This version of the page http://www.galexpo.lviv.ua/ukr/elit_zvit.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-19. The original page over time could change.
Гал-ЕКСПО: Міжнародні виставки у Львові - підсумки “ЕлітЕКСПО-2008”

Інформація про підсумки проведення Другої міжнародної спеціалізованої ювелірної виставки-ярмарку “ЕлітЕКСПО-2008”

ЗАТ “Гал-ЕКСПО” в рамках своєї виставкової програми провело Другу міжнародну спеціалізовану ювелірну виставку-ярмарок “ЕлітЕКСПО-2008”. Виставка відбулася з 28 лютого по 2 березня ц.р. в приміщенні Львівського Палацу мистецтв (вул. Коперника,17).
Виставка проводилась з ініціативи та за сприяння Асоціації ювелірів України та за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, генеральний партнер виставки – ВАТ „Київський ювелірний завод”, офіційний партнер – Вінницький завод “Кристал”.
У виставці взяли участь 98 вітчизняних фірм, в тому числі 47 виробників, 29 торгівельних фірм та 4 спеціалізованих ЗМІ на загальній експозиційній площі 920 кв.м (загальна площа виставкових залів – 2500 кв.м). В експозиції виставки представлялись кращі вироби українських ювелірів, коштовні камені, банківські метали, годинники, вишукана біжутерія, елітні сувеніри, подарунки та технології, обладнання та інструменти для ювелірного виробництва. Гості та відвідувачі мали змогу придбати ювелірні прикраси безпосередньо на виставці, а у VIP-салоні ознайомитися зі справжніми витворами ювелірного мистецтва.
В рамках виставки-ярмарку «ЕлітЕКСПО» відбувся Регіональний конкурс дизайну ювелірних прикрас «Легенда та реальність», основною метою якого було виявлення нових талантів серед молодих дизайнерів, залучення студентів до розвитку нових напрямків та стилів в галузі ювелірного мистецтва, створення сучасних та оригінальних колекцій ювелірних виробів. Одним з критеріїв оцінювання конкурсних робіт було використання елементів регіональної орнаментики, адже спрямованість конкурсу - перенесення легенд минулого в сучасні ювелірні прикраси та створення тим самим нових тенденцій в ювелірному мистецтві.
На конкурс було подано 12 конкурсних робіт від семи учасників. Одноголосно жюрі визнало переможцем конкурсу у категорії „Професіонали” Роксолану Прокопчук, художника-ювеліра Київського ювелірного заводу, за представлений проект колекції „Карпатські скарби”. У категорії „Студенти” кращою визнано Олександру Барбалат, студентку Київського державного інституту декоративно- прикладного мистецтва і дизайну ім. М.Бойчука за розробку оригінального проекту колекції „Зоряне небо предків”.
Вперше, в рамках вітчизняних ювелірних виставок, відбулось унікальне дійство - Аукціон ексклюзивних виробів. Справжні шанувальники шедеврів ювелірного мистецтва мали можливість придбати запропоновані лоти на аукціонних торгах.
Серед лотів, представлених на аукціон, були: Колекція Ювелірного дому „Дюльбер” - виробника фамільних дорогоцінностей класу Luxury; Колекція „Київського ювелірного заводу”, до якої ввійшли унікальна каблучка „Орхідея” та гарнітур „Мої стихії”; годинник “KLEYNOD GOLD” (останній екземпляр з колекції лімітованого випуску в корпусі з білого золота) виробництва Київського годинникового заводу; Ікона „Спас Нерукотворний” – ексклюзивний виріб ручної роботи, виконаний майстрами ПЮКП “Агат” за ескізом художника Н.Коноваленко відповідно до православних канонів; Жіночий гарнітур із білого золота 750 проби оздоблений 190 діамантами та турмаліном Ювелірного дому „Заріна”; Шахи «Альгамбра» - яскрава ілюстрація культурного спадку цивілізації Іберійського півострова, що виготовлені з високоякісних порід дерева, штучної кістки та оздоблені 24-х каратним золотом. Представлений „Торгівельною компанією „Ньютон” годинник «Леонардо да Вінчі”, виготовлений на основі збережених до наших часів щоденників Леонардо да Вінчі, надовго приковував увагу відвідувачів VIP-салону, де відбувалась передаукціонна демонстрація виставлених лотів. Серед лотів також були представлені витвори мистецтва та антикваріат з „Галереї західноукраїнського та європейського мистецтва” (м. Львів), а саме унікальні роботи Івана Труша, Олекси Новаківського та Павла Овчинникова. Але найбільше покупцям припали до душі Ікона „Спас Нерукотворний”, оздоблена гранатами та аметистами, яку продали за ціною 700 тис. грн. (що майже у двічі більше за стартову ціну) та годинник „Леонардо да Вінчі”, представлений торгівельною компанією „Ньютон”, який пішов „з молотка” за 21 400 грн.
У роботі виставки також активну участь взяли представники Державного гемологічного центру України, які не лише проводили безкоштовну експертизу дорогоцінних каменів протягом всіх днів роботи виставки, але й провели семінар „Ювелірна мода – 2008. Стилі та дизайн” та майстер - клас: „Діагностика діамантів та їх симулянтів”.
Нижче наведено деякі статистичні дані стосовно проведеної виставки.
    Склад учасників виставки за географічним розподілом наступний:
  • Львів та Львівська область - 23 фірми;
  • Київ та Київська область - 37 фірм;
  • Інші регіони (Вінницька, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська, Харківська, Черкаська, Луганська, Хмельницька, Рівненська, Волинська обл., Республіка Крим) – 38 фірм.
    Склад учасників за тематичним розподілом експозиції:
  • Ювелірні вироби – 48;
  • Коштовні та напівкоштовні камені -14;
  • Технології, обладнання та інструменти для ювелірного виробництва – 6;
  • Годинники – 3;
  • Біжутерія та дорогі аксесуари – 7;
  • Елітні сувеніри та подарунки – 13;
  • Банки – 6;
  • Витвори мистецтва – 3;
  • Спеціалізовані ЗМІ – 4;
  • Інше – 11.