This version of the page http://helpme.com.ua/ua/about/default.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-27. The original page over time could change.
Національна лінія телефону довіри по проблемі ВІЛ/СНІД






По русски


ПОШУК:
як шукати

Про проект
Контакти
Мапа сайту

ВІЛ/СНІД
Життя з ВІЛ
Лікування
Права людини
Новини
Бібліотека Helpme
Питання та відповіді
ВІЛ-сервіс
Архів статей

БІБЛІОТЕКА HELPME >>
научно-попу-
лярні статті,
спецлітература


Фотовиставка
«СВЯТКОВА МОЗАЇКА»






Головна -> Про проект

Про проект

Проект доброчинної організації "Фонд профілактики хімічних залежностей і СНІДу" „Національна лінія телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД” виконується в рамках програми „Забезпечення лікування, догляду та підтримки людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, зниження негативних наслідків епідемії ВІЛ/СНІД і розробка та запровадження системи контролю епідемії ВІЛ/СНІД, управління, моніторингу та оцінки програми попередження ВІЛ/СНІД”, яка координується Міжнародним Альянсом боротьби з ВІЛ/СНІД згідно гранту Глобального фонду з боротьби зі СНІД, туберкульозом та малярією.

Національна лінія телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД розпочала свою роботу з липня 2003 року, працює цілодобово. Дзвінки за номером телефону 8-800-500-45-10 є безкоштовними на всій території України зі стаціонарних телефонів та з телефонів деяких операторів мобільного зв’язку. Номер 8-800-500-45-10 – багатоканальний.

Консультантами нашого телефону довіри є професійні психологи, психіатри, психотерапевти та лікарі-інфекціоністи з багаторічним досвідом роботи у сфері телефонного консультування та у ВІЛ-сервісі.

Працює веб-сайт телефону довіри www.helpme.com.ua, на якому кожний має змогу прочитати матеріали з проблеми ВІЛ/СНІД та наркоманії, а також задати питання спеціалісту за цією проблематикою як у електронному листі, так і в режимі он-лайн.

Консультанти Національної лінії телефону довіри з проблем ВІЛ/СНІД надають:
  • інформаційні консультації з проблем ВІЛ/СНІД та наркоманії;
  • психологічні консультації та підтримку людям, які зіткнулися з проблемою ВІЛ/СНІД, наркоманії або з обома проблемами разом.
Консультації надаються під час телефонної розмови, а також через мережу Інтернет в режимі он-лайн і шляхом електронного листування на сайті.

Нашим абонентам ми намагаємося донести інформацію про
  • шляхи розповсюдження ВІЛ інфекції, їх 3:
    • через статевий контакт (вагінальний, анальний, орально-генітальний);
    • через кров (переливання інфікованої крови, трансплантація інфікованих органів, використання інфікованого медичного інструментарію для ін’єкцій наркотиків, нанесення татуювань, пірсінгу тощо);
    • від інфікованої матері дитині: внутршньоутробно, під час пологів або під час годування груддю.

  • те, що ВІЛ та СНІД – це не одне й теж саме. ВІЛ – це інфекція, а СНІД – це стадія розвитку хвороби, яка спричиняється ВІЛ. Отже людина, яка заразилася ВІЛ, може не мати СНІДу. Існує лікування, яке сповільнює розвиток ВІЛ інфекції, так звана АРВ-терапія. І людина з ВІЛ може, приймаючи АРВ-терапію та ведучи здоровий спосіб життя, прожити довго та повноцінно.
  • те, що сьогодні варто казати про ризиковану поведінку, а не групи ризику. Оскільки епідемія ВІЛ вийшла за межі груп ризику в загальну популяцію. Тому кожному слід пам’ятати, що його здоров’я в його руках.
  • те, що вагітні ВІЛ-інфіковані жінки можуть народити здорову дитину за умови, якщо вчасно почнуть приймати специфічне лікування, а народження дитини має відбутися шляхом кесаревого розтину з наступною повною відмовою від грудного вигодовування.
  • те, що необхідно згадати і про безпечний секс, про використання якісних презервативів за будь-яких різновидів сексу тощо.

версія для друку
© helpme.com.ua, 2005-2008. Всі права захищені. Розроблено NADOM-DESIGN.


Український центр боротьби зі СНІДом