This version of the page http://www.doba.cv.ua/index.php?all=2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-08. The original page over time could change.
Громадсько політичний тижневик Доба
Про нас
Контакти
Пишіть нам

№39 (619), 2 жовтня 2008 року


СВЯТКОВЕ

"З ЧЕРНІВЕЦЬКИХ БРУКІВОК СЛІДИ ЗА ТОБОЮ СПІШИЛИ НЕВПИННО"


СТОЛИЦЯ БУКОВИНИ СВЯТКУЄ СВОЄ 600-ЛІТТЯ

Дорогі мої чернівчани!
Кожне місто має свої унікальні пам'ятки, свою історію і свій шарм. Є міста-символи і є Чернівці. Це місто називають маленьким Парижем, порівнюють з Віднем і асоціюють зі столицею світу Єрусалимом. Але воно єдине і неповторне для усіх нас, чернівчан, бо воно не має суперників у любові до себе.
Той, хто пізнав Чернівці, закохується у це місто, його ауру і вже ніколи не зраджує йому. Ми пишаємося тим, що у різних кінцях світу такі різні і такі близькі нам люди у дні, коли Чернівці потребували їхньої уваги та підтримки, своїм щирим ставленням до міста підтвердили аксіому життя: колишніх чернівчан не буває.
Саме чернівчани, які із покоління в покоління відзначалися мудрістю і толерантністю, працьовитістю і талантом, виваженістю та інтелігентністю, врешті-решт – здоровим глуздом, стали творцями чернівецького феномену – особливого типу міста, яке вміє гуртувати і при цьому цінувати та плекати унікальність кожного, хто долучився до творення його історії власними руками, розумом, талантом і сумлінням.
Вдячний долі, яка привела мене у цю згуртовану, талановиту, романтичну і водночас прагматичну своєю мудрістю чернівецьку родину і схиляю голову в глибокій шані перед чернівчанами всіх поколінь, які самовідданою працею, всією душею творили це місто-колиску над Прутом.
Особливі слова подяки адресую нинішньому поколінню чернівчан , які плекають традиції своїх попередників, люблять своє місто і працюють для того, щоб воно стало ще ошатнішим і привабливішим.
Нам випала велика честь готувати Чернівці до 600-річного ювілею. Щиро вдячний, що турбота про гідну зустріч цього свята стала турботою не лише влади, а й кожної чернівецької родини. Ми спільними зусиллями намагалися заявити світу, що Чернівці – це успішне місто впевнених у собі людей, яке має вагомі здобутки, перспективи та потенціал.
І разом ми це зробили.
Нам не соромно перед своїми попередниками за оновлену Панську вулицю-нинішню О.Кобилянської, відроджену площу Турецької криниці, відремонтовані дороги, впорядковані сквери та будинки, де живе чернівецька пам'ять.
Ми пишаємося, що здобули цього року статус найкомфортнішого міста України, але й добре усвідомлюємо, як ще багато треба зробити, щоб чернівецький комфорт відповідав європейським стандартам, а кожному мешканцю було затишно й безпечно у рідному місті.
І ми будемо над цим працювати всією громадою. І в цій праці будемо прагматиками, бо без цього неможливо досягнути результату. Це довга дорога, але сподіватимуся, що спільними зусиллями ми її здолаємо. Буде у нас і новий водозабір, і чиста та якісна вода, доступне тепло у кожній оселі. Вірю, що ми зуміємо реформувати усю систему житлово-комунального господарства і кожен будинок матиме справжнього господаря, який дбатиме про його стан та комфортні умови для мешканців.
Знаю, що чернівчани не дозволять перетворити своє місто у сірого, залізобетонного монстра із скляними очима, а збережуть історичну ошатність міських парків та скверів, а на вулицях, в кожному дворі буятимуть зелень та квіти, співатимуть фонтани, гратимуть чернівецькі музики.
У Чернівцях залишили свої безсмертні автографи видатні архітектори світу. У їхніх творіннях живе неповторна чернівецька душа, лунає різномовність чернівецьких вулиць, блукають спогади наших славетних попередників. І ми зробимо все, щоб зберегти цей найцінніший спадок та донести унікальність цього історико-культурного та архітектурного середовища, його дивовижну ауру до нащадків. Саме це буде стрижнем містобудівної політики, і не маю сумніву, що сучасні архітектори цінуватимуть скарби Чернівців і творитимуть нове, яке буде гідне високого статусу та вимог нашого міста.
Хочу, щоб дух Чернівців жив у нових мікрорайонах, щоб кожна новобудова була своєрідною і нею пишалися як будівельники, так і мешканці. Вірю, що наше місто ніколи не стане майданчиком для зйомок нової "Іронії долі", бо кожен район, кожен будинок у нас матиме своє неповторне обличчя.
Впевнений, що Чернівецьке летовище, яке має майже столітню історію, не поступатиметься найкращим повітряним портам світу, а місто отримає сучасні автовокзали та європейської якості дороги. Але саме у Чернівцях ми будемо берегти кожен камінь бруківки, який пам'ятає сліди Сидора Воробкевича, Пауля Целана, Ольги Кобилянської, Юрія Федьковича, Міхая Емінеску, Йозефа Шмідта, Елієзара Штейнбарга, Володимира Івасюка, Назарія Яремчука, Івана Миколайчука і ще сотень і сотень талановитих чернівчан, які так високо підняли імідж нашого міста та щемно і гордо носили звання "чернівчанин".
Пишаюся, що ми матимемо свою іменну чернівецьку алею, яка вестиме до величного Храму – церкви "Серце Ісуса". Не маю сумніву, що на ній закарбуються імена чернівчан, які кохають своє місто і не зрадять його духу та традиціям.
І тільки у Чернівцях є стільки зірок, що для них замало однієї Алеї. Це місто народжує таланти, воно створене для цього. Ми будемо дбати, щоб наші школи і гімназії були колискою майбутніх зірок, щоб високий інтелект та культура були нормою нашого життя.
Прагматичні і газдовиті чернівчани завжди мали велику та щедру душу, уміли підтримати ближнього, допомогти, зігріти. Саме завдяки цим якостям городян місто має міцні меценатські традиції, і ми будемо повсякчас їх плекати. Тому у Чернівцях так комфортно митцям і поетам, музикантам і науковцям, бо міська громада завжди знаходила можливість не дати їм зневіритися у собі та своєму таланті.
Будемо спільно допомагати слабому, хворому і немічному. Бо не може бути успішним місто, де живе горе, плаче дитина. Зробимо все, щоб у наших лікарнях було менше хворих, але найкращі лікарі мали би все для того, аби подолати недугу, врятувати найцінніше – життя.
Гордий від того, що Чернівці мають гідних партнерів у світі, надійних побратимів і щирих друзів. Цінуватимемо їхню увагу та разом кластимемо цеглини у розбудову європейської спільноти. У ній обов'язково будуть чернівецькі перлини.
Згуртуймося та наведемо порядок у нашому домі, бо за нас це ніхто не зробить. Нехай міф про букети троянд, якими підмітають чернівецькі вулиці, набере обрисів реальності. Адже ми знаємо, що це не вигадка наших попередників, а послання до нас, чернівчан ХХІ століття.
Давайте плекати чернівецькі міфи та створювати нові, які будуть дороговказом вже для наших нащадків.
Велика честь і водночас стократ більша відповідальність-бути міським головою, з яким Чернівці вступлять у своє нове століття. Добре це усвідомлюю і зроблю все залежне від мене, щоб виправдати ваше високе довір'я.
У кожному з вас хочу бачити однодумців та палких прихильників позитивних змін у місті. Тільки разом ми зможемо належно відповісти викликам часу та забезпечити наше майбуття.
У ці величні дні прошу Божого благословення для всіх городян, для наших добрих справ, для найрідніших Чернівців!
Хай у кожній чернівецькій родині панує гармонія почуттів, живуть високі помисли та не зраджує натхнення. Благоденства і процвітання Вам, мої дорогі Чернівчани.

З вдячністю та незмінною шаною, щиро ваш Микола ФЕДОРУК


ТЕМА ТИЖНЯ

ХОЛОДНО, АЛЕ СКІЛЬКИ ТОЇ ЗИМИ...


Є в українців гра така – "нагрій ближнього" називається. Її час змінити не можна – це початок опалювального сезону. Бо щойно перше похолодання вдарить у шибку, як уся владна рать раптом згадує про існування пересічного споживача комунальних послуг і кидається йому розповідати про те, якою, виявляється, турботою і теплом, чи то, пак, теплотою, усіляких "теплоенерго", комунальних управлінь та відділів він оточений.
докладніше...

ЗНАЙ НАШИХ!

700 ГЛЕЧИКІВ ІВАНА ГОНЧАРА


У СЕЛІ КОБОЛЧИН НА СОКИРЯНЩИНІ НЕЗАБАРОМ ВІДКРИЄТЬСЯ МУЗЕЙ ГОНЧАРСЬКОГО МИСТЕЦТВА

Про цього чоловіка з невеликого села Коболчин Сокирянського району можна оповідати багато. Хоча, власне, а з чого ж розпочати? Можливо, з того, що він одночасно і фахово працював вчителем фізкультури, малювання і співів у сільській школі, що вже само по собі є унікальним явищем?
докладніше...

ДЖУНГЛІ

ДИЗЕНТЕРІЯ У ВАКУУМІ, АБО СОСИСКИ "МОЛОЧНІ"

СТАЛИ ПРИЧИНОЮ ОТРУЄННЯ ЧЕРНІВЕЦЬКИХ ДІТЕЙ. АЛЕ ЦЯ ВЕРСІЯ НЕ ОСТАТОЧНА

Інформації у пресі про отруєння чернівецьких дітей продуктами харчування нагадують бойові зведення. Перші повідомлення санепідеміологам міста та області надійшли ще 12 вересня. Найбільша кількість постраждалих зафіксована у дитсадках №№3, 23 та 44, відтак почали хворіти діти ще у 16 дошкільних установах.
докладніше...

НАВЧАННЯ – СВІТЛО...

"БУКОВИНА УВІЙШЛА В ПІК НЕСТАЧІ УЧНІВ",

АЛЕ НА НАСТУПНІ НАВЧАЛЬНІ РОКИ ОСВІТЯНИ ОЧІКУЮТЬ ЗБІЛЬШЕННЯ КІЛЬКОСТІ ШКОЛЯРІВ

20% відсоткам шкіл Чернівецької області у минулому навчальному році не вистачало учнів – такі невтішні цифри були оприлюднені на одній з минулорічних освітянських прес-конференцій. Нагадаю, школи, у яких спостерігається таке явище, називають малокомплектними та малочисельними школами. Схематично це виглядає так: в першому класі навчається, наприклад, 7 дітей, у другому – 6 дітей тощо.
докладніше...

ДІСТАЛИ!

"УХАДІТЄ СО СВОІМ ПЄТУХОМ ІЗ РИНКА"...

Ринок – те місце, яке люблять відвідувати усі – від 70-річної пенсіонерки з 4 класами румунської школи до заклопотаного міськрадівського чиновника чи професора вузу. Ходити з "авоською" базаром нині не соромно – навіть модно. Тут ніхто нікого ні до чого не зобов'язує, не пильнує всевидяще око відеоспостереження... Це комфортне місце для випадкових зустрічей, невимушених розмов та політичних баталій.
докладніше...

ГАРЯЧА ДОБА

25 тисяч євро пожертвували французи постраждалим від повені буковинцям

На засіданні постійної комісії Генеральної ради департаменту Маєнн (Франція) було прийнято рішення про надання допомоги Буковині у розмірі 25000 євро.
докладніше...

Менше, ніж на Буковині, заробляють лише в Тернополі та Херсоні

Серед областей України Чернівецька область за розміром середньомісячної заробітної плати посідає 23 місце, її розмір за серпень поточного року становив 1437 грн. Це в 2,2 раза вище прожиткового мінімуму для працездатних осіб (639 грн).
докладніше...

У Києві споминали Кожелянка

Учора, 1-го жовтня, виповнилося 40 днів, як від нас пішов письменник, поет і публіцист Василь Кожелянко. З нагоди цієї траурної події вчора у Києві у приміщенні Національної спілки письменників України на вулиці Банковій відбулася поетична тризна за видатним померлим.
докладніше...

На свято міста приїде Патріарх Філарет та Президент Ющенко

З 3 по 6 жовтня у Чернівцях гостюватиме Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет. Програма святкового візиту предстоятеля УПЦ Київського патріархату на суботу, 4 жовтня, передбачає, зокрема, о 15.30 урочисті збори у Чернівецькому драмтеатрі, о 17.00 – урочистий прийом у ЧНУ ім. Ю.Федьковича та з 18.00 – всеношну службу у селі Брусниця Кіцманського району.
докладніше...

На ювілеї столиці Буковини виступатиме Тото Кутуньо

Під час святкування 600-ліття Чернівців 4 жовтня о 19.30 на Соборній площі міста виступить мегазірка світової естради 80-х, легендарний італійський співак і композитор Тото Кутуньо.
докладніше...

У Чернівцях відкриють пам'ятник трояндам, якими колись підмітали місто

У п'ятницю, 3 жовтня, біля входу в галерею "TRAFIK" центру "Українська книга" буде урочисто відкрито пам'ятник "Трояндам, якими підмітали тротуари Чернівців". В церемонії відкриття, крім авторів пам'ятника та відомих чернівчан, візьмуть участь онук останнього цісаря Австро-Угорщини Його Високість Карл фон Габсбурґ та делегація землі Карінтія і міста Кляґенфурт.
докладніше...

Партнери проектів – сільські ради

Одразу два транскордонні проекти в рамках добросусідства Румунія – Україна за програмою PHARE CBC-2006 стали одночасно надбанням Глибоцького району, повідомляє наш кореспондент Василь Гейніш. Перший має назву "Збереження та примноження культурних цінностей і туристичного потенціалу в румуно- українській зоні шляхом створення туристичного комплексу "Будинок спільнот у комуні Качіна".
докладніше...

На "Калинці" вилучили півтори тонни курятини та замороженої риби

Вантажний автомобіль марки "Мерседес" перевірили днями на Калинівському ринку працівники податкової міліції ДПІ Чернівців. І з'ясували, що на курячі стегенця та морожену рибу, якою торгували підприємці, немає документів, що підтверджують походження та якість продуктів.
докладніше...

Буковина найбільше співпрацює з Росією, Німеччиною та Італією

За інформацією головного управління статистики у Чернівецькій області, загалом за січень-липень поточного року імпорт товарів та послуг з-за кордону збільшився у 1,5 раза (111,4 млн дол. США), експорт зріс на 16,5% (97,3 млн дол. США).
докладніше...

Арсеній Яценюк відкриватиме у Чернівцях унікальну фотовиставку для незрячих

З нагоди святкування 600-ліття Чернівців Фонд Open Ukraine презентуватиме в буковинській столиці унікальну виставку тактильних фото Юрія Білака "Доторкнутися і побачити", яка подорожує містами в рамках загальнонаціонального туру по Україні. Чернівці стануть шостим містом, де експонуватиметься фотовиставка, після Києва, Львова, Донецька, Сімферополя та Одеси.
докладніше...

Блок національних сил Буковини вимагає здійснити люстрацію Чернівецької обласної та міської влади

Блок національних сил Буковини, який об'єднує обласні організації Народного руху України, Української народної партії, УРП "Собор", Конгресу українських націоналістів, ВО "Свобода" та УНА-УНСО, вимагає здійснити люстрацію Чернівецької обласної та міської влади.
докладніше...

Медаль "На славу Чернівців" Леонід Кравчук отримав за старі заслуги

Почесною відзнакою Чернівецької міської ради – медаллю "На славу Чернівців" за заслуги перед територіальною громадою та містом, активну громадську позицію відзначено 33 відомих осіб на Буковині та за її межами. Серед нагороджених – перший Президент України Леонід Кравчук, який починав трудову діяльність у Чернівцях.
докладніше...

За грошІ Польського міністерства буковинці досліджуватимуть ґрунти та води

Чернівецька обласна рада та Варшавський університет в межах програми "Pomoc rozwojowa" отримали грант у Міністерства закордонних справ Республіки Польща на реалізацію спільного польсько-українського проекту. Проектом передбачено спільні наукові дослідження на території Польщі та Буковини, проведення семінарів, науково-практичних конференцій, практичних навчань фахівців сільського та водного господарства.
докладніше...

"Свобода" каже, що Крим не автономія, а область

28 вересня в Народному домі, що у Чернівцях, пройшли збори громадян щодо ставлення буковинців до майбутнього проведення всеукраїнським об'єднанням "Свобода" референдуму по скасуванню автономного статусу Криму. Як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода", "дискусія подекуди ставала гарячою, обговорення було дуже продуктивним і, незважаючи на деяку кількість людей провокативної поведінки, проходило без конфліктів та в конструктивному режимі".
докладніше...

Обладміністрація свариться з КРУ: поширена прес-службою КРУ інформація щодо неефективного використання коштів є безпідставною

На телебаченні і окремих сайтах з'явилася інформація, що КРУ нібито виявлено на Буковині мільйонні зловживання коштами, виділеними на компенсацію матеріальних збитків постраждалим від стихії, – заявив днями заступник голови облдержадміністрації, начальник обласного штабу з ліквідації наслідків стихійного лиха Віталій Усик. Він вважає, повідомляє прес-служба обладміністрації, що це ніщо інше, як спроба дискредитувати обласну владу, і такі звинувачення заступник глави крайової виконавчої влади називає безпідставними. У поширеній прес-службою КРУ в Чернівецькій області інформації, каже Віталій Усик, йдеться про те, що "працівники управління беруть участь у роботі комісій з визначення розміру збитків, завданих стихійним лихом, в тому числі у проведенні повторних обстежень.
докладніше...

У Чернівцях комунальники вдарять по боржниках автододзвоном

Придбати системи автододзвону для боротьби з боржниками порадив МКП "Чернівцітеплокомуненерго", ДКП "Чернівціводоканалу" та ЖРЕПАм міський голова Микола Федорук. Про це інформує прес-центр міської ради.
докладніше...

Усі чернівецькі дитсадки, які були закриті на карантин, поновили роботу

З 29 вересня у Чернівцях поновили роботу два дитсадки – №23 та №3, що були тиждень закриті на карантин у зв'язку із виявленням кишкової інфекції у дітей, які їх відвідують. На тому тижні було знято карантин і у дитячому закладі №44, де захворіло найбільше дітей і який першим був закритий для проведення дезінфекційних заходів.
докладніше...

На Буковині мопедам та возам дадуть реєстраційні номери

З 1 січня 2009 року на території Чернівецької області запроваджується реєстрація мопедів гужових візків(саней). Порядок реєстрації мопедів об'ємом двигуна до 50 сантиметрів кубічних, гужових візків(саней), видачі талонів про реєстрацію та картки водія затвердила сесія обласної ради.
докладніше...

ЖАХ!

МАНІЯК ЗАХОПИВ У ПАРКУ ЗАРУЧНИЦЮ

Уявіть собі ситуацію: ви сидите за столиком у кафе, відпочиваєте з друзями і раптом на вас кидається незнайомець, прикладає ніж до горла і з криками "Покличте сюди міліцію!" тягне вас за собою. Саме така жахлива історія на очах у людей трапилася 26 вересня у Центральному парку ім. Т. Шевченка Чернівців із 19-річною студенткою, яка разом зі своїми подругами відпочивала у літньому кафе "Капітошка".
докладніше...

ПОПУЛЯРНА БІОЛОГІЯ

АФРИКАНСЬКА БАСЕНДЖІ, ЯКА НЕ ВМІЄ ГАВКАТИ І ВМИВАЄТЬСЯ, ЯК КІШКА


НА МІЖОБЛАСНІЙ ВИСТАВЦІ СОБАК У ЧЕРНІВЦЯХ ГОСТЮВАЛА СОБАКА ЄГИПЕТСЬКИХ ФАРАОНІВ

Про те, що на стадіоні біля "Електронмашу" відбувалась виставка собак, можна було почути з того пожвавлення, що 27 вересня наповнив околиці місця події. За словами одного з організаторів заходу керівника Чернівецького племінного центру Наталії Лазарь, виставка є сертифікатною.
докладніше...

ЗАХОПЛЕННЯ

"ТУРИЗМ – ЦЕ ПРАЦЯ", –


КАЖЕ КІЦМАНЧАНИН ЮРІЙ СЕВЕРИН, ЯКИЙ З СІМ'ЄЮ ПІЗНАЄ ПРИРОДНІ ОБ'ЄКТИ УКРАЇНИ

"Пізнавай світ, і твоє життя буде повноцінним", – говорили давні греки. Цю фразу часто повторював Юркові батько – також Юрій Северин, майор-пожежник. І не тільки повторював, але й підкреслював ділом. У вихідні, а тим більше під час відпустки, їх сім'я сідала в свого "Москвича", і тільки вітер розбишакувато посвистував у напівопущених віконцях легковика та привабливі краєвиди змінювалися один одним.
докладніше...

ПОДРОБИЦІ

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ "БІОНІК" ДОПОМАГАЄ У ВІДРОДЖЕННІ ЮЛІЇ ЛОРД


Принишклий було у столиці чернівецький гурт "Біонік" не сидить, склавши руки, а продовжує активно музикувати. Наразі двох його учасників, а саме бас-гітариста Михайла Ставнійчука та барабанщика Олександра Істратія запросили до нового складу гурту колись відомої співачки, переможниці одного з фестивалів "Червона рута" Юлії Лорд
докладніше...

СІМ ФУТІВ

СКУШТУВАВ БОРЩУ – СІДАЙ У ТРАКТОР!

Одразу після "від'їзду" вельмишановного гурту "Борщ" у "безстрокову творчу відпустку з приводу принципових творчих непорозумінь" один з його засновників Сашко Піпа, не марнуючи часу, вирішив нарешті втілити у життя свої, як завжди, нестандартні творчі ідеї. "Проект "розібрали" через загострення творчих непорозумінь між двома його засновниками – Юрка тягнуло на мейнстрім, а мене – навпаки, в протилежну сторону.
докладніше...

КЛАСИКИ

ПРОЩАВАЙ, ПОПСА! НАСТАВ ЧАС АЛЬТЕРНАТИВНИХ ГІМНІВ ЧЕРНІВЦІВ!

Незважаючи на те, що з-понад п'ятдесяти поп-пісень, надісланих і занесених до відділу з підготовки святкових заходів до 600-ї річниці нашого міста, що при міськраді, на роль гімну не обрано жодну, залишається сподіватись, що гарних слів у яскравому і оригінальному за своєю новизною музичному обрамленні буковинська столиця колись таки дочекається.
докладніше...

ЦЕ ВАМ НЕ ТУТ

"СЕРЦЕВИЙ НАПАД" АКТИВІЗУЄТЬСЯ У НОВОМУ СКЛАДІ


Чернівецько-луцьке поп-панк угрупування "Серцевий напад" (див. фото) після весняної зміни у складі – коли замість звільненого гітариста одразу з'явилося двоє музикантів, та ще й з Луцька, – наразі активно набирає обертів. Дано немало концертів, і ось в оновленому складі записано першу пісню "Субкультура".
докладніше...

АТАС!

СВАВІЛЛЯ НА ІМ'Я "ВІДРОДЖЕННЯ"

Відбірковий тур до наступного фестивалю "Відродження", що традиційно відбудеться в рамках святкування храмового свята нашого міста, вкотре показав необ'єктивну суддівську оцінку учасників. Із суддями цього разу було все гаразд – до нього увійшли люди, що справді розбираються на сучасній музиці, і з'їли на цьому не одну собаку – музиканти, музикознавці тощо. От тільки чи додало це об'єктивності в оцінках рокерів?
докладніше...

Ш-Ш-ША...

"ГУЦУЛИ КАЛІПСО" ГОТУЮТЬ ДРУГИЙ АЛЬБОМ


Після невдалого виступу на ультраправому фестивалі "Уніж" чернівецькі апологети гуцул-хопу, гурт "Гуцул Каліпсо" (див. фото) дещо привідкрив завісу над своїми планами на майбутнє. Мова про новий, вже другий альбом. За словами музикантів, десь перед новим роком вони мають засісти у одній зі столичних студій, і одним махом записати весь альбом.
докладніше...

ПРИЇХАЛИ

НЕЛОГІЧНА ЛОГІЧНА ПОРАЗКА "БУКОВИНИ"


Після п'яти поспіль перемог футбольний клуб "Буковина" програв удома "Арсеналу" з Білої Церкви. Рахунок відкрили гості з пенальті на 26-ій хвилині, призначеному за гру рукою. "Буковина" відігралася на 55-ій хвилині. Свій шостий гол у першості забив Максим Ілюк (див. фото). А на 76-ій хвилині гості забили вирішальний м'яч і перемогли 2-1. Тепер "Буковина" перебуває на четвертому місці, маючи в своєму активі 25 очок. Стільки ж має і "Арсенал".
докладніше...

VICTORIA

“БАНКІРИ” ВИЙШЛИ У ФІНАЛ. БИТИМУТЬСЯ З "УНІВЕРСИТЕТОМ"


В останній день вересня пройшли півфінальні ігри розіграшу кубка Чернівців з футболу. У звітних матчах зійшлися колективи "Університет" (Чернівці) – "Лужани-ЧТЕІ" та "РайфайзенБанк Аваль" (Чернівці) – "Раранча" (Рідківці).
докладніше...

© 1998-2007. Усі права застережено.
Інформація www.doba.cv.ua є інтелектуальною власністю редакції газети "Доба".
Передрук чи будь-яке інше поширення інформації www.doba.cv.ua – лише з посиланням на першоджерело.