This version of the page http://www.dzerelce.org.ua/Morshyn.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-11-05. The original page over time could change.
Місто-курорт МОРШИН

МІСТО-КУРОРТ
МОРШИН


 
Головна

Учасники "Джерельця"

Пам’ятні дати у житті "Джерельця"

Опис програм "Джерельця"

Публікації про "Джерельце"

Відгуки про "Джерельце"

Нагороди "Джерельця"

Фотоальбом "Джерельця"

Аудіоальбом "Джерельця"

Художній керівник Ірина Король

Місто-курорт Моршин

Моршинська школа мистецтв

Друзі "Джерельця"

Гостьова книга

Наші контакти









 

Моршин - невеличке мальовниче містечко на Прикарпатті, розташоване серед прикарпатських заповідних лісів на висоті 340 м над рівнем моря, - добре відоме в Україні та за її межами як оздоровниця, що славиться цілющими джерелами. Це один з найкращих бальнеотерапевтичних курортів.

Перші історичні згадки про Моршин датовані 1482 роком, а перші відомості про його мінеральні джерела - 1538 роком. Історія курорту розпочинається з 1878 року. Наприкінці ХІХ століття було відкрите джерело, що отримало назву "Під Матір'ю Божей", і у 1879 році було упорядковане колишнім господарем Моршина Боніфацієм Штиллером.

Історія знаменитого джерела оповита переказами й легендами, які зайвий раз підтверджують унікальність походження цієї води й неординарність її властивостей. Існує давнє повір'я. Дітям, які бавилися біля джерела, з'явився образ Божої Матері Марії, яка запропонувала їм скуштувати воду з джерела. З того часу в народі джерело носить назву "Під Матінкою Божою". У 1995 році засновано Моршинський завод мінеральних вод "Оскар", який розпочав розлив природної столової мінеральної води "Моршинська".

Моршин сьогодні - це місто, де проживає понад 6000 жителів, в якому функціонує десять санаторіїв, які спеціалізовані по лікуванню хворих з захворюваннями органів травлення та обміну речовин і які оздоровлюють щорічно понад 10000 пацієнтів.

Моршин – культурний та духовний центр Стрийщини, де працює Палац культури на 650 місць (великий концертний зал), середня школа, дві бібліотеки, школа мистецтв, спортивна школа, декілька туристичних фірм. В місті діють дві церкви.

Біля Палацу культури в задумі сидить в бронзі вилитий Тарас Шевченко. Архітектурною та історичною пам’яткою і символом курорту є старий бювет мінеральних вод, любовно названий мешканцями та відпочиваючими “грибок”.

Чисте повітря, чудова паркова зона, карпатські сосни і ялини, доброзичливість людей створюють відпочинковий і творчий настрій гостям.

Фотогалерея Моршина


В'їзд до Моршина

Бювет мінеральних вод
Колишній бювет
Центр Моршина Пам'ятник Т.Г. Шевченку
Палац культури
Ринок сувенірів Паркова зона Залізничний вокзал

Мистецькою візитною карткою міста-курорту Моршина як оздоровлювального центру можна вважати Зразковий театр української пісні “Джерельце”.

Прочитати більше про місто-курорт Моршин ви можете у книзі: Варивода І.М., Черкес С.О. Моршин: путівник.


© 2002-2008 Зразковий театр української пісні "Джерельце" Моршинської школи мистецтв.
Матеріали даного сайту можуть використовуватися лише з письмового дозволу адміністрації з обов'язковим посиланням на джерело www.dzerelce.org.ua.