This version of the page http://www.travellers-club.lviv.ua/turkey/01.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-21. The original page over time could change.
Вiдпочинок з ТА "Клуб Мандрiвникiв"
Україна, 79013 м.Львiв, вул.Вербицького 12, тел.: (+380 32) 2970585, 2970785, 2970773, 2970411, 2422552; факс: 2614701

Відпочинок у Туреччині


Туреччина - країна з цікавою багатовіковою історією. Цю землю християни та мусульмани вважають священною. Саме тут закінчувався Великий Шовковий шлях, та злилися разом мистецтва Сходу та Заходу, утворивши високорозвинуті цивілізації та культури. Туреччина, з її середземноморським кліматом, пам'ятками культури та архітектури, багатими традиціями мистецтва та фольклору, лікувальними термальними джерелами та колоритною східною кухнею, завжди була цікава мандрівникам.

Географія та клімат Північне узбережжя країни омивається Чорним морем, на півдні - Середземне, на заході – Егейське. Туреччина має кордони з Грецією та Болгарією на північному заході, з Грузією та Вірменією на північному сході, з Іраком та Сирією на південному сході. Найбільші міста - Стамбул, Анкара, Ізмір, Адана. В Туреччині виділяють п'ять кліматичних районів. Для внутрішньої Анатолії характерним є континентальний клімат з гарячим літом та холодною зимою. Клімат європейської частини - м'який з великою кількістю опадів. Теплою та гарячою погодою відрізняється Егейське та Середземноморське узбережжя. Тут середня температура влітку становить приблизно 28 градусів.

Населення, мова та релігія Населення Туреччини становить понад 66 млн. чоловік. В основному турки, а також араби, грузини, лази, черкеси. Офіційна мова - турецька. Майже кожен другий володіє російською. 99% населення - мусульмани.

Час та гроші Грошова одиниця країни - турецька ліра. Час відповідає київському.

Курорти Сучасні міста та курортні селища, що були збудовані на узбережжі, вражають туристів продуманим комфортом та піклуванням про відпочиваючих. Кращі курорти узбережжя - Кемер, Белек, Сіде, Мармаріс, Кушадаси - в кожному своя краса, свій колорит, своя атмосфера.

Медичне обслуговування в країні платне – і в державних, і в приватних клініках. При наявності медичної страховки забезпечується безкоштовне обслуговування. Швидка допомога – 112.

Важливі дрібнички Магазини працюють з 9 ранку до 21 вечора, а в неділю деякі з них закриті. Дуже легко знайти пошту по позначці, що складається з 3-х чорних букв - РТТ на жовтому фоні. Вона працює з 9 ранку до 17 вечора. Всі види телефонних розмов платні: по місту, міжміські, міжнародні. З любого автомату ви зможете зателефонувати в любу точку світу, використовуючи жетони або телефонну картку. Воду з крану пити не рекомендують. Краще купувати в магазинах воду в пляшках. Найзручніший та розповсюджений вид транспорту - це таксі. Між містами добре налагоджено автобусне сполучення. В любому курортному містечку можна взяти машину на прокат (якщо у вас є права водія), вартість коливається.

Чайові Зазвичай в Туреччині прийнято лишати 10% чайових – в ресторанах, кафе і турецьких банях. В готелі за перенесення Вашого багажу платять від 1 до 2USD, покоївці – 0,5-1USD.

Віза Віза оформлюється по прибуттю в країну, вартість - 20 доларів. Необхідно мати закордонний паспорт.

СЕРЕДНЯ ТЕМПЕРАТУРА
МІСЯЦЬ квітень травень червень липень серпень вересень жовтень
t °C повітря 21 27 30 34 37 32 27
t °C води 18 20 22 25 26 26 20


ТА "Клуб Мандрiвникiв"