Персональний
інформаційний сервер

Переглянути ролик



             


| | |




Головна


Позиція


Знайомтеся ближче


Прес-центр


Актуальні коментарі


Хроніка зустрічей


Нам пишуть


Напиши Віктору Януковичу

Фотоархів


Аудіо та відео


Обговорення публікацій




 Інші матеріали розділу

14.10.2008, 11:28
Виктор Янукович: Партия регионов готова сформировать профессиональную команду, которая способна эффективно управлять страной

19.09.2008, 09:23
Виктор Янукович: Партия регионов не пойдет на ущемление прав других партий и не намеревается завоевывать монополию на политической карте Украины

18.09.2008, 17:06
Виктор Янукович: Есть единственный способ навсегда забыть о нерадивой оранжевой власти: это – решение украинского народа

05.09.2008, 13:53
Виктор Янукович: Любые попытки насильно загонять Украину в НАТО обречены на провал









АКТУАЛЬНІ КОМЕНТАРІ






Віктор Янукович: Відповідальність, яку влада несе за розвиток країни, за рівень економіки, повинна бути найвищою

04.09.2008, 18:28


Лідер Партії регіонів Віктор Янукович, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, представив проект постанови ВР "Про забезпечення виконання Державної програми будівництва та розвитку метрополітенів на 2006-2010 роки у містах Донецьку і Дніпропетровську". Зокрема, він наголосив наступне:

- Проект постанови "Про забезпечення виконання Державної програми будівництва та розвитку метрополітенів на 2006-2010 роки у містах Донецьку і Дніпропетровську" сьогодні був розглянутий на засіданні Комітету Верховної Ради з питань економічної політики. За результатами розгляду було внесено пропозицію додатково включити в цю постанову місто Харків. Це – пропозиція Комітету, з якою я погоджуюсь, тому що ми не можемо здійснювати дискримінацію міст.

Метрополітени, як відомо, у нас будуються в Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Києві. Але якщо подивитись на рівень фінансування будівництва в цьому році, то можна побачити, що він досить низький. Найвищий рівень фінансування в цих містах складає 32%. Решта – 20, 23, 25 відсотків... Тобто, програма будівництва та розвитку метрополітенів фактично не виконується.

Усі три міста – Донецьк, Дніпропетровськ та Харків – в цілому дають більше 50% ВВП України. Будівництво метрополітену в цих містах має велике значення. Найбільш ефективною системою транспорту у світі визнано саме метрополітен, який в комплексі вирішує соціальні, економічні, екологічні проблеми. Ми як країна, яка претендує на те, щоб мати сильну, розгалужену соціальну інфраструктуру, несемо відповідальність за виконання цієї програми. Тому я б просив додати в цю програму місто Харків та місто Київ, та кошти в обсягах, які передбачені державною програмою.

Я прошу підтримати цю постанову. Відповідальність, яку несе влада за розвиток країни, за рівень економіки, має бути найвищою, а рішення повинні завжди бути ухвалені з урахуванням існуючого світового досвіду та ситуації в Україні. Ми можемо вирішити це питання так, як це робиться в багатьох країнах світу.

За дві каденції роботи прем'єр-міністром я дуже серйозно вивчив господарський комплекс України, особливо – в регіонах. Хочу сказати, що нам треба приймати також рішення про будівництво мостового переходу в місті Запоріжжі. Це – наступна пропозиція, яку нам треба буде розглядати через декілька днів.

Ми маємо комплексно розглянути проблеми кожного обласного центру, заслухати місцеві громади та ухвалити програму розбудови обласних центрів, за реалізацію якої буде відповідати не тільки держава, але й місцеве самоврядування.

Якщо ми об'єднаємось і спільно приймемо таке рішення, встановимо дієвий контроль за виконанням цієї програми, тоді ця програма буде працювати. Це буде дуже позитивний сигнал для всієї України.
  







 
версія
для друку






   повернутися до матеріалів розділу 


Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать прес-службі Віктора Януковича
© 2004-2008 У разі використання матеріалів сайту посилання на ya2008.com.ua є обов'язковим.