This version of the page http://www.misto.vn.ua/index.php?action=1&k=4348 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-27. The original page over time could change.
Пошук на сайті
Стартовою      В вибране
Сьогодні  27.10.2008          Наша адреса: 21009, м. Вінниця, вул. Ширшова 3а, тел.: (0432) 55-11-00, 55-11-01, 55-11-02
Рубрики
День за днем
Таке життя
Стиль
На здоров'я
Читай корисне
Спорт
Архів
Інформація
Афіша
Анекдоти
Гороскоп
Рецепти
Оголошення
Наші проекти
Хто є хто
Вибори
Телефони
Web-камера
Газета інфо
Реклама
Передплата
Про газету
Контакти
Цікаве відео
Загрузка...
Наші партнери








Реклама
СТАТТЯ ВIД  20.06.2008,  №23 (2008)

Зневірені місцеві жителі виступили проти благоустрою пляжу

Громадські слухання на П’ятничанах щодо благоустрою пляжної зони приватним підприємством “ОСВОД” закінчилися протестом місцевих жителів. Висновок, який зробили люди наприкінці обговорення: “Не треба нам ніякого пляжу. Віддайте цю землю нам — і ми самі на ній пляж влаштуємо!”
— Вашій увазі ми пропонуємо таке: на цій території є пляжна зона, — каже директор ПП “ОСВОД” Олег Мішагін. — Ми хочемо цей пляж благоустроїти, зробити там навіси, лавочки, парасольки поставити. Щоб можна було там купатися, на човні поплавати. Можливо, буде морозиво продаватися.
Вхід, планують можливі орендарі, буде безкоштовний. Тут встановлять кілька басейнів для дітлахів, качелі, облаштують майданчик для тенісу.
— Ви просите громаду, щоб вам підписали і ви взяли в оренду, а ви приватизували потім, — обурюється місцева жителька. — І ви знаєте, що прибережна зона в оренду вже не береться — на останній сесії таке рішення було. Ви не спорте зі мною. Я сьогодні з міськвиконкому. У мене було 11,4 сотки землі. Мені у виконкомі відмовили і сказали — 10,4 приватизуйте, а ще сотку, як гроші є, викуповуйте. Зараз вже в оренду не даємо. Сьогодні я тільки була!
“Це була наша земля, чого ми маємо вас пускати”, — такі слова чути з натовпу. Люди не вірять у можливість навіть існування гарної ідеї. Вони вважають, якщо віддадуть пляж в оренду, — їм не уникнути нових забудовників.
— Вам тільки треба більше підписів, що громада согласилася, а там ви своє діло зробите! Ми цю школу вже пройшли! Ми знаємо, що вірити людям вже не можна.
Протистояння на П’ятничанах вже перейшло в зали судових засідань. Зокрема, одна з місцевих жительок, 73-річна Марія Черноморець, учасниця війни, відповідає на позов власника трьох земельних ділянок Віктора Маліновського. Він позивався до неї через те, що паркан її господи вже на його земельних ділянках.
— Вже є рішення суду щодо знесення самовільної забудови, — каже Віктор Маліновський. — На місце виїжджали дві комісії, які чітко встановили, що паркан перекрив дорогу. Більше того, будинок на тій ділянці незаконно збудований.
10 тисяч гривень моральної шкоди, за словами Віктора Васильовича, це просто попередження. Суму він готовий перерахувати дитячому будинку.
Дочка відповідачки Наталя, в свою чергу, каже, що на цих судових засіданнях їх ніхто і не слухав.
Зневіра громадян в усіх можливих забудовниках вилилася в повну недовіру до будь-яких ідей, пов’язаних з пляжами. Головний інвестор проекту Олександр Мішагін пов’язує негативну реакцію місцевих на громадських слуханнях саме із останніми земельними конфліктами на П’ятничанській косі.
— Я чув, що десь, де гаражі, має будуватися п’ятиповерхівка, — каже Олександр Олегович. — Я особисто проти. Як це біля води п’ятиповерхівка? Я вважаю, що така реакція напряму пов’язана із будівництвом і конфліктами. Якби не було цих судових тяганин... Я пішов нормальним шляхом. Просто люди вже настільки обурені, настільки недовіряють...
За приблизними підрахунками головного інвестора проекту Олександра Мішагіна, витратити на благоустрій цієї зони треба приблизно 200-300 тисяч гривень. Жодної капітальної забудови, кажуть підприємці, і не планували — це заборонено законодавством України.
За висновками громади — треба писати листа до міського голови. Аби він віддав назад землю місцевим жителям.
— Слухайте, громадяни! Пишемо заяви на ім’я Гройсмана, що ми віддавали свої землі під зелену зону! А тепер ми хочемо ці землі забрати! Щоб ніяких орендарів, ніяких пляжів! Ми можемо самі цю землю утримувати! Всі згодні? Збираємо підписи від громади! — така рішучість місцевих.
Таким чином, поки що доля 0,684 га прибережної смуги — невідома. На громадські слухання приїхав і Олександр Мельник, власник однієї з ділянок, проїзд до якої зараз блокує місцева громада. Він — єдина людина, яка висловилася на підтримку проекту.
Юлія ТАРАПАТА, фото автора


 
Додай свій коментар, будь першим!
 
Залиште свій коментар:  

* Ім'я або Нік:
E-mail:
* Коментар:
Введіть, будь-ласка суму цифр: п'ять плюс п'ять 
Зневірені місцеві жителі виступили проти благоустрою пляжу - "Місто" - Вінницька щотижнева газета
Новини Вінниці
Загрузка...
Робота та кар'єра
Загрузка...
Поздоровлення

Святкуємо разом з іменинниками-вінничанами та всім світом!

24 жовтня
Мамчур Валентина Олексіївна – завідуюча ДНЗ №59.
Царенко Сергій Олександрович – головний архітектор області.

25 жовтня
Гніп Володимир Михайлович – заступник начальника відділу по експлуатації та утриманню житлового господарства управління міського господарства міської ради.

26 жовтня
Заброцький Олександр Павлович — голова правління ВАТ “Вінницький завод тракторних агрегатів”.
Зарубінський Олег Олександрович — кандидат історичних наук, професор, народний депутат.

27 жовтня
Ратова Валентина Дмитрівна — перший заступник голови Вінницького об’єднаного товариства колишніх політв’язнів.

28 жовтня
Гальчевський Владислав Васильович — голова квартального комітету “Залізничний”.
Остапець Володимир Григорович — начальник служби у справах неповнолітніх облдержадміністрації.
Ніколаєв Борис Михайлович — заступник начальника головного управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації.

29 жовтня
Гавриш Леонід Тарасович — голова спостережної ради ВАТ “Володарка”, депутат обласної Ради.
Бахчеван Ірина Олексіївна — директор спеціалізованої СЗОШ — навчально-реабілітаційного центру.
Маціпура Володимир Володимирович — начальник підприємства УВП УДДПВІІ №1 України у Вінницькій області.

29 жовтня
Судак Іван Григорович — голова правління ЗАТ „Укртранс-Вінниця”.
Лупяк Микола Володимирович — директор дочірнього підприємства “”Вінницяхліб” ВАТ “Концерн Хлібпром”.
Ставицька Тетяна Миколаївна — начальник головного управління праці і соціального захисту населення міської ради.
Малінін Володимир Володимирович — директор інформаційної телевізійної агенції “Віта”, депутат міської ради.
Новини УНІАН
завантаження...

© "Місто". Всі права на материали, що знаходяться на сайті, захищені у відповідності з законодавством України.
При будь-якому використанні материалів сайту, посилання на www.misto.vn.ua обов'язковe.
   
   Екcпорт новин в форматі RSS 2.0