This version of the page http://www.derevo.info/news.php?i=4171 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-27. The original page over time could change.
Два закарпатські підприємства шведської МПГ ``SWEDWOOD`` зіллються в єдину потужну виробничу...
       
       
Інформаційний портал деревообробної галузі
Логiн
Пароль
Запам`ятати пароль
Забули пароль? | ++ Реєстрацiя

   



Запрошуємо також відвідати
портал меблевої галузі >>



Реклама





Календар подій

 

ЛЬВІВСЬКИЙ МЕБЛЕВИЙ САЛОН’ 2008
17-20 вересня 2008



Львів, палац спорту "Україна", Мельника 18

МЕБЛЕВА ІНДУСТРІЯ' 2008
17-20 вересня 2008


Львів, палац спорту "Україна", Мельника 18


ПРИМУС: ДЕРЕВООБРОБНА ПРОМИСЛОВІСТЬ 2008
23-27 вересня 2008


Київ, Міжнародний виставковий центр

Лісництво та земельні ресурси 2008р
Міжнародний екологічний форум

15-17 жовтня 2008р.


Львів, Виставковий центр "LEMBERG"


Семінар "Побудова бізнесу в сфері
виробництва і продажу
паливних брикетів і пелет"

16-17 жовтня 2008

Київ, готель "Ярина" (Конча-Заспа)


Новини






Назад
Новини галузi
Новини порталу
Новини компаній

184

Два закарпатські підприємства шведської МПГ SWEDWOOD зіллються в єдину потужну виробничу структуру



07.03.2008 | Новини компаній


Два підприємства всесвітньо відомої фірми "SWEDWOOD" працюють у селищі Великий Бичків на закарпатській Рахівщині.

Міжнародна промислова група «SWEDWOOD» з головним офісом у шведському місті Енґельгольм зажила світової репутації у сфері деревообробки і виробництва меблів. До складу групи входять 38 підприємств у 11 країнах світу. Водночас сам «SWEDWOOD» належить до світового бренду IKEA. В Україну, і на Закарпаття зокрема, «Шведський ліс» прийшов у 1995 році. Нині у селищі Великий Бичків діють два підприємства компанії – деревообробний завод «Сведвуд Карпати» і меблева фабрика «Сведвуд Проза», на яких працює майже тисяча наших краян.

Основними критеріями роботи підприємств «SWEDWOOD-Україна», які спеціалізуються на виробництві кухонних меблів, за словами менеджера зі зв’язках з громадськістю Зої ШВЕЦЬ, є простота, люди та підприємництво (близькість до людей і зосередження на деталях). На цих аспектах і сконцентрована основна увага виробничого менеджменту. На великобичківських підприємствах компанії виготовляють розкладні кухонні столи, робочі поверхні та дошки для розробки. Всі вироби – з карпатського бука. Деревообробне підприємство «Сведвуд Карпати» здійснює розпиловку кругляка і робить заготовки для меблевої фабрики «Сведвуд Проза», яка вже виготовляє готову продукцію і постачає її по світу. Зокрема, більше, ніж 90% виробів продається через торгову мережу ІКЕА до Швеції, Канади, США, Малайзії, Австрії, Німеччини, Франції, Великобританії, Польщі та інших країн. Цікаво, що працівники підприємства мають можливість придбати ці вироби для власної оселі, але за значно меншу ціну.

Заступник директора «Сведвуд Карпати» Юрій РОМАНЕНКО каже, що деревину закуповують, в основному, на аукціонах від лісозаготівельних підприємств Закарпаття, Івано-Франківщини та Львівщини, а також за прямими контрактами з держлісгоспами та приватними підприємцями. «Ми принципово не закуповуємо продукцію сумнівного походження, – каже пан Юрій, – чи заготовлену на заповідних територіях. Робимо це не тільки тому, аби не мати проблем із законом, а й щоб не стимулювати нечесний бізнес. Нині підприємство проходить сертифікацію, згідно із стандартом FSC, що має на меті приведення системи закупівлі сировини до європейських норм».

Деревообробне обладнання на обох підприємствах – найсучасніше, виготовлене в Італії, Німеччині та Польщі. При його закупівлі акцент робиться не тільки на продуктивності техніки, а й її спроможності максимально автоматизувати монотонні ручні операції.

«Нове продуктивне обладнання – необхідна умова для успішної реалізації виробничої програми, однак найголовніша формула успіху – люди», – вважає директор «Сведвуд Проза» Анжела ҐУДАС. На підприємствах працюють як великобичківці, так і мешканці сусідніх сіл, а також ужгородці, львів’яни, івано-франківці. Окрім хорошої зарплати, їх приваблює бажання працювати в компанії зі світовим іменем, можливість постійного професійного вдосконалення і періодичного стажування. Тренінги для робітників, фахівців та топ-менеджерів проводяться на заводах компанії за кордоном, зокрема у Швеції, Польщі, Угорщині, Латвії, а також здійснюються професійні та мовні курси безпосередньо на підприємстві. Компанія бере на себе частину витрат, пов’язаних з оплатою житла та видатків на транспорт для приїжджих працівників, а місцевим робітникам безкоштовно та за пільговими цінами виділяються дрова і паливні брикети, які виготовляються на сучасному обладнанні з букової тирси.

Варто наголосити, що газу у Великому Бичкові немає, тому така підмога є вельми доречною. Власна котельня на «Сведвуд Карпати» теж працює виключно на відходах власного виробництва (терпуга, обрізки), а те, що залишається, переробляється у брикети і, в основному, теж іде на експорт.

На підприємствах переконані, що високопродуктивна робота до снаги лише здоровим людям, тому тут про це піклуються і всіляко заохочують здоровий спосіб життя. Щороку вони направляють своїх працівників на оздоровлення та санаторне лікування по лінії Фонду соціального страхування, здійснюють за власний кошт обов’язкову вакцинацію проти грипу, утримують медпункт та закуповують необхідні медикаменти. Працівники, які впродовж 6 місяців не перебували на лікарняному, отримують грошові винагороди, а для підтримання тонусу власного організму є обладнаний чудовий спортзал із набором сучасних тренажерів.

Умови роботи, високий рівень вимог, постійне професійне навчання, регулярне спілкування з колегами, які працюють на підприємствах компанії в інших країнах, позначаються на ментальності людей, стимулюють їх до професійного росту, змінюють ставлення як до праці, так і до власної особистості. Тут кожен розуміє: кар’єрний ріст залежить не від улесливого ставлення до шефа чи інших суб’єктивних чинників, а від твого старання. Фахове вдосконалення потребує закордонного стажування, а те, у свою чергу, неможливе без знання англійської мови. Тож для того, аби досягти більшого, по закінченні робочого дня треба йти не у ґенделик на децу, а на курси іноземної…

Сповідуючи ще не зовсім звичні та належно не поціновані основною масою наших співвітчизників корпоративні цінності, працівники компанії не відсторонюються від вирішення проблем того середовища, у якому живуть. Благодійність – одне з основних занять «Swedwood» в Україні. Восени минулого року компанія виділила 40 тис. грн. на ремонт пологового відділення лікарні Великого Бичкова, оплатила ремонт дитсадка, школи, фінансує дитячу волейбольну команду, згідно зі списками селищної ради, завозить дрова малозабезпеченим родинам, інвалідам, ветеранам.

У найближчих планах компанії – злиття двох закарпатських підприємств у єдину потужну виробничу структуру, яка буде вирішувати масштабніші завдання. Тож «SWEDWOOD-Україна» потребуватиме ще більше амбітних молодих людей різних спеціальностей, для яких добре оплачувана робота у себе вдома, у рідному краї, і в той же час в одній із найкращих компаній світу, принесе не лише матеріальний достаток, а й внутрішній комфорт. На таких людей тут чекають, тут їм завжди будуть раді.

Іван Ільчук, "ФЕСТ"



Версія для друку



 Читайте також:
 
129
09.09.2008
Хочеш змін? Адміністрація порталу запрошує до співпраці!
Колектив порталу Дерево.інфо пропонує всім своїм учасникам долучитися до проекту „Робимо портал разом із користувачами”.
 
207
08.09.2008
Современная техника для лесопромышленной отрасли Украины
Сравнительно недавно на украинском рынке появилось представительство компании, которая уже 18 лет осуществляет поставки высококлассного оборудования в страны Восточной Европы из Финляндии, Эстонии,...
 
110
22.09.2008
Во Львовской обл. возбуждено дело по факту подделки сертификата о происхождении лесоматериалов на 1 млн грн.
Во Львовской обл. возбуждено уголовное дело по факту подделки сертификата о происхождении лесоматериалов на 1 млн грн. Об этом сообщает Главное управление Министерства внутренних дел во Львовской...
 
81
22.09.2008
Держкомлісгосп вимагає об`єднати всі ліси під своє керівництво
Всі лісові ресурси України доцільно передати у підпрорядкування Державному комітету лісового господарства. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» заявив голова комітету Микола Тимошенко.
 
109
18.09.2008
Господарів у лісі поменшає, а рубки скоротять
Минулої п’ятниці з діловою поїздкою в лісгоспах Рівненщини побував новопризначений голова Державного Комітету лісового господарства Микола Тимошенко. Його супроводжували голова облради Олександр...
 





Реклама:

Новини Статті Торговий майданчик Каталог учасникiв Каталог сайтів Послуги Про проект Робота


Партнери:



© 2004—2008
DEREVO.INFO. Всі права захищені.
Контактна інформація
Реклама у мережі


При використанні матеріалів посилання на www.derevo.info (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове