Історія фестивалю „Таврійські Ігри”:
2008 2007 2006 2005 2004 2003 2002
2001 2000 1999 1998 1997 1996 1995
1994 1993 1992


IX Міжнародний фестиваль “Таврійські Ігри”

З 20 до 23 липня 2000 року, у місті Каховка Херсонської області під патронатом Президента України проходив IX Міжнародний фестиваль “Таврійські Ігри”. Особливістю цього фестивалю стала реалізація гасла - “Таврійські Ігри on line”. Всі акції фестивалю 2000 року проходили в режимі безперервних подій з використанням найновіших технологій сучасності.

Музичне шоу

Музична частина “Таврійських Ігор 2000”, напевно, задовольнила кожного. Виконавці були підібрані настільки вдало, що жодному з поколінь не довелося нудьгувати. Крім того, щодня фестиваль закривали такі хедлайнери, що надихали публіку на продовження свята, незважаючи на пізню пору.



20 липня запам'яталося яскравим та експресивним виступом легендарних українців “ВВ” з найулюбленішими і вже по-справжньому народними хітами та, звичайно, дуже якісний і потужний виступ ветеранів рок-сцени „Status Quo”. До речі, легендарні британці працюють на сцені вже 35 років! За цей період вони встановили величезну кількість світових музичних рекордів і випустили 31 альбом. За цим показником „Status Quo” є другими в світі (першість тримає „Rolling Stones”). Прекрасно себе показали й перспективні переможці фестивалю “Майбутнє України”: “Друга Ріка” та Росава, Віктор Павлік презентував кілька нових романтичних пісень, екстравагантний чеський дівочий денс-квартет „Holki” познайомив публіку з сучасною молодіжною культурою Чехії.

21 липня, в день пивного чемпіонату "Золота діжка" від "Чернігівського пива", “Таврійські Ігри” подарували виступ „Cool Before”, Юлії Лорд, "ТНМ Конго" разом з Ніною Матвієнко, “Грін Грея”, “Океану Ельзи” і суперпопулярної групи сьогодення — “Земфіри”.

22 липня конкурс краси “Королева України” прикрасили виступи романтичної Галліни, Каріни Плай, груп “Игрушки”, “4 Kings”, “Льомі-Льом”, Юрія Юрченка, Андрія Кравчука, молодої і енергійної групи з Росії “Лакмус” та білоруської команди “Ляпис Трубецкой”.

У день закриття фестивалю, 23 липня, глядачі “Таврійських Ігор” побачили виступ кращого співака України Олександра Пономарьова та кращої співачки України Наталі Могилевської, неоромантиків “Скрябіних” з новими піснями, словацької поп-групи „D-Night”. Фінальним музичним акордом Свята Музики і Краси став концерт примадонни російської естради, улюблениці мільйонів — Алли Пугачової.

Слід відмітити, що найкращі українські виконавці не лише виступали на фестивалі, але й демонстрували спеціальні програми та проекти, підготовлені для прем’єрного показу саме на “Таврійських Іграх”.

Інші події:

20 липня на прес-конференції було оприлюднено нову концепцію Всеукраїнської премії у галузі музики та масових видовищ "Золота Жар-птиця". Відтепер премію знову вручатимуть на фестивалі "Таврійські Ігри".

21 липня було встановлено новий рекорд "Таврійських Ігор" з пиття пива на швидкість. Його встановив мешканець Каховки Максим Вісюк, котрий випив півлітра "Чернігівського" за 1,6 секунди.

22 липня на "Таврійських Іграх" було обрано нову Королеву України. Нею стала 16-річна херсончанка Ганна Платонова. Конкурс краси пройшов під егідою міцної торгової марки — Nemiroff.

Підсумки конкурсу краси „Королева України”

23 липня футбольна команда "Таврійських Ігор" здобула Кубок Президента "Таврійських Ігор" з міні-футболу, перемігши з рахунком 7:3 команду "Телеком-клубу".

Стосовно інших спортивних заходів, то, традиційно, на "Іграх" відбулися міні-спартакіада серед інвалідів, очолювана Миколою Подрезаном, та Таврійська вітрильна регата.

Підсумки VI Таврійської вітрильної регати

Новинками спортивної програми фестивалю стали змагання за звання "Богатир року" та змагання з автослалому

Підсумки автомобільного слалому на фестивалі

Хороше враження справив Таврійський ярмарок, що розгорнувся в Новій Каховці і презентував національні досягнення в галузі народного господарства.

Звук, світло на фестивалі.

Постійний партнер “Таврійських Ігор” – фірма “Зінтеко” - у 2000 році підготувала нову технологію обробки сигналу акустичних систем. У результаті було створено нову, повністю комп’ютеризовану систему управління звуком. Загальна потужність звукового комплексу, задіяного на майданчиках фестивалю, близько 165 кВт AES. Загальна кількість приладів динамічного світла, задіяного на майданчиках фестивалю - близько 66, а загальна кількість статичного світла – понад 500 приладів. Все це покращило видовище не лише для глядачів на майданчику, але й телевізійну картинку.

Телебачення

Найголовніші події свята музики і краси чотири дні поспіль, розпочинаючи з 22 год. до 24 год., транслювалися в ефірі на Першому Національному каналі. Причому програма трансляцій була складена як з прямих включень, так і з найцікавіших відеофрагментів інших подій, інтерв’ю з гостями та зірками. Окрім цього, з 16.30 до 17 год. на Першому Національному виходили щоденники фестивалю.

Щоденно на каналі ICTV о 20 год. у програмі “Фабрика новин” відбувалися прямі включення з Каховки, а також велися прямі трансляції з фестивалю.

Завдяки компанії “Вуличне телебачення України” фестивальні події впродовж 20-23 липня з 20.30 до 22 год. в прямому ефірі транслювалися на великих екранах у багатьох містах України. Загалом тривалість тільки телевізійного ефіру склала понад 20 год.

Радіо

Гасло фестивалю “Таврійські Ігри on line” торкнулося і радіо. Акредитовані представники з 25 регіональних станцій щоденно знайомили своїх слухачів з фестивальними подіями завдяки прямим включенням. Головний радіо-спонсор “Наше ФМ” та радіо “Ера” спільно з радіо "Промінь" у прямому ефірі транслювали музичні програми виконавців.

Інтернет

Всі фестивальні заходи транслювалися в режимі прямої трансляції в мережі Інтернет на офіційному сайті фестивалю. Усі прес-конференції проходили в режимі on line завдяки інтернет-провайдеру “Релком”. А для мас-медіа було впроваджено спеціальну премію за найкращий Інтернет-репортаж. Винагородою переможцю став суперсучасний ноутбук від компанії "Квазар-мікро".

Почесні гості

На закритті фестивалю була присутня дружина Президента України Людмила Миколаївна Кучма. Загалом "Таврійські Ігри" 2000 року відвідало близько 300 відомих в країні осіб — політиків, бізнесменів, діячів культури.