This version of the page http://orthodoxy.org.ua/ru/node/16163 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-10-06. The original page over time could change.
УКРАЇНА. Президент країни запросив Константинопольського Патріарха, Варфоломія I, на святкування 1020-річчя Хрещення Русі в столиці | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Украинская Православная Церковь    

           
УКР РУС  


 Главная > Новости > Церковные хроники  









Наш баннер


 Посмотреть варианты
 баннеров и получить код


Электронная почта редакции: info@orthodoxy.org.ua












УКРАЇНА. Президент країни запросив Константинопольського Патріарха, Варфоломія I, на святкування 1020-річчя Хрещення Русі в столиці

  22 мая 2008



Президент України запросив Константинопольського патріарха Варфоломія I взяти участь у торжествах з нагоди 1020-річчя Хрещення Русі, які відбудуться наприкінці липня.

Як повідомила прес-служба глави держави, відповідне запрошення Віктор Ющенко передав у ході зустрічі з делегацією Константинопольського Патріархату у вівторок, 20 травня, у Києві.

На початку зустрічі Президент заявив, що всіляко підтримує діяльність Вселенського Патріархату, спрямовану, на його думку, на консолідацію православних церков.

Ми всіляко підтримуємо ваші зусилля, які ви проводите у християнському світі», - сказав Президент.

Він висловив позицію і офіційної влади, і українського духовенства щодо прагнення єдності українських церков.

«І українська віруюча громада, і держава переконані в тому, що ми повинні рухатися до церковного порозуміння, до зближення із материнською церквою Вселенського Патріархату», - сказав Віктор Ющенко, зазначивши, що «Україна йде цією дорогою».

Глава держави подякував представникам Константинопольського Патріархату за візит, відзначивши його важливість напередодні святкування 1020-річчя Хрещення Русі.

Зі свого боку, представники Константинопольського Патріархату подякували за можливість, перебуваючи в Україні, вивчити очікування та побажання православних церков щодо їхньої консолідації, зазначивши, що цей процес є ефективним, коли всі сторони готові робити свій внесок у нього.

Вони також відзначили зусилля Президента України як офіційної особи, яка без політизації сприяє такому процесу.

За матеріалами прес-служби Президента Україна