This version of the page http://novynar.com.ua/politics/25599 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-27. The original page over time could change.
Новинар » Україна » ЗМІ: Міст Кирпи відкриють не раніше 2010 року
bigmir)net  Пошта   Шукай:      
Україна

ЗМІ: Міст Кирпи відкриють не раніше 2010 року
22 квi, 04:25

format-maket.com.ua
Всупереч заявам влади про те, що рух по Дарницькому мосту буде відкритий вже до кінця нинішнього року, будівництво цього об'єкту може затягнутися ще як мінімум на два роки, пише видання Ділова столиця.

Мінтранс заявив про серйозні проблеми з відведеннями землі для будівництва наземних під'їздів до моста імені Кирпи і труднощах з фінансуванням.

Кабмін і місто домовилися про те, хто виконуватиме завершальний етап будівництва Дарницького моста - зводити надземну під'їзну інфраструктуру. Як повідомив перший заступник градоначальника Денис Басс, уряд прийняв рішення, що її повинен споруджувати Мінтранс, столиця ж займається лише виділенням землі, необхідної для цього.

Видання також зазначає, що нарешті почалося і проектування надземних підходів. За даними компанії Містбуд, проектні характеристики правобережного підходу вже розроблені. З правого боку Дніпра до об'єкту буде підведена естакада (з боку залізниці станції Видубичі) протяжністю 1,1 км. з двома залізничними коліями і автомобільними магістралями по три смуги руху кожна. Терміни і вартість будівництва в компанії не уточнюють. По лівобережному підходу відомий лише генеральний напрям - це території у межах вулиць Канальної, Привокзальної і Бориспільської.

Незважаючи  на те, що влада нарешті визначилася з добудовою моста, говорити про те, що він хоч би частково буде відкритий в кінці нинішнього року (планувалося, що осінню 2008 року по ньому пустять залізничний транспорт), ніхто не береться. Мінтранс заявляє, що Київ не поспішає виділяти землю, а в самій КМДА не знають, коли почнуть це робити. Будівництво об'єкту  -  в підвішеному стані, а графіки здачі в експлуатацію зірвано.

Рішення Кабміну самостійне зайнятися спорудою під'їздів до об'єкту підкинуло Мінтрансу не тільки земельну проблему, але і грошову - в бюджеті відомства на ці цілі коштів не виявилось, і їх терміново почали шукати.

За даними газети, в нинішньому році на добудову моста і прокладку під'їздів міністерство має намір витратити 1,2 млрд. грн. Гроші планують узяти із спецфонду державної компанії Укравтодор. Підтверджує цю інформацію і заступник міністра транспорту Вадим Гуржос.

"Хоч Дарницький міст і не має стосунку до Укравтодору – його замовник Південно-Західна залізниця, кошти вирішено узяти з бюджету саме у цього підприємства. Порядок передачі грошей вже розроблений Мінфіном",  - зазначив Гуржос. Коли надійдуть кошти і почнуться будівельні роботи, він не уточнив. Немає у нього інформації і про терміни здачі моста в експлуатацію.  

"Коли закінчиться спорудження об'єкту, сказати важко - там фінансування потрібне значно більше, ніж є на сьогоднішній день. Це і гальмує будівництво", - заявив Гуржос.

Ще в жовтні 2004 року Кабмін схвалив техніко-економічне обґрунтування зведення Дарницького моста. Тоді планувалося, що його будівництво обійдеться в 3 млрд. 897,6 тис. грн. Трохи пізніше кошторис проекту переглянули - на даний момент (без споруди підходів) вона складає 9,157 млрд. грн. За оцінками експертів, зведення під'їздів коштуватиме ще як мінімум 3 млрд. грн. 

"Якщо сюди включити викуп землі у підприємств, які підлягають знесенню, - понад 100 компаній, вартість об'єкту досягне 15 млрд. грн., і це ще не межа",-повідомив представник однієї з підрядних організацій, що будують Дарницький міст. За його словами, зараз будівельні роботи практично не ведуться, а компанії-підрядчики вимагають підвищення оплати праці як мінімум на 20%.

"Де і коли держава візьме ці гроші, нам не кажуть, але є сумніви, що навіть якщо кошти знайдуть, всі вони підуть на будівництво, а не до когось в кишеню. Вже сьогодні можна стверджувати, що багато грошей витрачено даремно. Наприклад, при середньоринковій  вартості заливки одного куба бетону в 2 тисячі гривень деякі підрядчики брали за цю роботу 4 тисячі. Якщо так триватиме і далі, об'єкт перетвориться на дуже вигідний довгобуд, в який постійно вливаються гроші", - підсумувало джерело газети.   Нагадаємо, у вересні минулого року Кабмін затвердив проект із загальною кошторисною вартістю 9,157 млрд. гривень. Проектом передбачена загальна протяжність моста 1,066 км., 2 залізничних  шляхи, 6 смуг руху автомобільного транспорту. 

За матеріалами Деловая столица

Версія для друку   Відправити другу   Лист редактору  
Коментарів (0)
Додайте свій коментар
Залишилось 1000 символів
Змінити зображення
Якщо Ви не бачите зображення з контрольними символами, це означає, що у вашому браузері відключено підтримку графіки. Включіть її та перезавантажте сторінку.

Статті по темі

  • У київському транспорті з’являться камери спостереження  Коментарі (0)

Останні новини

  • Донецька облрада підтримала позицію Росії щодо Південної Осетії   21:50 Коментарі (2)
  • У Донецьку просять не шукати в програмі розвитку російської мови «руку Москви»   21:32 Коментарі (4)
  • Посольство США заступилося за американську компанію   21:10 Коментарі (0)
  • Медведєв: Росія розпочинає виробництво атомних підводних човнів з крилатими ракетами   20:51 Коментарі (0)
  • Шведський пенсіонер помер, вдавившись вставною щелепою   20:31 Коментарі (0)

Популярні статті

  • Огризко заявив Лаврову, що Україна не визнає Абхазію й Осетію  09:51 Коментарі (16)
  • Тіну Кароль визнали гідною церковного Ордена Святої Великомучениці Катерини  13:00 Коментарі (13)
  • Посла Німеччини вразили «присутність і тиск Росії» у Криму  21:26 Коментарі (12)
  • Точка зору: Дорогою невдах  09:50 Коментарі (8)
  • Тимошенко залишиться вірною українській мові  20:03 Коментарі (6)
Погода
 
Курс валют:
   1USD 4.86   1EUR 7.12