This version of the page http://life.pravda.com.ua/surprising/4852514bb5718/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-25. The original page over time could change.
Де найкраще місто на Землі? | Українська правда _Життя

 

// Фото Flickr.com
// Рейтинг

Де найкраще місто на Землі?

У Данії. Саме столицю цієї країни, Копенгаген, визнали найкращим містом Землі для життя.

Для здобуття "високого титулу" до уваги брали декілька параметрів - від можливості купити келих хорошого вина о першій годині ночі, до якості архітектури і кількості кінотеатрів. Дослідження проводилося британським журналом Monocle.

Видання високо оцінило компактне планування міста, зручну транспортну систему, ресторани, і особливо зацікавленість в охороні навколишнього середовища. Остання характеристика і "підняла" місто на перше місце з другого, яке воно займало в торішньому рейтингу.

"Наше планета стає все більш урбанізованою. Радикальні ініціативи у справі порятунку екології повинні бути збалансованими. Наприклад, заборона автомобільного руху в місті може творити дива, але в теж час може погубити торгівлю, - вважає головний редактор журналу Тайлер Брюль (Tyler Brule). - Девелоперські проекти, які приносять місту гроші, примушують виїжджати людей, які робили місто живим і привабливим".

Також Копенгаген одержав звання "світової столиці дизайну" - такого розвитку дизайнерської думки дослідники не бачили ніде в світі з 50-60-х років минулого століття.

Звання ділової столиці світу одержав Мадрид, після того, як позбавився іміджу столиці бюрократів. На думку журналу, полуденна сієста робить його прекрасним місцем для роботи.

Найбільш космополітичним містом визнали Париж - не в останню чергу стараннями його прогресивного мера Бертрана Деланое (Bertrand Delanoe), який, зокрема, включив велосипедистів у схему міського руху.

Берліну дісталася слава "найкультурнішого" міста світу, а японському Фукуока (Fukuoka) - пальмова гілка кращого міста для шоппінгу.

Всього ж двадцятка "кращих міст світу для життя" розподілилася таким чином: Копенгаген, Мюнхен, Токіо, Цюріх, Хельсінкі, Відень, Стокгольм, Ванкувер, Мельбурн, Париж, Сідней, Гонолулу, Мадрид, Берлін, Барселона, Монреаль, Фукуока, Амстердам, Міннеаполіс, Кіото.

А ось традиційний Нью-Йорк і Лондон в двадцятку кращих міст на землі не увійшли.

За матеріалами Lenta.ru (переклад УНІАН)


 
Додати коментар
Интернет магазин загрузка...
Льоня-Космос проти Юри-Термінатора. Шкільні роки
Tabloid.com.ua
ЦІКАВЕ
Надо знать
 

Феномен одесских катакомб

Одесса – город феноменальной культуры. И одним из составляющих этого феномена являются катакомбы.
Головне - мізки!
 

Одяг для чоловіків, які багато читають

Цьогорічний осінній тиждень моди завершився. В останній день свою колекцію презентували Тетяна Саматова, Анна Сосновська, Наталія Соболєва/Людмила Вронська та Сергій Смолін.
Красиве вбрання
 

Гімн жінці від Вікторії Гресь і новорічна радість від Віктора Анісімова. Фото

Слова "жіночність" і "Вікторія Гресь" мають бути синонімами. Нова колекція Гресь "Grand Opera", представлена у п'ятий день "Українського тижня моди", стала черговим оспівуванням жінки - вона королева, імператриця, богиня...
Кільчицька натякнула на свої приховані тату і плани про дітей
Tabloid.com.ua
Студент загинув під час поїдання булочок на швидкість

Финансовый кризис в анекдотах

 

ТОП-10 глобальних міст світу

 
Вчені винайшли 10-хвилинний тест, що може врятувати ваше життя

Результаты проверки семи видов "Докторской" колбасы

 
Скандал с усыновлением русских детей
В России замораживают съемки "Евгения Онегина" и еще почти 39% фильмов
Про силу чоловіка можна вгадати за рисами його обличчя
Люди, яких били в дитинстві, вчетверо частіше стають ґвалтівниками?
БЛОГИ "УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВДИ"
 
Архів      RSS-стрічка
© 2007-2008, Українська правда. Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на Українську правду_Життя.