This version of the page http://www.lvivfashionweek.com/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-12. The original page over time could change.
LVIV FASHION WEEK
 
Про Lviv FW   Розклад   Дизайнери   Фотогалерея   Архів   Контакт   Для дизайнерів   Для преси  
Lviv Fashion Week – платформа для старту нових талановитих дизайнерів  

 

укр :: рус :: eng

09.10.2008

Lviv Fashion Week. День другий

Другий день Lviv Fashion Week подарував глядачам можливість оцінити одинадцять колекцій українських та європейських дизайнерів і торгових марок.
Відкривала покази другого дня колекція ТМ Jhiva. Торговий Дім „Жива” продемонстрував якісну комерційну колекцію, запропонувавши модний одяг для елегантних і водночас практичних жінок. На подіумі з’являлися повсякденні і вечірні сукні, костюми і блузи, спідниці, жакети. Більшість моделей колекції виконана у класичній гамі кольорів: чорному, сірому, білому, червоному.
Нова колекція дизайнерів Світлани Микитюк та Соломії Яцентюк має назву «В полоні у фантазії». Джерелом натхнення при створенні колекції стали графіка та колажі Сергія Параджанова. На подіумі – в першу чергу сукні, виконані з трикотажу, а також плащі, штани, блузи, куртки. Саме сукні Світлана і Соломія пропонують як базовий елемент жіночого гардеробу у новому весняно-літньому сезоні 2009. Звертають на себе увагу цікаві фактури, їх графічне розміщення, гра складок і драпіювання, декор склом, бісером, перлами, кольорові акценти мозаїчної шкіри у взутті і поясах.
Вибухова «шмекція-колекція» Юлі Лехів «Марс» стала одним із найкращих показів на Lviv FW. Девіз колекції «краще з Марса прилетіти, аніж з дуба впасти» максимально відповідав її характеру та стилістиці самого дефіле – розкутим і ексцентричним. Всі моделі трикотажні, витримані в медово-фіолетовій кольоровій гамі, оздоблені принтами, орнаментами авторської роботи та металевими аксесуарами. Доповненнями до одягу служать панчохи, одягнуті поверх взуття, в’язані берети та шкарпетки. В колекції використані фактурні контрасти гладкого трикотажу і ручного трикотажу грубої в’язки. Незважаючи на незвичний крій суконь з подвійним верхом і асиметричні композиційні вирішення, зручність моделей не викликає сумніву.
Колекція російського дизайнера Міхаіла Крічевцова під назвою «Скульптор свічок» наповнила подіум моделями в стримано-футуристичному образі та сіро-синій кольоровій гамі. При створенні колекції дизайнер використав принцип ліпки з матеріалу, зосередившись на абсолютному підпорядкуванні структурі і пластиці текстилю. В моделях колекції простежуються як футуристичні елементи, так і японські мотиви орігамі.
В колекції київських дизайнерів Ганни Модянової та Галини Шемет на подіум виходили моделі, навіяні образами героїнь старих європейських фільмів середини минулого століття, колекція носить відповідну назву «Чорно-біле кіно». Сукні, спідниці та блузи в чорно-білій гамі з великими рукавами-ліхтарями, декор горохами, білі панчохи і кеди – елементи стильного молодіжного іміджу від Модянової і Шемет.
Діана Давидчук, дизайнер із Житомира, представила свою нову колекцію «Ось така собі витинанка». В моделях колекції обігрується етностиль в чорно-біло-кремових тонах, елементи орнаменту витинанок використані як декор спідниць, легких суконь, топів і штанів, повторюються на великих кишенях і сумках.
РОЛАДА продемонструвала одразу дві колекції – весняно-літню і осінньо-зимову, зробивши подарунок гостям яскравим піротехнічним шоу під час показу. Одяг на весняно-літній сезон від Ролади – це легкі сукні, спідниці і топи, рожеві, салатові, блакитні і бузкові кольори, квіткові принти, білі штани і шорти. Квіткові візерунки переходять в осінню лінію від Ролади, але вже в більш насичених кольорах. На зимовий сезон Ролада пропонує поєднання гладких тканин і хутра, чорно-сіро-пастельну кольорову гаму.
Вже вдруге бере участь у Львівському Тижні Моди угорський бренд FUFAVI. Дизайнер бренду Lilla Olah представила свою нову колекцію під назвою “Sunglasses at night”. Моделі виходили на подіум в темних окулярах, рожево-зелено-синіх сукнях, блузах і шортах. Кольорові поєднання видаються трохи незвичними, але така строкатість є характерною для угорського fashion-дизайну і показів Budapest Fashion Week.
Дизайн-студія «ЛіТар» представила на Львівському Тижні Моди свою нову колекцію ексклюзивних сумок під назвою «Подих мрії». Формат подіумного дефіле є новим для «ЛіТар» способом донести дизайнерські ідеї до глядача. Моделі в коротких сукнях демонстрували сумки, оригінальні за композицією і авангардні за формою. Авторські аксесуари від ЛіТар є ексклюзивним креативним додатком, що самі працюють на створення образу.
Нова колекція Голди Виноградської «Шляхетна жіночність» присвячена жінкам - успішним, елегантним і аристократичним. Сукні і спідниці різних відтінків сірого кольору, білі і чорні шифонові блузи, темно-сірі штани і костюми апелюють до елегантної класики, рожеві сукні та пальта і більш різноманітний в кольорах блок вечірнього одягу – наскрізь романтичні.
Другий день Lviv Fashion Week завершився показом YPDF (Польща), які представили ще одну презентаційну колекцію одягу від польських дизайнерів. На подіумі знову з’являлися сукні різної довжини, чорні і білі, кремові, кольору фуксії, приглушених тонів зеленого і синього.


08.10.2008

Lviv Fashion Week. День перший

Новий сезон Львівського Тижня Моди відкрився у п’ятницю, 3 жовтня показами колекцій ТМ Hasche, YPDF, Петра Нестеренка-Ланька, Уляни Барабаш, Інни Івасюк та Ольги Линник.
Першими на подіумі Lviv Fashion Week продемонстрували колекцію других ліній одягу українських дизайнерів ТМ Nasche. Моделі від Олени Олійник, Ксенії Марченко, дуету Земскова-Ворожбит створювали загальний досить лаконічний образ. Сукні, спідниці, костюми, плащі і денім витримані в холодних тонах – відтінках сірого, синього, бірюзового, бежевого; звичайно, не обійшлося без чорного – максимально актуального в наступному сезоні кольору.
Young Polish Designers Foundation (YPDF, Польща) представили нову колекцію вечірніх і коктейльних суконь від польських дизайнерів Агутті (Agutti), Лангнер (Langner), Сильвії Майдан (Sylwia Majdan), Ріни Коссак (Rina Cossack). Моделі колекції – жіночні, вишукані, витримані у спокійному стриманому колориті. Дизайнери використали кольори землі – коричневі та бронзові тони, беж і золото, також трендові чорний і білий; широку шкалу відтінків рафінованого елегантного сірого. Образ елегантної, стильної, витонченої жінки домінував у колекції.
Вщент заповненим залом супроводжувався показ нової колекції Петра Нестеренка-Ланька, президента оргкомітету Lviv Fashion Week, колекцій Уляни Барабаш та Інни Івасюк. Ці дефіле відвідали В’ячеслав Зайцев, довгоочікуваний візит якого до Львова нарешті став реальністю, Роман Віктюк, Роксолана Богуцька та інші імениті гості.
Петро Нестеренко-Ланько присвятив свою нову колекцію Львівському Тижню Моди. Принти з логотипом Lviv Fashion Week можна було побачити на багатьох моделях колекції. Домінуючими кольорами стали чорний, білий та срібний – тренд наступного сезону; така кольорова гама не є випадковою - це кольори логотипу Lviv Fashion Week. Контрастом до чорно-біло-срібних суконь, сарафанів, блуз і плащів звучали червоні колготи та пояси. Настрій колекції – депресивний, навіяний вічним львівським дощем, саме тому дизайнер пропонує плащі на весняно-літній сезон, адже плащ актуальний для Львова навіть влітку. Найефектнішим моментом став вихід на подіум в фіналі показу чорної нареченої в червоних колготах і нареченого в білому у супроводі королівського чорно-білого дога.
Нова колекція сезону весна-літо 2009 львівського дизайнера Уляни Барабаш має назву «Квіти в шоколаді». Уляна присвятила колекцію креативним, яскравим та сміливим жінкам, які чітко знають, чого хочуть, і впевнено досягають мети. В колекції використаний авторський експериментальний метод моделювання костюма, коли виріб створюється поєднанням між собою попередньо відібраних різнофактурних шматків тканини. Моделі колекції – костюми, блузи, спідниці, штани, жакети, трикотажні плаття – абсолютно в стилі casual, все взаємопоєднуване; використана гама кольорів переходу від сірого до коричневого з контрастними вкрапленнями фіолетового та оранжевого.
Показ Інни Івасюк здивував публіку незвичним форматом – моделі, з ніг до голови закутані в чорне, демонстрували авторські ляльки-магодзи. Магодза – так на Поділлі називали ляльку, виготовлену для дитини мамою чи бабусею з підручних матеріалів. Виготовляючи магодзи, Інна переосмислює традиційний народний стрій і створює на його основі сучасні емоційні та яскраві образи. В магодзах поєдналися і елементи української вишивки, і принципи формотворення силуету традиційного одягу, і настрої молодіжних субкультур. На Львівському Тижні Моди Інна вперше представила магодзи в образі моделей на подіумі, даючи можливість гостям оцінити динамічне енергійне дефіле та оригінальність подачі ідей дизайнера.
Перший день показів Львівського Тижня Моди завершився колекцією київського дизайнера Ольги Линник під назвою «Зоре моя квіткова». В моделях використані шовк, шифон, оксамит, вишивка бісером і стеклярусом, стрази Swarovskі і штучні квіти; ніжно-рожевий, малиновий та фісташковий кольори плавно переходять в жовто-рожевий, рожево-фіолетовий та золотистий. Колекція романтично-етнічна, в якій етнічні елементи присутні в кожній моделі, основний образ – жіночний, вишуканий.
Загалом перший день Lviv Fashion Week відвідало близько 3000 гостей. Ефектні дефіле, присутність іменитих гостей і сам формат Lviv Fashion Week зробили цей захід дуже яскравим і нетривіальним для Львова.


25.09.2008

Назва Lviv Fashion Week давно «висіла у повітрі»…

Одна з героїнь роману Галини Вдовиченко «Пів’яблука» - львівський дизайнер Ірина - бере участь у традиційних (!) тижнях моди Lviv Fashion Week, стає переможцем конкурсу однієї сукні в Україні та їде у Велику Британію, де знайомиться зі своїм кумиром, відомою дизайнеркою Вів’єн Вествуд…
Роман «Пів’яблука» вийшов на початку осені у київському видавництві «Нора-Друк». Автор книги Галина Вдовиченко працює заступником головного редактора газети «Високий Замок», із задоволенням пише на теми моди, робить інтерв’ю з українськими дизайнерами, а у вільний час захоплюється дизайном одягу, інтер’єрів та ландшафтів. Роман отримав спеціальну відзнаку конкурсу «Коронація слова-2008» - «Вибір видавців», потрапив у список «Книжка року Бі-Бі-Сі» та став безперечним лідером продажів видавництва «Нора-Друк» на цьогорічному Форумі видавців у Львові.
- Я почала писати цю книгу наприкінці серпня 2006 року, - розповідає Галина Вдовиченко. – У першій главі йдеться про те, що дизайнер Ірина готує для показу на Lviv Fashion Week колекцію під назвою «Буркут». Минуло кілька місяців – і я почула про те, що у Львові відбудеться перший… Lviv Fashion Week. Мабуть, ситуація у місті, яке має потужну fashion-традицію, остаточно дозріла до старту Львівського Тижня Моди. Деякі ідеї, настрої, назви буквально «висять у повітрі». Їх відчувають - і намагаються реалізувати. Хто – на подіумі, хто – у книжці. Я дуже рада, що у Львові вже вдруге відбудеться Lviv Fashion Week – у нашому місті таке свято моди давно мало стати традиційним.


18.09.2008

Уляна Барабаш – серед переможців конкурсу «Автограф»

Львівський дизайнер Уляна Барабаш, учасниця березневого Lviv Fashion Week і обличчя рекламної кампанії осіннього Lviv Fashion Week, здобула перемогу в конкурсі модного одягу «Автограф» на міжнародному фестивалі “Kyiv Fashion 2008”, що проходив 16-19 вересня у Києві. Уляна перемогла в номінації “Neo профі”, вразивши журі колекцією одягу «Гірка патока». Вітаємо!!!


05.09.2008

Відкриття нового магазину дизайнерського одягу

Оригінальний дизайнерський одяг та аксесуари тепер можна буде побачити не лише під час Львівського Тижня Моди. 1 листопада 2008 р. у Львові відкривається новий магазин, де продаватимуться ексклюзивні речі від учасників Lviv Fashion Week. В магазині можна буде придбати одяг та аксесуари з колекцій дизайнерів, що демонструвалися на подіумі Львівського Тижня Моди.
Адреса магазину: просп. Чорновола, 67 г (4 поверх)


Lviv Fashion Week - це історія про нових талановитих дизайнерів.

В своїй більшості світ моди є закритим, кулуарним царством. Тижні моди – ці найважливіші події модного світу – прагнуть бути «престижними» і навмисне створюють навколо себе стіну неприступності. Талановитому дизайнеру, який тільки починає займатися розкруткою свого імені, майже неможливо потрапити на тиждень моди в одній із світових столиць – Парижі, Мілані, Лондоні чи Нью-Йорку. В Україні, для того, щоб заявити про себе на Українському тижні моди, молодому дизайнеру потрібно пройти як мінімум два підготовчі етапи-покази та вкласти чимало грошей.

Історично так склалося, що Львів є провідником західноєвропейської культури в Україні. Разом із цією культурою в Україну просочуються демократизація та рівність, доступність і простота. Команда Lviv Fashion Week поставила собі за мету зробити Львів платформою для старту нових талановитих дизайнерів – з України, країн пострадянського простору та Східної Європи.  

Серед запрошених на покази мод гостей акцент, як правило, робиться на баєрів - це універмаги та крамниці, що готові взяти колекції дизайнерів на реалізацію. Ми ж робимо акцент на запрошенні підприємств, яким потрібні дизайнери для розробки продукції. Відомо, що в усіх модних домах та навіть на швейних підприємствах працюють дизайнери. Дизайнерів одягу також часто залучають до розробки дизайну пляшок або келихів для «модних» напоїв, унікальних меблів, трендового інтер’єру тощо.

В епоху глобального полювання на талант має бути місце, де компанії і бренди, що хотіли б залучити дизайнерів зі свіжим поглядом та креативними ідеями, можуть зустріти останніх.    

Lviv Fashion Week – це майданчик світового рівня, де мисливцям на таланти може трапитися рідкісна «пташка», що виведе їх бренди на нові висоти.

 
Місце проведення
Преса про нас

  09.10.2008
Lviv Fashion Week 3-5 жовтня 2008. День другий
Lviv Fashion Week. День другий
детальніше
версія для друку
  08.10.2008
Lviv Fashion Week 3-5 жовтня 2008. День перший
Lviv Fashion Week. День перший
детальніше
версія для друку
  25.09.2008
Роман «Пів’яблука» та Львівський Тиждень Моди
Назва Lviv Fashion Week давно «висіла у повітрі»…
детальніше
версія для друку
  18.09.2008
Перемога в конкурсі
Уляна Барабаш – серед переможців конкурсу «Автограф»
детальніше
версія для друку
  05.09.2008
Ексклюзив від Lviv Fashion Week
Відкриття нового магазину дизайнерського одягу
детальніше
версія для друку
  10.03.2008
Lviv Fashion Week
8-9 березня 2008 р. у Львові вперше відбувся Lviv Fashion Week.
детальніше
версія для друку
  11.02.2008
Cтартував cпільний українсько-німецький fashion-проект
детальніше
версія для друку
  03.09.2007
Lviv Fashion Week - наш новий формат
Проект, відомий як «Галицькі сезони моди», переформатовується на Lviv Fashion Week.
детальніше
версія для друку

 

© Lviv Fashion Week, 2007. Всі права застережено. Використання або передрук текстових матеріалів або фотоматеріалів сайту можливі лише з обов'язковим посиланням на http://www.lvivfashionweek.com.
Концепт-дизайн: LVFW. Web-дизайн та програмування: SP-Service.