This version of the page http://7chudes.in.ua/info/67.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-09. The original page over time could change.
7 Чудес України
  
новини    змі про нас    фото    маршрути    7 чудес світу
Пошук:

   Сім природних чудес України
 

Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина)

 
Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл., Чернівецька обл.)
 
Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина)
 
Мармурова печера (АР Крим)
 
Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина)
 
Світязь (озеро, Волинь)
 
Синевир (озеро, Закарпаття)
   Спецномінації
 
Балаклавська бухта з мисами Айя та Фіолент (Крим)
 
Олешківські піски (Херсонщина)
 
Оптимістична печера (Тернопільщина)


Будинок з химерами


Найнезвичніша житлова будівля, породження нестримної фантазії архітектора-романтика, завзятого мисливця і кінолога Владислава Городецького, який втілив на фасадах свого будинку цілий світ, створений його творчою уявою...

Найнезвичніша житлова будівля, породження нестримної фантазії архітектора-романтика, завзятого мисливця і кінолога Владислава Городецького, який втілив на фасадах свого будинку цілий світ, створений його творчою уявою.

 

Споруда має форму куба з характерним для модерну еклектичним використанням різних стилів. Архітектор не лише виконав складну задачу, збудувавши дім на схилі, де било джерело, а до того ж першим в Європі використав для будівництва новий на той час матеріал - цемент. 

 

  

Фасад і дах будинку прикрашені скульптурними орнаментами тварин, міфологічних  істот і предметів мисливства, які видаються страшними химерами. Насправді ж вони повинні були слугувати рекламою дуже прозаїчної та практичної речі - цементу.

 

Всі вони виконані з цементу, який виробляла фабрика Ріхтера. До речі, цей фабрикант з метою реклами безкоштовно постачав свій цемент Городецькому, який сповна використав його конструктивно-художні якості.

Будинок зведений у 1901–1903 роках, має три поверхи з боку Банківської вулиці і шість — з боку площі Івана Франка. На сьогодні це будинок прийомів Президента України.

 

 

 



© 7 ЧУДЕС УКРАЇНИ. E-mail: info@7chudes.in.ua