перша • новини • статті • народні новини • листи • крим • захід • восток • форум пошук • контакти  

Чорноморець: Українські моряки – тримайтесь!

додано: 10-07-2008 // // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1215720372.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Спеціально для "Майдан-Інформ"

• Севастополь • •

Я народився і виріс в Севастополі і вважаю себе патріотом України. Тому суботнього вечора 5 липня коли вся країна з подивом дивилась кадри телевізійних репортажів з Севастополя не розуміючи, що відбувається, мені було особливо боляче за власну державу та соромно за дії частини мешканців міста.

5 липня за день до святкування Дня Військово-морських сил група людей з проросійських організацій міста зробила все аби зірвати свято українського флоту.

Вони зібрались на площі П.Нахімова. Проросійськи налаштовані громадяни почали з образ і поступово перейшли до фізичного тиску на українських військових, які готували площу до святкувань. Підбурювали громадян до активних дій своїми закликами місцеві депутати. Вони взяли на себе все керівництво "операцією". Невдовзі прибули тележурналісти місцевих та центральних російських телеканалів. Телекамери справили магічну враження на цих людей, в їх присутності вони стали розкутіши, почали активніше себе поводити.

Самі по собі вони теж люди цікаві – за останні кілька років в Севастополі склалась когорта осіб, обличчя яких можна побачити на кожному мітингу організацій, що підгодовуються з Кремля, але видають вони себе за все населення міста. Багато хто з них має другий, російський, паспорт, на додачу до українського. Це в Севастополі є поширеним явищем.

Натовп почав фізично тиснути на військових. Що мають робити в цій ситуації люди в формі, обов’язок яких захищати свій народ та свою землю? Моряки поступово відходили намагаючись уникнути зайвого загострення конфлікту.

Прорвавши ланцюг з військовослужбовців, україноненависники з дикою ненавистю кинулись ламати все, що було зроблено для приготування до святкувань. Меморіальну дошку, яку планували відкрити наступного дня, було поламали та викинули в море. Туди ж викинули встановлений напис «Вітаємо з 16-річницею Військово-морських сил України», мовляв, святкуйте...

Чесно кажучи, такого в Україні не було давно – коли так нахабно та демонстративно, знущаються з державних свят та виявляють неповагу до самої держави, і в цьому ще беруть участь громадяни іншої країни!

Яку оцінку дадуть українські можновладці цим подіям, та взагалі чи зможемо ми почути цю оцінку. Чи буде покарання винуватцям подій? Хочеться вірити, що так…

І ще, що спадає на думку, чи не є це репетицією чогось більшого та масштабнішого – режисерів ми поки не бачимо, а місцеві мешканці, на жаль, стали лише знаряддям в чиїхось вправних руках.

Але не маємо права сумувати. Українські моряки мужні люди, вони багато витримали і готові ще витримати, але зараз як ніколи їм потрібна віра у власну державу, яка дбає про них. І нам мешканцям міста, які вважають своєю державою Україну і пишаються тим, теж потрібна підтримка.

Бодай моральна підтримка та впевненість, що наша держава пам’ятає про нас та вміє себе захищати.

А на нашу поміч вона може розраховувати завжди.

Обговорити цю статтю у форумі

додано: 10-07-2008 // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1215720372.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у розділі "Статті", можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) статті, на яку ви посилаєтся.

Шукати слова в статтях:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Чи вважаєте Ви вступ до НАТО запорукою забезпечення національної безпеки України?
Наскільки залежить підтримка Вами певної політичної сили від рішучої підтримки цією політичною силою вступу України до НАТО?
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ НОВИНИ :
[26-09-2008 20:44]
На дорогах з'явиться більше 1000 камер - фіксувати порушників
[26-09-2008 20:37]
Від Луценка: Начальник ірпінського РВМВС написав рапорт
[26-09-2008 20:31]
АНОНС ПОДІЇ: Blogcamp 2008 для Східної Європи
[26-09-2008 20:28]
67,5% опитаних дівчат отримували від іноземців секс-пропозиції
[26-09-2008 19:30]
Троянські коні Кремля в Європі. Переклад з польської
[26-09-2008 19:07]
Націоналісти просять дозвіл на демонтаж ленінів та косіорів
[26-09-2008 19:06]
Презентація коміксів про вбивство Провідника ОУН Степана Бандери
  ПРЯМА ДІЯ :
Нахтіґаль - у запитаннях Майдану і відповідях останнього старшини
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наші храми!
Повернемо Україну народу!
Вимагаємо накладати субтитри на мову оригіналу фільму!
  ЦІКАВИНКИ :
Завантаження ...


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською