This version of the page http://7chudes.in.ua/info/132.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-10. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім природних чудес України
 

Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина)

 
Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернівецька обл.)
 
Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина)
 
Мармурова печера (АР Крим)
 
Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина)
 
Світязь (озеро, Волинь)
 
Синевир (озеро, Закарпаття)
   Спецномінації
 
Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (Крим)
 
Олешківські піски (Херсонщина)
 
Оптимістична печера (Тернопільщина)


Микола Томенко сподівається зменшити політизованість суспільства за допомогою «7 чудес України»


Сьогодні на прес-конференції у прес-центрі «Главред-Медіа» заступник голови Верховної Ради V скликання Микола Томенко наголосив на важливості формування іміджу України і закликав ЗМІ взяти участь у цьому процесі... (16:53 06.06.2007, «Телекритика»)

Сьогодні на прес-конференції у  прес-центрі «Главред-Медіа» заступник голови Верховної Ради V скликання Микола Томенко наголосив на важливості формування іміджу України і закликав ЗМІ взяти участь у цьому процесі. 

 

За його словами, останні політичні події у державі суттєво зашкодили іміджу України: «Саме тому цей рік може стати роком відкритих дверей в Україну. Ми маємо сьогодні впорядкувати всю систему нашого внутрішнього туризму для того, щоб зробити її привабливою та економічно прибутковою». 

 

Саме з цією метою Томенко ініціював проведення акції «7 чудес України», яка має на меті привернути увагу громадян та ЗМІ до найбільш значимих памяток української історії та культури. В межах цієї акції кожна з областей України подає список із переліком власних пам’яток, і вже з них інтернет-, sms- та експертним голосуванням визначатимуть переможців: «Ми практично завершили першу частину конкурсу, де обласні оргкомітети подали нам претендентів на номінацію “7 чудес України”. 7 липня, на Івана Купала, в Софіївці оргкомітет визначить 21 номінант. А 21-го серпня будуть визначені сім чудес України».  

 

Микола Томенко повідомив, що партнером акції став канал ICTV: «Днями ICTV розпочне трансляцію соціальної реклами, яку, я сподіваюся, підтримають інші телеканали, під гасломЗнайди 7 чудес України». Крім телеканалу, партнерами конкурсу стануть УНІАН, журнал «Мандри» та Національна радіокомпанія України. 

 

Також Микола Володимирович обіцяє, що проведення акції відбудеться без передвиборчих гасел партій: «Цей проект виразно непартійний. Виборча кампанія розпочнеться після 24-го серпня. Червень, липень, серпень ми використаємо для цього». 

 

Окрім того, він висловив сподівання, що привернення уваги ЗМІ до культурних пам’яток покращить ситуацію із заполітизованістю українського телебачення: «Я вважаю ненормальним, коли третина населення країни о 2-3-й годині ночі спілкуються не про кохання, дивляться “Свободу слова”». 

 

Ще одним компонентом позитивного іміджу України, на думку Томенка, має стати створення анімаційного фільму з історії України: «Росія зараз руками наших рекламістів і телевізійників робить “Историю государства Русского”. Це робиться на замовлення Росії, тому й акценти розставлені у відповідності до позиції РФ. Днями я говорив із Владом Ряшиним, його компанія (“Стар-медіа”. – ТК) запропонує українським каналам зняти 300-серійний анімаційний серіал. Я підтримав цю ініціативу. 300 серій популярної історії буде успішнішим за 30 пам’ятників на території України». 

 

Також Микола Томенко порадив Віктору Ющенку сприяти створенню просвітницьких програм із української історії: «Краще би Президент замість того, щоб видавати укази про побудову пам’ятників, попросив комерційні канали зробити просвітницькі програми, нормальні документальні фільмі про історію».  

 

Наталія Данькова, «Телекритика»

 

http://telekritika.kiev.ua/news/146/0/23492/



© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua