Історія фестивалю „Таврійські Ігри”:
2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
2001 2000 1999 1998 1997 1996 1995
1994 1993 1992


XIV Міжнародний фестиваль “Таврійські Ігри”

1,2,3 травня 2005 року у місті Каховка Херсонської області відбувся XIV Міжнародний фестиваль „Таврійські Ігри”. Враховуючи його концепцію, а це екстрім-формат, 14-й фестиваль сміливо можна назвати „Святом музики, краси і спорту”.
Чому екстрім-формат? „14 років – це перехідний вік. Вік, коли хочеться чогось нового: мобільного та екстремального. «Стань мобільним!», «Весь час у русі!» — ось головні принципи фестивалю в 2005 році”, — коментує автор ідеї, головний режисер групи компаній „Таврійські Ігри” Дмитро Криворучко. Заходів на фестивалі було стільки, що у фестивальному містечку не було жодного вільного квадрата! Якщо ви вже звикли до репетицій зірок, концертів молодих груп, пивного чемпіонату, різноманітних конкурсів і розваг, то навряд чи ви звикли бачити на „Іграх” сотні людей на роликах, скейтах, велосипедах.
Вперше на «Таврійських Іграх» глядачі змогли побачити і навіть взяти участь у справжніх «екстремальних іграх» від генерального спонсора фестивалю — компанії “LG”. До Каховки приїхало понад 300 учасників „екстремальних ігор”, серед яких визнані майстри своєї справи. Вони презентували такі екстрім-дисципліни як скейтбординг, BMX (стріт, дерт-джампінг), агресив-ролинг, скелелазіння, графіті, брейк-данс. Фірмові призи “LG” приготувала не лише для глядачів фестивалю. Приз від “LG” отримав і „наймобільнішій журналіст”, якого було визначено на підсумковій прес-конференції.



Були збережені усі фірмові заходи фестивалю. Конкурс краси “Королева України” — “26 карат” зібрав у Каховці 26 найвродливіших дівчат з усіх регіонів України. Головний спонсор конкурсу краси — торгова марка “Карат”. Ім’я нової “Королеви України” ми дізналися 2 травня. „Королевою України” було обрано – Подрєз Оксану з міста Сімферополя! Вперше стильним партнером конкурсу „Королева України” став канал Fashion TV. Учасниці конкурсу краси „Королева України”

Підсумки конкурсу краси „Королева України”

Було продовжено й традицію останніх трьох років — надання денної сцени цікавим молодим командам. Впродовж трьох фестивальних днів з 15 до 19 години тут виступали молоді українські виконавці. На цій же сцені наше пиво „Оболонь” проводило пивний чемпіонат, фіналісти якого змагалися за титул пивного чемпіона вже на вечірній сцені в заключний день фестивалю.
А якими були Ви у 14 років, пригадуєте? А якими у цьому віці були Ваші улюблені артисти? Ми їх попросили пригадати...і, звичайно, заграти і заспівати...

У дні фестивалю відбулися наступні заходи:

1 травня

Денні події
Місце проведення: мала сцена ТМ „Оболонь”
Час: 14.00-19.30
Подія: Виступи молодих гуртів: “Премьера Века” (Херсон), “DNA” (Київ), “Тенета” (Запоріжжя), “Гігантський комар” (Харків), “Бажана” (Київ), “Весняний галас” (Кіровоград), “Чека” (Одеса), “Кома” (Київ), “Rusty Nails” (Харків), “Яка існуЄ” (Львів).

Місце проведення: X-treme містечко LG
Час: 14.00-19.30
Подія: Тренування екстрім-команд, змагання, показові виступи.

Місце проведення: промо-подіум „Карат”
Час: 14.00-17.00
Подія: Веселі конкурси для глядачів. Розіграші призів.

Вечірні події
Місце проведення: Велика сцена
Час: 20.00-01.00
Подія: „Кувалдін”, Леона, Марія Бурмака, „Скрябін”, Наталя Могилевська, Альона Вінницька, Олександр Пономарьов, „BWO”, Руслана та блок „Євробачення”. Змагання та показові виступи чемпіонів світу зі скелелазіння. Феєрверк.

2 травня

Денні події
Місце проведення: мала сцена ТМ „Оболонь”
Час: 14.00-19.30
Подія: Виступи молодих гуртів: „Десерт” (Київ), „Помаранч” (Київ), „Тайн:Ші” (Дніпропетровськ), „Ступени” (Дніпродзержинськ), „Фото по коридору” (Донецьк), „Н!мфоман!я” (Миколаїв), „Бензин” (Київ), „Страйкер” (Харків), „Nora Lasso» (Київ), „Цирк!” (Одеса), „Коробка” (Івано-Франківськ).

Місце проведення: X-treme містечко „LG”
Час: 14.00-19.30
Подія: Тренування екстрім-команд, змагання, показові виступи.

Місце проведення: промо-подіум „Карат”
Час: 14.00-17.00
Подія: Веселі конкурси для глядачів. Розіграші призів.

Місце проведення: фестивальна площа
Час: 17.00-20.00
Подія: Роздача стартових пакетів Ace&Bace (50000 штук)

Вечірні події
Місце проведення: Велика сцена
Час: 20.00-01.00
Подія: Олександр Воєвуцький, Наталя Валевська, Віталій Козловський, „Алібі”, XS, Ані Лорак, „Уматурман”, Валерія. Нагородження учасників конкурсу з графіті. Показові виступи та нагородження призерів змагань з брейк-дансу. Конкурс краси „Королева України”.

3 травня

Денні події
Місце проведення: мала сцена ТМ „Оболонь”
Час: 14.00-19.30
Подія: Виступи молодих гуртів: Алексій Скляр (Київ), Клуб (Каховка), Лібідо (пос. Українка), ВІА (Харків), Сакраменто (Київ), 2дня (Харків), Н.З. (Армянськ), Собаки в космосі (Харків), Крихітка Цахес (Київ), Папа Карло (Харків), Неон (Львів).

Місце проведення: X-treme містечко „LG”
Час: 14.00-19.30
Подія: Тренування екстрім-команд, змагання, показові виступи.

Місце проведення: промо-подіум „Карат”
Час: 14.00-17.00
Подія: Веселі конкурси для глядачів. Розіграші призів. Конкурс „Містер Карат”. Розіграш супер-призу.

Вечірні події
Місце проведення: Велика сцена
Час: 20.00-01.00
Подія: „D.Lemma”, „Таліта Кум”, „Mad Heads XL”, „ТНМК”, „Тартак”, „Грін Грей”, C.C.Catch, „Океан Ельзи”. Суперфінал пивного чемпіонату. Показові виступи переможців екстремальних ігор з „верту” на роликах, скейтборді та BMX. Спеціальні гості з Німеччини та Бельгії. Феєрверк.

До речі, під час фестивалю було проведено зйомки програми „Караоке на майдані”. І свій шанс зміг спіймати прямо на фестивалі „Таврійські Ігри” – Володимир Ткаченко.
З 1995 року в рамках “Таврійських Ігор” відбуваються різноманітні акції, які привертають увагу до проблем інвалідів. Співпраця Благодійного приватного фонду інвалідів “ІП-Фонд” та фестивалю “Таврійські Ігри” триває й донині. Уже традиційно, під час фестивалю було проведено міні-спартакіаду серед інвалідів.

Пряму трансляцію фестивалю здійснював наймодніший і найпопулярніший музичний канал України М1. А головний радіопартнер — національна мережа нової поп-музики “Хіт FM” — організовувала прямі включення з “Таврійських Ігор”, підтримувала зворотній зв’язок із слухачами та передавала у своїх ефірах оперативні новини про перебіг фестивальних подій. Звичайно, куди ж у наш час без Інтернету? Мешканці „павутини” змогли слідкувати за подіями фестивалю на оновленому сайті www.tavriagames.com який розробили наші партнери - Студія веб-дизайну "Sid Studio"! Також на сайті здійснювалася цілодобова on-line трансляція подій!