Майдан / Статті Карта Майдану

додано: 31-03-2005
Майдан: Для ЛУЦЕНКА – Міліція відмовляється розслідувати смерть прихильниці „оранжевих” з Донецька.
Донецьк

Версія до друку // Редагувати // Стерти // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1112272897.html

Згідно з вказівкою Міністра внутрішніх справ України Ю.В. Луценка, матеріал під назвою «Майдан: Для ЛУЦЕНКА – Міліція відмовляється розслідувати смерть прихильниці „оранжевих” з Донецька»., який було розміщено на сайті „Майдан” за адресою http://maidan.org.ua/static/mai/1112272897.html направлено до Головного слідчого управління МВС України для розгляду і необхідного реагування.

Департамент зв’язків з громадськістю МВС України


Девятнадцятирічна жителька Донецька Галина Василівна Заїка пішла з дому 28 грудня, забравши з собою паспорт та записник з телефонами. Батьки переконані що їхня дочка мала намір поїхати в Київ на Майдан Незалежності, аби долучитися до людей , які святкували перемогу Віктора Ющенка, і тоді ще цілком серйозно готувалися захищати цю пермогу від можливих силових дій з боку Януковича і його прихиль ників.

Стурбовані батьки наступного дня звернулися на гарячу лінію „Майдану” аби розмістити в наметовому містечку оголошення для Галини щоб вона звязалася з батьками. Батьки були певні що вона знаходиться саме там, оскільки дочка ще раніше намагалася поїхати у Київ і розповіла подругам, що в вона познайомилася в Інтернеті з людьми які готові їй у цьому посприяти.

Галина симпатизувала „оранжевим”, на вибрах голосувала за Віктора Ющенка іне приховувала цього, що в ці дні у Донецьку не було таким вже і безпечним.

До нас тоді з таким проханнями встановити контакт з дітьми зверталися десятки батьків, і ми намагалися розмістити їхні звернення на інформаційних стендах наметового містечка, передати по радіотранслятору наметового містечка , ставили у „Пряму дію” Майдану.

Однак незважаючи на багаторазові оголошення в наметовому містечку, Українському Домі та інших місцях перебування „оранжевих”, Галина не відгукнулася.

Історія знайшла своє несподівано трагічне подовження у самому Донецьку – тіло Галини Заїки було знайдено 9 січня в одному з міських парків. Власник собаки, який знайшов тіло дівчини вигулючи вранці свого пса, ствердив що напередодні – 8 січня, коли він як завжди вигулював собаку, його там ще не було.

Донецькі міліціонери відмовилися розпочати слідство у справі Галини , мотивуючи це тим що дівчина нібито покінчила життя самогубством – на шиї дівчини яке лежало на землі ,була затягнута петля , а декілька метрів поодаль кусок такого самого шнурка був завязаний на на гілці дерева.

Однак працівники моргу конфіденційно повідомили батькам що на тілі дівчини є сліди численних травм, які свідчать про знущання на цією дівчиною ще тоді, коли вона була живою.

Батьки дівчини звертаються до керівника МВС взяти під свій нагляд розслідування цієї справи, оскільки не виключають що люди, які нібито обіцяли допомогти Галині дістатися київського Майдану Незалежності насправді могли бути членами злочинних груп , які протистояли Ющенку і підтримували Януковича.

Прохання всіх хто має якісь відомсті про долю Галини Заїки, особливо до донеччан, які могли бачити або знати щось про неї в період між 28 грудня 2004 та 8 січня 2005, подзвонити її матері Ларисі Володимирівні за телефоном 8-097 231-9134.

Версія до друку // Редагувати // Стерти // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1112272897.html


 
Перша Сторінка / Останні Новини / Питання та Відповіді про Майдан / Статті / Народні Новини / Листи На Майдан / Право / Бібліотека / Досьє / Фотоархів / Заяви та Звернення / Крим / Культура / Економіка / Наша Історія / Філософія, Релігія, Духовність / Діаспора / Голодомор / Преса / Україна-Росія / Гумор / Без правил / Оголошення / Технічна Допомога / Архіви Майдану / Розробки / Мова / Вільний Форум


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2005
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською