на головну | пошук | контакти | передплата | оголошення
№ 158 (3908)
29 серпня 2006 рiк

«  Серпень 2006  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
РУБРИКАТОР

політика

Оголошено вирок Павлові Лазаренку

29.08.06  

Оголошено вирок Павлові Лазаренку

9 років ув’язнення і 10 мільйонів доларів штрафу. Такий вердикт виніс у п’ятницю, 25 серпня, американський суд у Сан-Франциско колишньому Прем’єр-міністрові України Павлові Лазаренку. Його визнали винним в отриманні хабарів на суму 100 мільйонів доларів і крадіжці 20 мільйонів доларів.

Павло Лазаренко став другим високопосадовцем іншої держави після президента Панами Мануеля Нор’єги, якого Феміда США покарала позбавленням волі.

Щоправда, як зазначено в заяві адвоката колишнього прем’єра Євгенії Колодій, її американські колеги планують до 29 вересня оскаржити рішення суду в апеляційній інстанції. Крім того, вона висловила впевненість, що до строку відбуття покарання буде зараховано і час перебування Павла Івановича у в’язниці, під слідством та під домашнім арештом.

Павло Лазаренко з 1992 року очолював Дніпропетровську область. У 1995 році був призначений першим віце-прем’єром. У 1996-му затверджений на посаді Прем’єр-міністра, а наступного року тодішній глава держави Леонід Кучма відправив його у відставку. Леонід Данилович вважав призначення Павла Лазаренка прем’єром своєю найбільшою помилкою за часи президентства.

Павло Лазаренко створив партію «Громада», яка в 1998 році пройшла до Верховної Ради, і став найголовнішим ворогом Леоніда Кучми. Екс-прем’єр звинувачував главу держави у фабрикації справи проти нього з політичних мотивів. У 1999 році тодішній склад Верховної Ради дав згоду на притягнення Павла Лазаренка до кримінальної відповідальності. Однак за два дні до голосування в парламенті лідер «Громади» покинув країну й опинився у США, де його одразу заарештували.

Прокуратура Сполучених Штатів просила для Павла Лазаренка покарання у вигляді 18 років ув’язнення і конфіскації 66 мільйонів доларів.

Як сповіщали ЗМІ, кримінальна справа, порушена Генпрокуратурою України проти Павла Лазаренка, нараховує 4000 томів.

За повідомленнями інформагентств.

За звільненням — консервація?

Недавно наглядова рада на своїх зборах відсторонила від виконання обов’язків голови правління державної компанії «Укртранснафта» Олександра Тодійчука, призначивши замість нього виконувачем обов’язків Євгенія Бакуліна.

Пана Тодійчука, противника реверса нафтопроводу «Одеса—Броди», звільняють вже вкотре. Невже нас знову очікує знайома картина: елементарна консервація настільки дорогого для країни об’єкта?

Про це повідомило інформоване джерело.

За його словами, Бакулін виконуватиме обов’язки голови правління до наступних зборів акціонерів «Укртранснафти».

Як повідомляло агентство, Бакулін з червня 2003-го по березень 2005 року обіймав посаду генерального директора компанії «Укргазвидобування», дочірньої «Нафтогазу України».

2005 рік «Укртранснафта» закінчила з чистим прибутком 84,511 млн. гривень.

100% акцій відкритого акціонерного товариства «Укртранснафта» володіє Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», — пишуть «Українські новини».


iншi матерiали роздiлу "політика"

Кандидатуру глави парламенту ще узгоджують
На сьогоднішньому пленарному засіданні розглядатимуть питання про перелік і предмет відання парламентських комітетів. Про це після засідання тимчасової президії повідомив її голова, соціаліст Іван... 

Потрібні виважені зміни
В Інституті законодавства Верховної Ради відбувся науково-практичний семінар на тему: «Історія конституційного процесу, становлення конституційного права України». Він був приурочений до десятої... 

Головна функція опозиції — контроль над владою
Коаліція працює злагоджено: у нас немає таких питань, які не були б вирішені, у нас все йде за планом. На цьому наголосили лідери БЮТ та СПУ Юлія Тимошенко та Олександр Мороз після спільного засідання... 

Не предмет політичного торгу
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна КарпаЧова і голова Рахункової палати Валентин Симоненко заявляють про неконституційність процесу формування органів державної влади і загрозу... 

В інтересах громадян, суспільства і держави
Головна проблема української Конституції — не у її тексті, а в небажанні виконувати норми Основного Закону в повсякденному житті. На цьому наголошували учасники науково-практичної конференції... 
Eкспорт матерiалiв

За умови повного або часткового вiдтворення посилання на
www.golos.com.ua є обов'язковим (для iнтернет-ресурсiв гiперпосилання).