This version of the page http://kyivodpa.sta.gov.ua/page.php?170 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-11. The original page over time could change.
Державна податкова адм╕н╕страц╕я в Ки╖вськ╕й област╕

Державна податкова адм╕н╕страц╕я в ки╖вськ╕й област╕

03680, м. Ки╖в-151, вул. Народного Ополчення, 5а
тел. 200-37-00 тел./факс 246-22-25, e-mail: kyivreg@odpa.kiev.ua
Управл╕ння оподаткування ф╕зичних ос╕б

    29.08.08

    При проведенн╕ документально╖ перев╕рки СГД √ ф╕зично╖ особи ⌠Б■, прац╕вниками управл╕ння оподаткування ф╕зичних ос╕б Ки╖всько╖ област╕ встановлено порушення вимог Закону Укра╖ни ⌠Про податок на додану варт╕сть■.

    Всього за результатами перев╕рки СГД √ ф╕зично╖ особи ⌠Б■ додатково донараховано до сплати в бюджет 60,8 тис. грн. податку на додану варт╕сть, а саме:

    Так, п╕д час перев╕рки встановлено що, приватним п╕дпри╓мцем не подавались податков╕ декларац╕╖ з ПДВ за липень √ грудень 2003 року.

    Одночасно встановлено, що у липн╕ та грудн╕ 2003 року (пер╕од в якому п╕дпри╓мць не зв╕тував) на розрахунковий рахунок суб▓╓кта господарювання над╕йшли кошти в розм╕р╕ 73,9 тис.грн., (що п╕дтверджено первинними банк╕вськими документами), що призвело до втрат бюджету за липень - грудень 2003 року в сум╕ 19,9 тис.грн.

    Також встановлено що, зг╕дно даних подано╖ декларац╕╖ з ПДВ за ╤╤ квартал 2003 року платником податку завищено податкове зобов▓язання з ПДВ в сум╕ 41,4 тис. грн., податковий кредит в сум╕ 40,9 тис. грн., розрахунки з бюджетом склали позитивне значення в сум╕ 0,5 тис.грн. кр╕м того, ход╕ проведення перев╕рки суб▓╓ктом господарсько╖ д╕яльност╕ ⌠Б■ не надано документи для п╕дтвердження податкового кредиту, в насл╕док чого, в╕дпов╕дно до ЗУ ⌠Про податок на додану варт╕сть■, податковий кредит платника зменшено на суму 40,9 тис. грн., та визначено податкове зобов▓язання за зв╕тний пер╕од в сум╕ 40,9 тис. гривень.


    18.08.08

    За результатами проведено╖ контрольно √ перев╕рочно╖ роботи прац╕вниками п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б станом на 15.08.08 додатково залучено до державно╖ ре╓страц╕╖ 1757 ф╕зичних ос╕б, як╕ сплатили до бюджету 931,1 тис.грн. податк╕в та обов▓язкових платеж╕в, також виявлено 2292 ф╕зичн╕ особи, як╕ працювали в СГД √ ф╕зичних та юридичних ос╕б без укладання з ними трудових угод.

    При проведенн╕ перев╕рок у 642 юридичних ос╕б, встановлен╕ порушення податкового законодавства у 626 випадках, що становить 97,5% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених п╕дпри╓мств, установ та орган╕зац╕й. За результатами перев╕рок прац╕вниками податкових ╕нспекц╕й област╕ додатково нараховано 3 106,3 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    Також перев╕рками охоплено 310 суб▓╓кт╕в малого п╕дпри╓мництва - ф╕зичн╕ особи. Порушення податкового законодавства встановлено у 290 випадках, що становить 93,5% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених ф╕зичних ос╕б. За результатами перев╕рок додатково нараховано 770,1 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    До 856 порушник╕в податкового законодавства (посадових ос╕б п╕дпри╓мств, установ, орган╕зац╕й та громадян √ суб▓╓кт╕в п╕дпри╓мницько╖ д╕яльност╕) застосовано адм╕нштрафи на загальну суму 49,49 тис. гривень.

    В переважн╕й б╕льшост╕ виявленими порушеннями ╓ неутримання, недоотримання та неперерахування (або несво╓часне перерахування) до бюджету суб▒╓ктами господарювання податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б ╕з сум зароб╕тно╖ плати: за рахунок ведення ⌠подв╕йно╖ бухгалтер╕╖■ √ 127 випадк╕в, виплати доход╕в ╕з ⌠т╕ньових кошт╕в■ √ 33 випадки, виплата матер╕альних та соц╕альних благ √ 164 випадки.

    Кр╕м того, з метою забезпечення додаткових надходжень до бюджет╕в ус╕х р╕вн╕в прац╕вниками ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ скоординована робота п╕дпорядкованих п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б, контрольно √ перев╕рочно╖ роботи, податково╖ м╕л╕ц╕╖ та ╕нших п╕дрозд╕л╕в податково╖ служби щодо проведення всеб╕чного анал╕зу д╕яльност╕ суб▓╓кт╕в господарювання та ф╕зичних ос╕б, як╕ зд╕йснюють гастрольну, артистичну та спортивну д╕яльн╕сть, а також як╕ проводять операц╕╖ з ц╕нними паперами.

    Запроваджено пост╕йний мон╕торинг виступ╕в ф╕зичних ос╕б, як╕ зд╕йснюють артистичну та спортивну д╕яльн╕сть, а також д╕яльност╕ суб▓╓кт╕в господарювання, як╕ орган╕зовують та проводять зазначен╕ заходи.

    Забезпечено координац╕ю роботи з районними п╕дрозд╕лами м╕н╕стерств ╕ в╕домств, орган╕в виконавчо╖ влади та м╕сцевого самоврядування щодо отримання даних про надання дозвол╕в на проведення зазначених вид╕в д╕яльност╕, а також ╕ншо╖ ╕нформац╕╖, пов▓язано╖ з проведенням операц╕й з ц╕нними паперами, а також в╕д зд╕йснення гастрольно╖, артистично╖ та спортивно╖ д╕яльност╕ з метою подальшого в╕дсл╕дковування шлях╕в руху кошт╕в в╕д проведення зазначено╖ д╕яльност╕, проведення обм╕ну вказаною ╕нформац╕╓ю м╕ж п╕дрозд╕лами податково╖ служби, залученням громадян до сплати належних сум податк╕в та проведення в╕дпов╕дних перев╕рок.

    З метою залучення до оподаткування орган╕затор╕в, а також безпосередньо виконавц╕в, як╕ знаходяться на обл╕ку в ╕нших рег╕онах Укра╖ни прац╕вниками державних податкових ╕нспекц╕й област╕ та безпосередньо прац╕вниками управл╕ння оподаткування ф╕зичних ос╕б ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ направляються листи пов╕домлення.


    05.08.08

    П╕дведен╕ п╕дсумки декларування доход╕в громадян за 2007 р╕к на Ки╖вщин╕

    За результатами проведення кампан╕╖ по декларуванню доход╕в громадян у поточному роц╕ до державних податкових ╕нспекц╕й област╕ жителями Ки╖вщини подано 14766 декларац╕й, що на 385 ос╕б б╕льше н╕ж у минулому роц╕, з них 5170, як╕ зобов▓язан╕ подати декларац╕╖ та 9596, як╕ мають право на отримання податкового кредиту, в тому числ╕ 78 декларац╕й на отримання податкового кредиту за ╕потечним кредитуванням.

    Проведення р╕чних перерахунк╕в показало, що 4260 громадянам донараховано до сплати 99,6 млн. грн., це в 4,2 рази б╕льше минулор╕чного, а по 9210 - сума до повернення податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б склала 4,2 млн. гривень.

    Сл╕д в╕дм╕тити, що у 2008 роц╕ 79 громадян добров╕льно задекларували доходи, отриман╕ протягом 2007 року в сум╕ б╕льше 1 млн. грн., у 2007 роц╕ ╖х було 49.

    У поточному роц╕ 170 громадян Ки╖вщини задекларували отриман╕ протягом 2007 року ╕ноземн╕ доходи. За результатами перерахунк╕в нараховано до сплати податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б 8,5 млн.грн., що на 5,3 млн.грн. або на 26,6 в╕дс. б╕льше, н╕ж у минулому роц╕.

    Кр╕м того, у 2008 роц╕ 506 громадян добров╕льно задекларували доходи, отриман╕ в╕д послуг по оброб╕тку земл╕. За результатами перерахунк╕в нарахована сума податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б в розм╕р╕ 67,7 тис.грн., як╕ сплачен╕ до бюджету в повному обсяз╕.

    Заслуговують також на увагу факти добров╕льного подання декларац╕й громадянами, як╕ проживають на Ки╖вщин╕ та протягом 2007 року отримали дох╕д в╕д зд╕йснення операц╕й з ц╕нними паперами.

    Так, один ╕з жител╕в ╤рп╕нського району задекларував доходи в╕д операц╕й з продажу акц╕й на суму 311 944,92 тис.грн. За результатами перерахунку донараховано 46 791,73 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Також прац╕вниками Б╕лоцерк╕всько╖ ОДП╤ залучено до оподаткування
    2-х громадян, як╕ задекларували дох╕д в сум╕ 70 700,0 тис.грн. в╕д продажу частки в статутному фонд╕ (корпоративних прав) одного з товариств. За результатами перерахунку донараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б в розм╕р╕ 10 605,0 тис.гривень.

    Прац╕вниками Обух╕вського району залучено до оподаткування громадянку, яка задекларувала дох╕д в сум╕ 8 861,3 тис.грн., в тому числ╕ дох╕д в╕д продажу ╕нвестиц╕йних актив╕в (акц╕╖ прост╕ ╕менн╕) √ 8 473 ,9 тис.грн. та сума отриманого доходу в╕д здавання нерухомого майна в оренду √
    387,4 тис.грн. За результатами р╕чного перерахунку ╖й донараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б в сум╕ 1 329,2 тис.гривень.

    Ще одним жителем району задекларовано ╕нвестиц╕йний прибуток в╕д операц╕й з акц╕ями в сум╕ 20250,0 тис.грн. За результатами перерахунку нараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б в сум╕
    3 037,5 тис.гривень.

    Кр╕м того, в╕дм╕чено факт подач╕ декларац╕╖ про доходи в╕д жителя Ки╓во-Святошинського району ⌠Л■, який зайняв ╤ м╕сце на шаховому турн╕р╕ та придбав автомоб╕ль ⌠Славута■ за 1 гривню, задекларував отриманий доход в розм╕р╕ 26,6 тис.грн. За результатами перерахунку донараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б на суму 1,3 тис.гривень.

    Жителька Б╕лоцерк╕вського району отримала в подарунок квартиру в м.Ки╓в╕ при проведенн╕ акц╕╖ одним з товариств, зг╕дно р╕чного розрахунку донараховано 257,2 тис.грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Подан╕ громадянами декларац╕╖ про доходи отриман╕ за кордоном, а також нерезидентами.

    У поточному роц╕ 169 громадян Ки╖вщини задекларували отриман╕ протягом 2007 року ╕ноземн╕ доходи. За результатами перерахунк╕в нараховано до сплати податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б 8,5 млн.грн., що на 5,3 млн.грн. або на 26,6 в╕дс. б╕льше, н╕ж у минулому роц╕.

    Так, 2 жител╕ Обух╕вського району, задекларували ╕ноземн╕ доходи (Н╕меччина), одержан╕ в сум╕ по 941,8 тис.грн. кожний. За результатами перерахунку нараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б в сум╕ 141,3 тис.грн. кожному. ╤ншим громадянином району, задекларовано отриман╕ в США, доходи у розм╕р╕ 787,8 тис.грн. Нарахований податок з доход╕в ф╕зичних ос╕б
    118,0 тис.гривень.

    Прац╕вниками Ки╓во-Святошинського району залучено до декларування громадянку, яка задекларувала доходи, отриман╕ в 2007 роц╕ в╕д ун╕верситету в Н╕меччин╕ в сум╕ 22,3тис.грн.(3,7 тис.╓вро), за надання осв╕тянських послуг. В результат╕ перерахунку нараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б 2,9 тис.грн.

    Також житель Ки╓во-Святошинського району задекларував ╕ноземн╕ доходи, отриман╕ у Франц╕╖ в сум╕ 1066,1 тис.грн. В результат╕ перерахунку нараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б 159,9 тис.грн.

    ╤ншим громадянином району задекларован╕ ╕ноземн╕ доходи, отриман╕ у Швейцар╕╖ у розм╕р╕ 1585,9 тис.грн. В результат╕ перерахунку нараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б на суму 238,7 тис.гривень.

    В результат╕ опрацювання ╕нформац╕╖, отримано╖ з ╕нших податкових орган╕в та вжитих пошукових заход╕в прац╕вниками Переяслав-Хмельницького району залучено до оподаткування громадянина ⌠Ч⌠, який отримав посв╕дчення моряка, задекларована сума доходу, отримана ним у Великобритан╕╖ √ 13,7 тис.грн. за результатами перерахунку донараховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б в сум╕ 2,1 тис.гривень.

    Сл╕д в╕дм╕тити, що у 2008 роц╕ 506 громадян добров╕льно задекларували доходи, отриман╕ в╕д послуг по оброб╕тку земл╕. За результатами перерахунк╕в нараховано 67,7 тис.грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Вс╕ вищенаведен╕ суми податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б сплачен╕ добров╕льно до бюджету в повному обсяз╕.

    Необх╕дно також в╕дзначити, що прац╕вниками п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б державних податкових ╕нспекц╕й проводиться на партнерських засадах масово-роз▒яснювальна робота щодо добров╕льного подання декларац╕й про доходи в╕домих спортсмен╕в, як╕ досягли в окремих видах спорту усп╕х╕в на св╕товому р╕вн╕. Так, прац╕вниками Броварсько╖ ОДП╤ залучено Дз╕ндз╕рука Серг╕я Олександровича - спортсмена, боксера-профес╕онала, нап╕всередньовика, ╕нтерконтинентального чемп╕она 2003 року за верс╕╓ю WBO, майстра спорту м╕жнародного класу.

    На остаток, хочеться нагадати, що громадяни, як╕ мають право на отримання податкового кредиту за 2007 р╕к, ще мають час подати декларац╕ю до 31 грудня 2008 року.


    11.06.08

    Державною податковою адм╕н╕страц╕╓ю в Ки╖вськ╕й област╕ вживаються заходи щодо погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та в╕дпов╕дно╖ сплати податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б та виявляються порушення працедавцями чинного законодавства про оплату прац╕.

    За даними орган╕в статистики та управл╕ння прац╕ облдержадм╕н╕страц╕╖ станом 01 кв╕тня 2008 року сума заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати по економ╕чно активних п╕дпри╓мствах складала √ 3,9 млн. гривень.

    Дов╕дково : ╕нформац╕я на 01.05.2008 року в╕дсутня.

    Сл╕д зазначити, що сума заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати по економ╕чно активних п╕дпри╓мствах менше н╕ж за аналог╕чний пер╕од минулого року на 4,7 млн.грн. (станом на 01.04.07 √ 8,6 млн.грн.).

    Найб╕льш╕ суми заборгованост╕ по економ╕чно активних п╕дпри╓мствах рахуються в м. Славутич╕ √ 910,8 тис.грн., м. Васильк╕в √ 437,3 тис.грн., Рокитнянському √ 515,3 тис.грн., Фаст╕вському √ 492,8 тис. грн. районах.

    З метою подолання негативних явищ, таких як заборгован╕сть ╕з виплати зароб╕тно╖ плати, виплат доход╕в в конвертах, по двох в╕домостях, ф╕ктивних документах, проводиться попереджувально √ проф╕лактична робота ╕з суб▓╓ктами господарсько╖ д╕яльност╕ та р╕зними верствами населення з цих питань, зокрема, сем╕нари - наради з бухгалтерами п╕дпри╓мств та ╕нш╕ орган╕зац╕йн╕ та контрольн╕ заходи.

    Для забезпечення податкових надходжень, п╕двищення р╕вня зароб╕тно╖ плати найманим прац╕вникам, повноти перерахування до бюджету податку з доход╕ ф╕зичних ос╕б та погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати, при рай(м╕ськ)держадм╕н╕страц╕ях створено та д╕ють ком╕с╕╖ з питань погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та податково╖ заборгованост╕.

    Протягом поточного року на сп╕льних ком╕с╕ях за ╕н╕ц╕ативи податкових орган╕в заслухано123 СГД - ф╕зичних ос╕б та 370 - юридичних ос╕б, в результат╕ 37 √ ф╕зичних та 88 √ юридичних ос╕б п╕двищили р╕вень виплати зароб╕тно╖ плати. Внасл╕док вжитих заход╕в до бюджету додатково над╕йшло 7,4 тис.грн. в╕д ф╕зичних ос╕б та 324,1 тис.грн. в╕д юридичних ос╕б податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Як насл╕док, станом на 01.04.2008 року повн╕стю погашена заборгован╕сть ╕з зароб╕тно╖ плати по економ╕чно активних п╕дпри╓мствах Бариш╕вського, Борисп╕льського, Броварського, Володарського, Згур╕вського, ╤ван╕вського, Кагарлицького, Макар╕вського, Переяслав-Хмельницького, Ставищанського, Таращанського, Яготинського район╕в та м╕стах Березань, Бровари, та Буча.

    Також в певн╕й м╕р╕, робота податкових орган╕в сприяла зростанню середньом╕сячно╖ зароб╕тно╖ плати, яка станом на 01.04.08 складала √ 1654,0 грн., що становить 141,8 в╕дс. росту в пор╕внянн╕ з 2007 роком (станом на 01.04.07 √ 1166,3 грн.).

    Робота щодо дотримання суб▓╓ктами господарсько╖ д╕яльност╕ вимог податкового законодавства про працю продовжу╓ться.


    22.05.08

    З метою подолання негативних явищ, таких як заборгован╕сть ╕з виплати зароб╕тно╖ плати, виплат доход╕в в конвертах, по двох в╕домостях, ф╕ктивних документах, проводиться попереджувально √ проф╕лактична робота ╕з суб▓╓ктами господарсько╖ д╕яльност╕ та р╕зними верствами населення з цих питань, зокрема, сем╕нари - наради з бухгалтерами п╕дпри╓мств та ╕нш╕ орган╕зац╕йн╕ та контрольн╕ заходи.

    Для забезпечення податкових надходжень, п╕двищення р╕вня зароб╕тно╖ плати найманим прац╕вникам, повноти перерахування до бюджету податку з доход╕ ф╕зичних ос╕б та погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати, при рай(м╕ськ)держадм╕н╕страц╕ях створено та д╕ють ком╕с╕╖ з питань погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та податково╖ заборгованост╕.

    Протягом поточного року на сп╕льних ком╕с╕ях за ╕н╕ц╕ативи податкових орган╕в заслухано123 СГД - ф╕зичних ос╕б та 375 - юридичних ос╕б, в результат╕ 46 √ ф╕зичних та 96 √ юридичних ос╕б п╕двищили р╕вень виплати зароб╕тно╖ плати. Внасл╕док вжитих заход╕в до бюджету додатково над╕йшло 8,21 тис.грн. в╕д ф╕зичних ос╕б та 328,5 тис.грн. в╕д юридичних ос╕б податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Кр╕м того, з початку року до орган╕в прокуратури передана ╕нформац╕я по 32 суб▒╓ктах господарювання (економ╕чно активних, економ╕чно неактивних, банкрутах), в яких виявлено заборгован╕сть ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та по 966 п╕дпри╓мствач, у яких зароб╕тна плата виплачувалась у розм╕р╕, менше законодавчо встановленого м╕н╕мального розм╕ру.

    Питання повноти виплати зароб╕тно╖ плати та сво╓часност╕ перерахування податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б до бюджету п╕дпри╓мствами, установами ╕ орган╕зац╕ями, а також громадянами - суб▓╓ктами п╕дпри╓мницько╖ з початку року перев╕рено у 310 юридичних ос╕б. Порушення податкового законодавства встановлено у 304 випадках, що становить 98,1% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених п╕дпри╓мств, установ та орган╕зац╕й. За результатами перев╕рок додатково нараховано 923,1 тис.грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    В переважн╕й б╕льшост╕ виявленими порушеннями, ╓ неутримання, недоутримання та неперерахування (або несво╓часне перерахування) до бюджету суб▒╓ктами господарювання податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б ╕з сум зароб╕тно╖ плати, виплачено╖ ⌠в конвертах■. За пер╕од с╕чня √ березня 2008 року встановлено 280 таких випадки.

    З метою погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б з початку року прац╕вниками державних податкових ╕нспекц╕й област╕ проведено 99 сп╕вбес╕д з суб▓╓ктами господарювання. В результат╕ вжитих заход╕в п╕дпри╓мствами област╕ погашено заборгован╕сть ╕з зароб╕тно╖ плати на суму 2063,8 тис. грн. та сплачено до бюджету 307,8 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Так, наприклад, в результат╕ проведено╖ роботи прац╕вниками Ки╓во-Святошинського району ⌠Центр соц╕ально-психолог╕чно╖ реаб╕л╕тац╕╖■ погасило заборгован╕сть ╕з виплати зароб╕тно╖ плати на суму 20,1 тис. грн., по п╕дпри╓мству ТОВ ⌠Монастирський квас■ рахувалась заборгован╕сть з виплати зароб╕тно╖ плати в сум╕ 40,2 тис.грн., яка погашена в повному обсяз╕.

    Кр╕м того, прац╕вниками Мирон╕вського району з початку року робочою групою з питань забезпечення сво╓часност╕ виплати зароб╕тно╖ плати та перерахування податку, в податков╕й ╕нспекц╕╖ було проведено заслуховування 6 кер╕вник╕в с╕льськогосподарських господарств √ боржник╕в, в результат╕ чого до бюджету над╕йшло 247,6 тис.грн. боргу по податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Прац╕вниками Вишгородського району проведено 525 сп╕вбес╕д з суб▓╓ктами господарсько╖ д╕яльност╕-ф╕зичними особами, як╕ застосовують спрощену систему оподаткування з приводу оформлення найманих прац╕вник╕в в╕дпов╕дно до вимог чинного законодавства, обов▓язковост╕ нарахування зароб╕тно╖ плати у розм╕р╕ не менше гарантованого державного м╕н╕муму (в тому числ╕ податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б) та сплати податк╕в до бюджету. За рахунок проведено╖ роботи станом на 13.05.2008 р. укладено трудов╕ угоди з 330 найманими прац╕вниками та додатково перераховано податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б в сум╕ 25,5 тис.грн.

    Як насл╕док, станом на 01.03.2008 року повн╕стю погашена заборгован╕сть ╕з зароб╕тно╖ плати по економ╕чно активних п╕дпри╓мствах Бариш╕вського, Борисп╕льського, Броварського, Володарського, Згур╕вського, Кагарлицького, Макар╕вського, Ставищанського, Таращанського, Яготинського район╕в та м╕стах Березань, Бровари, та Переяслав-Хмельницький.


    08.02.08

    За результатами проведено╖ контрольно √ перев╕рочно╖ роботи прац╕вниками п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б станом на 01.02.2008 року додатково залучено до державно╖ ре╓страц╕╖ 280 ф╕зичних особи, як╕ сплатили до бюджету 62,3 тис.грн. податк╕в та обов▓язкових платеж╕в, також виявлено 197 неоформлених найманих прац╕вник╕в.

    Кр╕м того, станом на 01.02.2008 року при проведенн╕ перев╕рок з питань виконання п╕дпри╓мствами, установами ╕ орган╕зац╕ями, а також громадянами - суб▓╓ктами п╕дпри╓мницько╖ д╕яльност╕ вимог д╕ючого податкового законодавства при виплат╕ зароб╕тно╖ плати встановлено наступне.

    Правильн╕сть нарахування, повноту та сво╓часн╕сть перерахування податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б до бюджету перев╕рено у 62 юридичних ос╕б, порушення податкового законодавства встановлено у 61 випадку, що становить 98,4% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених п╕дпри╓мств, установ та орган╕зац╕й. За результатами перев╕рок прац╕вниками податкових ╕нспекц╕й област╕ додатково нараховано 138,6 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    Так, прац╕вниками ДП╤ в Мирон╕вському район╕ проведено планову документальну перев╕рку АТ з ╕ноземними ╕нвестиц╕ями ⌠К■.

    В ход╕ перев╕рки встановлен╕ сл╕дуючи порушення:

    - занижено податкове зобов▓язання по податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б у листопад╕ - грудн╕ 2006 року на загальну суму 0,93 тис.грн., чим порушено виконання вимог пп.1.6 ст.1, п.п.4.3.25 п.п.4.2.9 п.4.2. ст.4., п.п.4.2.15 п.4.2. ст.4 п.п.9.10.1 п.9.10 ст.9, п.п.9.10.2 п.9.10. ст.9 Закону Укра╖ни в╕д 22.05.2003р. ╧889 ⌠Про податок з доход╕в ф╕зичних ос╕б■ (з╕ зм╕нами ╕ доповненнями);

    Всього за результатами перев╕рки товариству донараховано податк╕в та застосовано штрафних санкц╕й в сум╕ 2,8 тис. гривень.

    Аналог╕чними перев╕рками охоплено 29 суб▓╓кт╕в малого п╕дпри╓мництва - ф╕зичних ос╕б, порушення податкового законодавства встановлено у 28 випадках, що становить 98,4% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених ф╕зичних ос╕б. За результатами перев╕рок додатково нараховано 86,6 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    Прац╕вниками Б╕лоцерк╕всько╖ ОДП╤ проведено планову документальну перев╕рку СГД √ ф╕зично╖ особи ⌠Д■.

    В ход╕ перев╕рки встановлено сл╕дуюче порушення:

    - занижено чистий дох╕д на загальну суму √ 51,4 тис.грн., чим порушено виконання вимог ст.13 Декрету Каб╕нету М╕н╕стр╕в Укра╖ни в╕д 26.12.92 р. ╧ 13-92 ⌠Про прибутковий податок з громадян■ (╕з зм╕нами та доповненнями) та п.п.5.2.1 п. 5.2 п.п. 5.3.9 п. 5.3 ст. 5 Закону Укра╖ни в╕д 22.05.1997 р. ╧ 283/97-ВР ⌠Про оподаткування прибутку п╕дпри╓мств■ (╕з зм╕нами ╕ доповненнями).

    За результатами документально╖ перев╕рки п╕дпри╓мцю донараховано 7,7 тис. гривень.

    До 76 порушник╕в податкового законодавства (посадових ос╕б п╕дпри╓мств, установ, орган╕зац╕й та громадян √ суб▓╓кт╕в п╕дпри╓мницько╖ д╕яльност╕) застосовано адм╕нштрафи на загальну суму 3,1 тис. гривень.

    В переважн╕й б╕льшост╕ виявленими порушеннями, ╓ неутримання, недоутримання та неперерахування (або несво╓часне перерахування) до бюджету суб▒╓ктами господарювання податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б ╕з сум зароб╕тно╖ плати: за рахунок ведення ⌠подв╕йно╖ бухгалтер╕╖■ √ 12 випадк╕в, виплати доход╕в ╕з ⌠т╕ньових кошт╕в■ √ 2 випадки, виплата матер╕альних та соц╕альних благ √ 20 випадк╕в.

    Кр╕м того, з метою забезпечення додаткових надходжень до бюджет╕в ус╕х р╕вн╕в прац╕вниками ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ скоординована робота п╕дпорядкованих п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б, контрольно √ перев╕рочно╖ роботи, податково╖ м╕л╕ц╕╖ та ╕нших п╕дрозд╕л╕в податково╖ служби щодо проведення всеб╕чного анал╕зу д╕яльност╕ суб▓╓кт╕в господарювання та ф╕зичних ос╕б, як╕ зд╕йснюють гастрольну, артистичну та спортивну д╕яльн╕сть, а також як╕ проводять операц╕╖ з ц╕нними паперами.

    Запроваджено пост╕йний мон╕торинг виступ╕в ф╕зичних ос╕б, як╕ зд╕йснюють артистичну та спортивну д╕яльн╕сть, а також д╕яльност╕ суб▓╓кт╕в господарювання, як╕ орган╕зовують та проводять зазначен╕ заходи.

    Доручено кер╕вникам п╕дрозд╕л╕в громадських зв▓язк╕в та масово √ роз▓яснювально╖ роботи, оподаткування ф╕зичних ос╕б проводити на пост╕йн╕й основ╕ сем╕нари - наради з суб▓╓ктами господарювання та ф╕зичними особами, як╕ зд╕йснюють операц╕╖ з ц╕нними паперами, отримують доходи в╕д зд╕йснення гастрольно╖, артистично╖ та спортивно╖ д╕яльност╕ щодо роз▓яснень положень чинного податкового законодавства Укра╖ни.

    Забезпечено координац╕ю роботи з районними п╕дрозд╕лами м╕н╕стерств ╕ в╕домств, орган╕в виконавчо╖ влади та м╕сцевого самоврядування щодо отримання даних про надання дозвол╕в на проведення зазначених вид╕в д╕яльност╕, а також ╕ншо╖ ╕нформац╕╖, пов▓язано╖ з проведенням операц╕й з ц╕нними паперами, а також в╕д зд╕йснення гастрольно╖, артистично╖ та спортивно╖ д╕яльност╕ з метою подальшого досл╕дження шлях╕в руху кошт╕в в╕д проведення зазначено╖ д╕яльност╕, проведення обм╕ну вказаною ╕нформац╕╓ю м╕ж п╕дрозд╕лами податково╖ служби, залученням громадян до сплати належних сум податк╕в та проведення в╕дпов╕дних перев╕рок.

    З метою залучення до оподаткування орган╕затор╕в, а також безпосередньо виконавц╕в, як╕ знаходяться на обл╕ку в ╕нших рег╕онах Укра╖ни прац╕вниками державних податкових ╕нспекц╕й област╕ та безпосередньо прац╕вниками управл╕ння оподаткування ф╕зичних ос╕б ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ направляються листи пов╕домлення.


    За результатами проведено╖ контрольно √ перев╕рочно╖ роботи прац╕вниками п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б станом на 19.11.2007 року додатково залучено до державно╖ ре╓страц╕╖ 2065 ф╕зичних ос╕б, як╕ сплатили до бюджету 376,8 тис.грн. податк╕в та обов▓язкових платеж╕в, також виявлено 1857 суб▓╓кт╕в господарсько╖ д╕яльност╕ ф╕зичних та юридичних ос╕б, як╕ використовували найману працю 5594 ф╕зичних ос╕б без укладання з ними трудових угод.

    Кр╕м того, станом на 15.11.2007 року при проведенн╕ перев╕рок з питань виконання п╕дпри╓мствами, установами ╕ орган╕зац╕ями, а також громадянами - суб▓╓ктами п╕дпри╓мницько╖ д╕яльност╕ вимог д╕ючого податкового законодавства при виплат╕ зароб╕тно╖ плати встановлено наступне.

    Правильн╕сть нарахування, повноту та сво╓часн╕сть перерахування податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б до бюджету перев╕рено у 915 юридичних ос╕б. Порушення податкового законодавства встановлено у 903 випадках, що становить 98,7% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених п╕дпри╓мств, установ та орган╕зац╕й. За результатами перев╕рок прац╕вниками податкових ╕нспекц╕й област╕ додатково нараховано 4 314,4 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    Аналог╕чними перев╕рками охоплено 704 суб▓╓кта малого п╕дпри╓мництва - ф╕зичн╕ особи. Порушення податкового законодавства встановлено у 685 випадках, що становить 97,3% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених ф╕зичних ос╕б. За результатами перев╕рок додатково нараховано 1 037,9 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    До 1511 порушник╕в податкового законодавства (посадових ос╕б п╕дпри╓мств, установ, орган╕зац╕й та громадян √ суб▓╓кт╕в п╕дпри╓мницько╖ д╕яльност╕) застосовано адм╕нштрафи на загальну суму 89,72 тис. гривень.

    В переважн╕й б╕льшост╕ виявленими порушеннями, ╓ неутримання, недоутримання та неперерахування (або несво╓часне перерахування) до бюджету суб▒╓ктами господарювання податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б ╕з сум зароб╕тно╖ плати: за рахунок ведення ⌠подв╕йно╖ бухгалтер╕╖■ √ 301 випадок, виплати доход╕в ╕з ⌠т╕ньових кошт╕в■ √ 78 випадк╕в, виплата матер╕альних та соц╕альних благ √ 244 випадки, виплати в ╕ноземн╕й валют╕ √ 1.

    П╕дрозд╕лом оподаткування ф╕зичних ос╕б ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ проведено документальну перев╕рку суб▓╓кта господарсько╖ д╕яльност╕ √ ф╕зичну особу Г■, який в╕дпов╕дно до ре╓страц╕йних документ╕в зд╕йсню╓ д╕яльн╕сть у сфер╕ оптово√роздр╕бно╖ торг╕вл╕ алкогольними та тютюновими виробами.

    В ход╕ перев╕рки виявлено порушення :

    1. ст. 13 Декрету Каб╕нету М╕н╕стр╕в Укра╖ни ⌠Про прибутковий податок з громадян■ в╕д 26.12.92 р. ╧ 13-92 (╕з зм╕нами та доповненнями) п.п. 5.2.1 п. 5.2 п.п. 5.3.9 п. 5.3 ст. 5 Закону Укра╖ни ⌠Про оподаткування прибутку п╕дпри╓мств■ в╕д 22.05.1997 р. ╧ 283/97-ВР (╕з зм╕нами ╕ доповненнями) в результат╕ чого занижено чистий дох╕д на загальну суму √ 22640 грн., в тому числ╕ по пер╕одах: за 4 квартал 2006 р. √ 4296,50 грн., за 1 квартал 2007 р. √ 8984,40 грн., за 2 квартал 2007 р. √ 9509,40 грн.
    2. п.п. 7.4.4 п. 7.4 ст. 7 Закону Укра╖ни ⌠Про податок на додану варт╕сть■ в╕д 03.04.97 р. ╧168/97-ВР (з╕ зм╕нами та доповненнями), а саме: за результатами перев╕рки встановлено заниження податку на додану варт╕сть на загальну суму √ 9846 грн., в тому числ╕ по податкових пер╕одах: за листопад 2006 р. √ 6610 грн., за березень 2007 р. √ 3236 грн.
    3. п.п. 6.3.2 п. 6.3 ст. 6 та п.п. 8.1.1, 8.1.2 п. 8.1 ст. 8 Закону Укра╖ни ⌠Про податок з доход╕в ф╕зичних ос╕б■ в╕д 22.05.2003 р. ╧ 889-1У (╕з зм╕нами та доповненнями) в результат╕ чого занижено податок з доход╕в ф╕зичних ос╕б за пер╕од з 01.07.2006 р. по 31.12.2006 р. на суму √ 2986,75 грн.
    4. ст. 4 Закону Укра╖ни ⌠Про порядок зд╕йснення розрахунк╕в в ╕ноземн╕й валют╕■ в╕д 23.09.1994 р. ╧185/94-ВР (╕з зм╕нами та доповненнями) порушення резидентами терм╕н╕в, передбачених ст. 2 цього Закону, тягне за собою стягнення пен╕ за кожний день прострочення у розм╕р╕ 0,3% в╕д суми митно╖ вартост╕ недопоставлено╖ продукц╕╖ в ╕ноземн╕й валют╕, перераховано╖ у грошову одиницю Укра╖ни за валютним курсом Нац╕онального банку Укра╖ни на день виникнення заборгованост╕ за пер╕од з 01.06.2007 р. по 30.06.2007 р.

    Всього по акту планово╖ документально╖ перев╕рки СГД - ф╕зично╖ особи └Г■. донараховано 49,6 тис. грн.

    Кр╕м того, з метою забезпечення додаткових надходжень до бюджет╕в ус╕х р╕вн╕в прац╕вниками ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ скоординована робота п╕дпорядкованих п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б, контрольно √ перев╕рочно╖ роботи, податково╖ м╕л╕ц╕╖ та ╕нших п╕дрозд╕л╕в податково╖ служби щодо проведення всеб╕чного анал╕зу д╕яльност╕ суб▓╓кт╕в господарювання та ф╕зичних ос╕б, як╕ зд╕йснюють гастрольну, артистичну та спортивну д╕яльн╕сть, а також як╕ проводять операц╕╖ з ц╕нними паперами.

    Запроваджено пост╕йний мон╕торинг виступ╕в ф╕зичних ос╕б, як╕ зд╕йснюють артистичну та спортивну д╕яльн╕сть, а також д╕яльност╕ суб▓╓кт╕в господарювання, як╕ орган╕зовують та проводять зазначен╕ заходи.

    Доручено кер╕вникам п╕дрозд╕л╕в громадських зв▓язк╕в та масово √ роз▓яснювально╖ роботи, оподаткування ф╕зичних ос╕б проводити на пост╕йн╕й основ╕ сем╕нари - наради з суб▓╓ктами господарювання та ф╕зичними особами, як╕ зд╕йснюють операц╕╖ з ц╕нними паперами, отримують доходи в╕д зд╕йснення гастрольно╖, артистично╖ та спортивно╖ д╕яльност╕ щодо роз▓яснень положень чинного податкового законодавства Укра╖ни.

    Забезпечено координац╕ю роботи з районними п╕дрозд╕лами м╕н╕стерств ╕ в╕домств, орган╕в виконавчо╖ влади та м╕сцевого самоврядування щодо отримання даних про надання дозвол╕в на проведення зазначених вид╕в д╕яльност╕, а також ╕ншо╖ ╕нформац╕╖, пов▓язано╖ з проведенням операц╕й з ц╕нними паперами, а також в╕д зд╕йснення гастрольно╖, артистично╖ та спортивно╖ д╕яльност╕ з метою подальшого в╕дсл╕дковування шлях╕в руху кошт╕в в╕д проведення зазначено╖ д╕яльност╕, проведення обм╕ну вказаною ╕нформац╕╓ю м╕ж п╕дрозд╕лами податково╖ служби, залученням громадян до сплати належних сум податк╕в та проведення в╕дпов╕дних перев╕рок.

    З метою залучення до оподаткування орган╕затор╕в, а також безпосередньо виконавц╕в, як╕ знаходяться на обл╕ку в ╕нших рег╕онах Укра╖ни прац╕вниками державних податкових ╕нспекц╕й област╕ та безпосередньо прац╕вниками управл╕ння оподаткування ф╕зичних ос╕б ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ направляються листи пов╕домлення.


    За результатами проведено╖ контрольно √ перев╕рочно╖ роботи прац╕вниками п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б станом на 09.11.2007 року додатково залучено до державно╖ ре╓страц╕╖ 2007 ф╕зичних ос╕б, як╕ сплатили до бюджету 367.7 тис.грн. податк╕в та обов▓язкових платеж╕в, також виявлено 1799 суб▓╓кт╕в господарсько╖ д╕яльност╕ ф╕зичних та юридичних ос╕б, як╕ використовували найману працю 4744 ф╕зичних ос╕б без укладання з ними трудових угод.

    Кр╕м того, станом на 09.11.2007 року при проведенн╕ перев╕рок з питань виконання п╕дпри╓мствами, установами ╕ орган╕зац╕ями, а також громадянами - суб▓╓ктами п╕дпри╓мницько╖ д╕яльност╕ вимог д╕ючого податкового законодавства при виплат╕ зароб╕тно╖ плати встановлено наступне.

    Правильн╕сть нарахування, повноту та сво╓часн╕сть перерахування податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б до бюджету перев╕рено у 887 юридичних ос╕б. Порушення податкового законодавства встановлено у 869 випадках, що становить 98% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених п╕дпри╓мств, установ та орган╕зац╕й. За результатами перев╕рок прац╕вниками податкових ╕нспекц╕й област╕ додатково нараховано 4 230,7 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    Аналог╕чними перев╕рками охоплено 667 суб▓╓кт╕в малого п╕дпри╓мництва - ф╕зичних ос╕б. Порушення податкового законодавства встановлено у 652 випадках, що становить 97,8% в╕д загально╖ к╕лькост╕ перев╕рених ф╕зичних ос╕б. За результатами перев╕рок додатково нараховано 981 тис. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б, пен╕ та штрафних санкц╕й.

    До 1436 порушник╕в податкового законодавства (посадових ос╕б п╕дпри╓мств, установ, орган╕зац╕й та громадян √ суб▓╓кт╕в п╕дпри╓мницько╖ д╕яльност╕) застосовано адм╕нштрафи на загальну суму 83,71 тис. гривень.

    В переважн╕й б╕льшост╕ виявленими порушеннями, ╓ неутримання, недоутримання та неперерахування (або несво╓часне перерахування) до бюджету суб▒╓ктами господарювання податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б ╕з сум зароб╕тно╖ плати: за рахунок ведення ⌠подв╕йно╖ бухгалтер╕╖■ √ 284 випадки, виплати доход╕в ╕з ⌠т╕ньових кошт╕в■ √ 65 випадк╕в, виплата матер╕альних та соц╕альних благ √ 231 випадок, виплати в ╕ноземн╕й валют╕ √ 1.

    П╕дрозд╕лом оподаткування ф╕зичних ос╕б ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ проведено документальну перев╕рку суб▓╓кта господарсько╖ д╕яльност╕ √ ф╕зичну особу ⌠Р■, який в╕дпов╕дно до ре╓страц╕йних документ╕в зд╕йсню╓ д╕яльн╕сть у сфер╕ роздр╕бно╖ торг╕вл╕.

    За результатами перев╕рки встановлено порушення:

    - п.п.7.4.1, 7.4.5 п.7.4 ст.7 Закону Укра╖ни └Про податок на додану варт╕сть■ в╕д 03.04.1997 ╧168/97-ВР (╕з зм╕нами та доповненнями), в результат╕ чого суб▓╓ктом господарювання занижено податкове зобов▓язання по податку на додану варт╕сть на загальну суму 80,5 тис. грн., а саме, перев╕ркою виявлено вза╓мов╕дносини ╕з суб▓╓ктами господарювання, як╕ припинили д╕яльн╕сть на п╕дстав╕ р╕шення суду.

    Всього по акту перев╕рки СГД √ ф╕зично╖ особи └Р■ донараховано 122,5 тис.грн. основного платежу та ф╕нансових санкц╕й.

    Кр╕м того, з метою забезпечення додаткових надходжень до бюджет╕в ус╕х р╕вн╕в прац╕вниками ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ скоординована робота п╕дпорядкованих п╕дрозд╕л╕в оподаткування ф╕зичних ос╕б, контрольно √ перев╕рочно╖ роботи, податково╖ м╕л╕ц╕╖ та ╕нших п╕дрозд╕л╕в податково╖ служби щодо проведення всеб╕чного анал╕зу д╕яльност╕ суб▓╓кт╕в господарювання та ф╕зичних ос╕б, як╕ зд╕йснюють гастрольну, артистичну та спортивну д╕яльн╕сть, а також як╕ проводять операц╕╖ з ц╕нними паперами.

    Запроваджено пост╕йний мон╕торинг виступ╕в ф╕зичних ос╕б, як╕ зд╕йснюють артистичну та спортивну д╕яльн╕сть, а також д╕яльност╕ суб▓╓кт╕в господарювання, як╕ орган╕зовують та проводять зазначен╕ заходи.

    Доручено кер╕вникам п╕дрозд╕л╕в громадських зв▓язк╕в та масово √ роз▓яснювально╖ роботи, оподаткування ф╕зичних ос╕б проводити на пост╕йн╕й основ╕ сем╕нари - наради з суб▓╓ктами господарювання та ф╕зичними особами, як╕ зд╕йснюють операц╕╖ з ц╕нними паперами, отримують доходи в╕д зд╕йснення гастрольно╖, артистично╖ та спортивно╖ д╕яльност╕ щодо роз▓яснень положень чинного податкового законодавства Укра╖ни.

    Забезпечено координац╕ю роботи з районними п╕дрозд╕лами м╕н╕стерств ╕ в╕домств, орган╕в виконавчо╖ влади та м╕сцевого самоврядування щодо отримання даних про надання дозвол╕в на проведення зазначених вид╕в д╕яльност╕, а також ╕ншо╖ ╕нформац╕╖, пов▓язано╖ з проведенням операц╕й з ц╕нними паперами, а також в╕д зд╕йснення гастрольно╖, артистично╖ та спортивно╖ д╕яльност╕ з метою подальшого в╕дсл╕дковування шлях╕в руху кошт╕в в╕д проведення зазначено╖ д╕яльност╕, проведення обм╕ну вказаною ╕нформац╕╓ю м╕ж п╕дрозд╕лами податково╖ служби, залученням громадян до сплати належних сум податк╕в та проведення в╕дпов╕дних перев╕рок.

    З метою залучення до оподаткування орган╕затор╕в, а також безпосередньо виконавц╕в, як╕ знаходяться на обл╕ку в ╕нших рег╕онах Укра╖ни прац╕вниками державних податкових ╕нспекц╕й област╕ та безпосередньо прац╕вниками управл╕ння оподаткування ф╕зичних ос╕б ДПА в Ки╖вськ╕й област╕ направляються листи пов╕домлення.


    Управл╕ння оподаткування ф╕зичних ос╕б ДПА в ки╖вськ╕й област╕ ╕нформу╓, щодо вжиття заход╕в впливу до кер╕вник╕в п╕дпри╓мств та орган╕зац╕й, де не погашено заборгован╕сть ╕з виплати зароб╕тно╖ плати або не забезпечу╓ться реал╕зац╕я гарант╕й оплати прац╕

    За даними орган╕в статистики та управл╕ння прац╕ облдержадм╕н╕страц╕╖ станом на 01.06.2007 року сума заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати складала 20,6 млн. грн., в тому числ╕ по економ╕чно активних п╕дпри╓мствах √ 7,9 млн. грн., по економ╕чно неактивних п╕дпри╓мствах √ 9,1 млн. грн., п╕дпри╓мствах банкрутах √ 3,6 млн. грн. Якщо станом на 1 червня 2006 року по економ╕чно активних п╕дпри╓мствах сума заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати складала 15,3 млн. грн., то в поточному роц╕ вона зменшилась на 7,4 млн. грн. або на 48,4 в╕дсотка.

    З метою погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б з початку року прац╕вниками державних податкових ╕нспекц╕й област╕ проведено 526 сп╕вбес╕д з суб▓╓ктами господарювання. В результат╕ вжитих заход╕в п╕дпри╓мствами област╕ погашено заборгован╕сть ╕з зароб╕тно╖ плати на суму 7,5 млн. грн. та сплачено до бюджету 1,5 млн. грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Так, наприклад, в результат╕ координац╕╖ д╕й в╕дд╕лу адм╕н╕стрування майнових податк╕в з органами м╕сцево╖ влади, ╕ндив╕дуально╖ роз▓яснювально╖ роботи Б╕лоцерк╕всько╖ ОДП╤ в с╕чн╕-червн╕ поточного року погашено заборгованост╕ по зароб╕тн╕й плат╕ на суму 1221,2 тис.грн. Найб╕льше погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати з початку в╕дбулося по ВАТ■Росава■ 380,8 тис. грн.

    По Ки╓во-Святошинському району найб╕льша сума заборгованост╕ по зароб╕тн╕й плат╕ рахувалася на п╕дпри╓мств╕ ТОВ НВК ⌠Укрпектин■ - 707,7 тис. грн. Матер╕али по даному п╕дпри╓мству направлен╕ до орган╕в прокуратури, та Управл╕ння прац╕ Ки╓во-Святошинського району, прац╕вниками податково╖ ╕нспекц╕╖ проведена сп╕вбес╕да, в ход╕ яко╖ кер╕вник ТОВ НВК ⌠Укрпектин■ пояснив, що заборгован╕сть буде погашена до 01.07.2007р. та надав граф╕к погашення заборгованост╕, за результатами проведено╖ роботи заборгован╕сть ╕з виплати зароб╕тно╖ плати погашена в повному обсяз╕ на суму 707,7 тис. грн.

    По БМУ-21 Макар╕вського району станом на 01.07.2007 раху╓ться найб╕льша сума заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати в сум╕ 998,5 тис.грн., яке в╕дноситься до економ╕чно-активних п╕дпри╓мств та явля╓ться в╕докремленою ф╕л╕╓ю АТФ ⌠Укргазбуд■ без права юридично╖ особи. За вказаною в установчих документах адресою ф╕л╕я не знаходиться. Головне п╕дпри╓мство визнане банкрутом. Кер╕вник п╕дпри╓мства пост╕йно запрошу╓ться на зас╕дання сп╕льних ком╕с╕й при райдержадм╕н╕страц╕╖. На зас╕дання ком╕с╕╖, яка в╕дбувалась 25.06.07 р. кер╕вник з▓явився. На ком╕с╕╖ прийнято р╕шення щом╕сячно проводити погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б. В результат╕ проведено╖ роз▓яснювально╖ роботи БМУ-21 за с╕чень- червень 2007 р. перераховано податку в сум╕ 19,7 тис. грн., та заборгован╕сть по зароб╕тн╕й плат╕ погашена в сум╕ 51,1 тис. гривень.

    Кр╕м того, з початку року до орган╕в прокуратури передана ╕нформац╕я по 128 суб▒╓ктах господарювання (економ╕чно активних, економ╕чно неактивних, банкрутах), в яких виявлено заборгован╕сть ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та по 1571 п╕дпри╓мствах, у яких зароб╕тна плата виплачувалась у розм╕р╕, менше законодавчо встановленого м╕н╕мального розм╕ру.

    Протягом с╕чня-червня поточного року на сп╕льних ком╕с╕ях заслухано
    598 СГД - ф╕зичних ос╕б та 324 - юридичних ос╕б щодо п╕двищення р╕вня виплати зароб╕тно╖ плати. В результат╕ вжитих заход╕в до бюджету додатково над╕йшло 70,3 та 283,9 тис.грн. податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б.

    Робота щодо погашення заборгованост╕ ╕з виплати зароб╕тно╖ плати та в╕дпов╕дного перерахування податку з доход╕в ф╕зичних ос╕б до м╕сцевих бюджет╕в та вжиття заход╕в щодо дотримання суб▓╓ктами господарсько╖ д╕яльност╕ вимог податкового законодавства при виплат╕ зароб╕тно╖ плати та ╕нших доход╕в громадянам трива╓.