьому протистоянні, розпочати діалог, шукати компроміси, і якщо ми відповідальні політики, то переконувати наших прихильників в тому, що ми повинні шукати те, що нас об’єднує. До речі, того, що нас об’єднує, насправді набагато більше ніж того, що роз’єднує. Але те, що роз’єднує, найбільш гостре і найбільш болюче, а відтак і найбільш складне на переговорах.

– Що ж ви будете робити з тим протоколом розбіжностей, все ж таки?

– Формально такого протоколу не існує. Експертна група напрацювала новий текст коаліційної угоди, в цей текст вона внесла як ті пункти, які були в нашій коаліційній угоді, так і пропозиції, надані «Нашою Україною». Зараз ми взяли певний тайм-аут. Кожна фракція уважно вивчає ці розбіжності. Через два-три дні ми знову зберемось і почнемо рухатись по кожному пункту послідовно. Переконаний, що більшість цих пунктів ми узгодимо достатньо швидко.

– Пане Євгене, заяви щодо більшості у 300 депутатів уже протягом цієї сесії в новій коаліції озвучені представниками Партії регіонів, зокрема й Вами. Якщо така більшість буде, вона матиме можливість долати вето Президента і починати процедуру зміни Конституції. Маю на увазі Вашу заяву, щодо зміни процедури виборів Президента не всенародно, а парламентом. Чи буде протягом цього політичного сезону початок процедури зміни Конституції в питанні виборів Президента?

– У нас інколи штучно робляться сенсації там, де їх взагалі не існує. Я відповідав на питання журналіста, яким я бачу подальший розвиток системи влади в Україні, і сказав: якщо ми розпочали рух до парламентсько-президентського устрою влади в Україні, то ми неминуче прийдемо до питання обрання Президента парламентом, тому що в усіх парламентсько-президентських республіках президенти обираються парламентом. Це є норма, це покладе край двовладдю, яке існує сьогодні реально в нашій державі. Я сказав, що працюю над цим питанням. Працюю як людина, яка багато років займається питаннями державного будівництва, вони мені цікаві, зрозумілі, знайомі, я вивчав досвід багатьох країн. І я вважаю за необхідне напрацьовувати пропозиції щодо дещо іншої моделі влади в Україні, але я ніколи не казав, що це питання вже найближчим часом буде перенесено в практичну площину. Такі рішення великої політичної ваги може приймати тільки партія в цілому, а в сьогоднішній ситуації ще і парламентська коаліційна більшість.

Якщо взагалі не працювати над цим питанням, то цей вакуум буде заповнюватись чимось іншим. Тому я працював і буду працювати над цим питанням. Свої погляди, як пропозиції, обов’язково доведу до громадськості і запрошу до обговорення цієї теми.

Хочу підкреслити, якщо ми якусь тему вважаємо небезпечною і намагаємося її приховати, то ми тільки погіршуємо ситуацію, тому що з’являються спекуляції на цій темі. Не хотів би заглиблюватись в питання для мене непросте, в чомусь і болісне – федеративно-земельного устрою, але якби ми спокійно, на фаховому рівні обговорювали це питання, то, можливо, хтось і мене переконав би, що цього не варто робити сьогодні або не варто робити взагалі. А коли замість нормального діалогу, в тому числі за участю науковців, практиків це питання приземлене до рівня образ та лайки, це не надає користі суспільним процесам, якими необхідно займатись постійно і на раціональному рівні.

– Дивлячись на деякі соціальні закони, які призупинені, на те, що Кабмін, його економічний блок, зараз переорієнтовує велику кількість бюджету на підтримку великого бізнесу, чи підтримає фракція Партії регіонів і подальші такі ініціативи блоку Азарова щодо такої переорієнтації бюджету?

– Розвиток усіх країн світу у двадцятому сторіччі – це змагання соціальної і ліберальної ідеї. І змінюючи почергово один одного, політичні сили, які дотримуються соціальної чи ліберальної доктрини, якраз і забезпечують соціальний прогрес і підвищення рівня життя в цих країнах. У нас, на жаль, змагання йде не в цьому ідеологічному спектрі, а навколо цивілізаційних питань. Ми про це вже говорили, але від цього нікуди не подінешся.

Якщо уряд Тимошенко вдався до неприпустимого популізму, якщо вони висмоктали економіку заради тимчасового політичного виграшу – це хтось сьогодні повинен виправляти. Я скористаюсь, на мій погляд, зрозумілим прикладом. Коли кінь тягне візка, на котрому і скарб, і родина, то всім зручно, бо їхати краще ніж йти. Але, коли кінь тягне вгору, і всі бачать, що в нього вже немає сил тягти, то якщо ця родина не зрозуміє, що потрібно негайно злізти з візка та ще й його підштовхувати, то вони можуть усі з цієї гори скотитися. Наша економіка не тягне сьогодні соціальні потреби нашого суспільства, і було б злочином ховати це від людей. Це ті самі непопулярні заходи й кроки, які інколи політики, як і лікарі, змушені використовувати для того, щоб зберегти життя в цілому. Для того, щоб зберегти економічне життя, а тим більше пожвавити його, для того, щоб розігріти економіку, яка потім почне віддавати кошти і в бюджет, і на соціальні програми, і у вигляді зарплат, то треба допомогти сьогодні саме промисловості, саме тим секторам економіки, що можуть і повинні дати віддачу.

– Партія регіонів буде підтримувати голосування, якщо буде ініціатива відновлення вільних економічних зон?

– Я був ініціатором зі створення спеціальної економічної зони на території м. Харкова. Це проект, який дозволяв залучати пришвидшеними темпами іноземні інвестиції. І він спрацював, економічний зиск від цього проекту був значно більший ніж певні втрати за рахунок пільг, які були введені. Але були й такі зони, де втрати бюджету були значно більші порівняно з отриманим зиском, тому що зиск залишився в тіні, в інтересах, можливо, окремих людей, груп. В першому варіанті потрібно робити все, щоб такі зони залишились і працювали, а в другому потрібно поставити надійний заслін, щоб не створювались вільні економічні зони у власних інтересах.

– Партія регіонів буде голосувати за вступ до СОТ до кінця цього року?

– У нашій програмі записаний курс на європейську інтеграцію, тому ми стратегічно підтримуємо вступ до СОТ. Але вважаємо, що той поспіх, з яким це робилося, може привести до дуже негативних наслідків щодо інтересів українських товаровиробників. Наведу приклад. Коли Китай працював над вступом у СОТ, то уклав угоди з більшістю членів цієї організації, але на певному етапі керівництво Китаю побачило, що це вже б’є по інтересам китайського виробника. Вони повністю зупинили цей процес, анулювали усі угоди та почали з чистого аркушу. Але маючи певний негативний досвід змогли укласти з кожною країною такі угоди, які захищали китайського товаровиробника. Ми бачимо, як розвивається сьогодні в економічному плані ця країна. Росія також підходить до цих питань дуже обережно. Тому відкрити кордони України для іноземних товарів, або відкрити їх для витоку нашої робочої сили – це безвідповідальний крок. В наших сьогоднішніх умовах економіка здебільшого неконкурентна зі світом, з Європою. Ми просто не витримаємо у цьому змаганні. У нас будуть знищені цілі галузі, або вони повністю відійдуть під контроль іноземного капіталу.

– У деяких регіонах, де Ваша партія представлена у більшості, має владу, зокрема Донецьк, Харків, Севастополь різко підняті комунальні тарифи. І вже об’єднання профспілок висловлюють протести. Цікава позиція Партії регіонів як учасника коаліції, чи ви будете брати на себе політичну відповідальність за стан справ у цій сфері, чи будете міняти керівників на місцях?

– Це непросте питання. Сьогодні ми маємо вкрай складну ситуацію з утриманням цін і тарифів, але це не є наслідком бездіяльності чи невдалої діяльності нової влади. Уряд працює трохи більше місяця і не має відношення до ціноутворення, а відтак і тарифів. Місцева влада у спадщину отримала величезні борги за газ, електроенергію та ін. Тому ці кроки неминучі, і вони такі гострі саме тому, що штучно утримувались і приховувались. Це пов’язано з виборами, з надією попереднього уряду, що він залишиться і якимось чином уладнає цю ситуацію. Хочу сказати з усією відвертістю, якщо б сьогодні уряд Януковича і місцева влада продовжували б далі накопичувати ці борги, то це б просто розірвало усі економічні зв’язки в самій країні.

Сьогоднішня економіка не забезпечує необхідного обсягу соціальних гарантій – не тільки того, що хотіло б суспільство, а й того, на який ці гарантії вивів уряд Тимошенко. Це нам спадщина така і це нам доля така важка. І може, хтось каже, що краще б ця помаранчева коаліція відбулась, і тоді б вона була змушена вирішувати усі ці питання, і вона б помаранчевих похоронила остаточно. Але те, що уряд Януковича і він особисто не побоялись узяти на себе відповідальність, свідчить про те, що ми як партія і вони як наш авангард в уряді готові пройти через цей іспит. Головне – вони знають, що робити далі, аби покращити ситуацію.

– А до інших регіонів. Є такі, де фактично влада належить опозиції, маю на увазі БЮТ. Як буде там впроваджуватись політика нового уряду?

– Споживати можна тільки те, за що ти можеш розрахуватись. Це не примха, не новація, про це говорилося завжди, але майже ніколи в нас не виконувалось. Тому з’являлися величезні борги. Перед кожним рівнем влади і, перш за все, органами місцевого самоврядування зараз постане питання: якщо вони розрахуються за борги, то отримають газ, нормально розпочнуть опалювальний сезон. Якщо вони не розрахуються за борги, то будуть змушені пояснювати це власним громадам. Спроби якихось посадовців чи місцевих органів влади перекласти цю провину на центральну владу приречені, тому що розкрити ці спекуляції буде нескладно.

Інша річ, що заводити ситуацію у глухий кут неможливо. Якщо якісь органи місцевої влади не мають сьогодні в бюджетах коштів, то їм треба допомогти узяти кредити. Можливо, держава повинна за рахунок наступних бюджетів дати субвенції або субсидії, але просто так за когось на рівні центральної влади вирішувати ці питання – це продовжувати економічно-безглузду політику, яка була започаткована урядом Тимошенко.

– Як ви своїм прихильникам пояснюєте, що в новому уряді з’явилися міністри, які не представляють вашої політичної сили, яким люди не давали на виборах кредит довіри, і ті, які пов’язані зі скандалами в попередніх урядах?

Мені здається, що у переважної частини наших виборців є розуміння цього процесу і є бажання все ж таки рухатись шляхом національної злагоди. Справа в тому, що ми були принижені. В минулому році переважно російськомовне населення почувалося громадянами якоїсь іншої держави. Ми змогли поставити край тому приниженню і в цьому вже є наша велика моральна перемога. Переконаний, що переважна більшість людей задоволена саме цим фактом. Можливо, в комусь живе жага помсти, щоб вести цю боротьбу до повного знищення своїх політичних противників – є такі люди. Але це радикальний край, і він невеликий.

Ми не приховували того факту, що пішли на підписання Універсалу заради початку політичного діалогу, заради забезпечення національної єдності. Тому поява «Нашої України», як потенційного суб’єкта широкої коаліції, на той час було абсолютно нормальною. Інша річ, і ми вже про це говорили: якщо переговори з НУ нічим не закінчаться, тоді постане питання про політичну однорідність уряду В.Януковича.




версия для печати










Официальный информационный сервер

Copyright © 1999-2008 Партия регионов
Использование материалов, размещенных на сайте разрешается
с условием размещения ссылки на сайт Партии