« »

Катерина Ющенко закликає діаспору активніше долучатися до розбудови України

18 Червня 2008 13:13


Повний текст звернення

18 червня 2008 року у Львові відкрилася Друга Міжнародна наукова конференція «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті. Українська діаспора у світовій цивілізації». Її організаторами виступили Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська Всесвітня Координаційна Рада, Національний університет «Львівська політехніка» і Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою. У заходах конференції беруть участь провідні фахівці з питань освіти, політики, культури, науки, економіки та громадські діячі – представники закордонних українських громад та України.

Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко надіслала звернення учасникам конференції, яке під час відкриття зачитав Голова Правління Фонду Олександр Максимчук.

Пані Катерина зазначає, що українська діаспора за кордоном завжди була однією з найактивніших та відзначила її здобутки.

Водночас пані Катерина наголошує, що діаспорні організації, які намагаються допомагати Україні, використовують далеко не всі можливості. На її думку, українці за кордоном недостатньо активно долучалися до становлення Української держави в перші роки її існування. Пані Катерина вважає, що патріоти своєї Батьківщини мали б скористатися унікальною можливістю підтримати українську історію та культуру, взяти участь у розв’язанні проблем сучасної медичної та соціальної системи, освіти та виховання молоді.

«Я сподіваюсь, що ця конференція дасть вам можливість стимулювати великі організації до розробки та впровадження ефективних масштабних програм, що окремі люди та малі організації знайдуть своє місце в розбудові України. Україні – як державі, але, що найважливіше, її людям – потрібна ваша участь», – підкреслює Катерина Ющенко.

Також у своєму зверненні пані Катерина закликає закордонних українців активно долучитися до організації вшанування 75-х роковин Голодомору та викладає низку позицій, по яких, на її думку, діаспорні організації мають надати допомогу.

«Я також хотіла скористатися цією можливістю і закликати вас повернутися в Україну, допомогти розбудовувати нашу державу зсередини, а не спостерігати за нею і судити її ззовні. Україна – наша мати, і як би ми не переконували себе, що можемо більше допомогти їй здалеку, це неправда. Вона потребує нас біля себе, вона потребує нашої активної участі, а не туги з чужини», – йдеться у зверненні.

Окрім цього у зверненні пані Катерини Ющенко оголошено про старт нової грантової програми Фонду «Україна 3000» під назвою «Розквітайте, українці», адресовану українській діаспорі. «Ця програма спрямована на всі діаспорні організації поза країнами Західної Європи, США, Канадою та Австралією, які надішлють нам цікаві та дієві пропозиції створення українських програм за кордоном. Гранти будуть надаватися у сумі від 2,5 до 25 тисяч гривень і спрямовуватися на придбання літератури, інструментів, костюмів, фільмів, технічного обладнання, на стажування, проведення виставок та інших проектів», – зазначає пані Катерина.

Друга Міжнародна наукова конференція «Діаспора як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті. Українська діаспора у світовій цивілізації» проходить у Львові 18-20 червня 2008 року. В її рамках заплановані пленарне та секційні засідання, круглі столи, презентації. Тематика секційних засідань:

  • Здобутки діаспори у гуманітарній, технічній, природничій сферах: глобальний і український контекст.
  • Роль діаспори у просуванні українських національних інтересів у міжнародній спільноті: входження до ЄС, СОТ, НАТО, прийняття проукраїнських законів.
  • Діаспора в умовах глобалізації: проблеми інтеграції в чужоземне середовище та збереження національної ідентичності.
  • Нова хвиля еміграції: здобутки, втрати, перспективи.
  • Молода генерація діаспори як джерело утвердження позитивного образу України в світі.
  • Церква як духовний центр згуртування українців зарубіжжя для збереження національної ідентичності.

Версія для друку



21 Жовтня 2008
Пані Катерина Ющенко відвідала благодійний вечір, присвячений пам’яті співачки Квітки Цісик
В концертній програмі виступили Марія Стефюк, Марія Бурмака, Олег Скрипка, Ніна Матвієнко, Антоніна Матвієнко та інші видатні українські музиканти. »»

15 Жовтня 2008
Катерина Ющенко взяла участь у презентації програм Чиказької вищої школи бізнесу в Україні
«Освіта, яку пропонує школа, є надзвичайно якісною, – сказала пані Катерина. – Вона орієнтована на тих, хто має глибокі знання з економіки, математики – тобто тих дисциплін, в яких українці традиційно є дуже сильними». Вона додала, що Чиказька вища школа бізнесу виховує найкращих менеджерів, керівників, «а це те, що так необхідно сьогодні Україні». »»

14 Жовтня 2008
Китайські лікарі готові долучитися до програми «Від лікарні до лікарні»
»»

14 Жовтня 2008
Представники Фонду «Україна 3000» відвідали дитячі заклади Китаю
»»

14 Жовтня 2008
Делегація Фонду «Україна 3000» провела переговори з представниками Всекитайського благодійного фонду імені Сун Цінлін
»»

13 Жовтня 2008
Катерина Ющенко відвідала благодійний вечір на підтримку Українського Католицького Університету
»»


  









 
© 2001-2008
Фонд «Україна 3000»
Всі права застережено

© Розроблено
NewAgeLab 2005

Про Фонд | Структура | Напрями діяльності | Правила, процедури, стандарти | Контакти | Реквізити Фонду | Експорт RSS | Публікації | Звіти | Голодомор 1932-33 | Діючі конкурси і програми

Використання матеріалів дозволено тільки з обов'язковим гіперпосиланням на сайт www.ukraine3000.org.ua