This version of the page http://www.derevo.info/info.php?i=4384&info_cat=12 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-26. The original page over time could change.
Навіщо bCAD мебляру
       
       
Інформаційний портал деревообробної галузі
Логiн
Пароль
Запам`ятати пароль
Забули пароль? | ++ Реєстрацiя

   



Запрошуємо також відвідати
портал меблевої галузі >>



Реклама





Календар подій

 

ЛЬВІВСЬКИЙ МЕБЛЕВИЙ САЛОН’ 2008
17-20 вересня 2008



Львів, палац спорту "Україна", Мельника 18

МЕБЛЕВА ІНДУСТРІЯ' 2008
17-20 вересня 2008


Львів, палац спорту "Україна", Мельника 18


ПРИМУС: ДЕРЕВООБРОБНА ПРОМИСЛОВІСТЬ 2008
23-27 вересня 2008


Київ, Міжнародний виставковий центр

Лісництво та земельні ресурси 2008р
Міжнародний екологічний форум

15-17 жовтня 2008р.


Львів, Виставковий центр "LEMBERG"


Семінар "Побудова бізнесу в сфері
виробництва і продажу
паливних брикетів і пелет"

16-17 жовтня 2008

Київ, готель "Ярина" (Конча-Заспа)


Статті


Назад
Статті

194

Навіщо bCAD мебляру



19.05.2008


Якось на московській виставці довелось ознайомитись із системою проектування і підготовки до виробництва меблів “bCAD  для Мебельщика”. Цей інструмент для дизайнерського проектування і конструювання розробила новосибірська компанія “ПроПро Група”, яка займається розробкою автоматизованих систем керування меблевим виробництвом.

“bCAD  для Мебельщика” – програмний пакет, призначений для проектування і підготовки до виробництва корпусних меблів, виставкового і торгівельного обладнання. Він дозволяє охопити весь процес проектування, починаючи від створення моделі виробу (комплекту виробів), автоматичного отримання необхідної звітно-виробничої документації і закінчуючи інтеграцією програмного пакету в загальну систему автоматизації підприємства (зв’язок з будь-якими бухгалтерськими, складськими і обліковими системами, передача даних на верстати і обробні центри з ЧПК і т. ін.), організацією процесу демонстрації і продажу меблів (робота з каталогами, створення комплектів меблів, робота з інтер’єром приміщень, представлення продукції в інтернет-каталогах і т. ін.). Це дозволяє суттєво скоротити час на створення і обробку проекту за рахунок повної узгодженості роботи і усування повторення однакових операцій на різних стадіях створення і представлення проекту. Також вирішено проблему постійної конвертації даних для передачі в інші системи проектування.

Особливістю “bCAD  для Мебельщика” є можливість створення і використання цілком довільних елементів меблів, як-от довільні фігурні, гнуті панелі, довільна фурнітура, довільні профільні елементи і т. д. Подібні можливості анонсуються і в ряді інших програм меблевого проектування, але, на жаль, переважно це зводиться до редагування елементів і шаблонів, які вже існують, а не до створення цілком довільних об’єктів.

Однак, на відміну від ряду інших програм, в “bCAD  для Мебельщика” вдається поєднувати роботу спеціалізованих параметричних меблевих інструментів з функціями загального креслення, моделювання і візуалізації. “bCAD  для Мебельщика” є тривимірною програмою проектування, що дозволяє максимально спростити процес створення, редагування, демонстрації моделі. Максимально розширені можливості редагування і поповнення банку матеріалів, кріплень, фурнітури і перерізів профілів (в якості текстури може слугувати будь-яке відскановане зображення; в якості кріплення і фурнітури – будь-який тривимірний об’єкт, створений в bCAD або імпортований з інших систем проектування і каталогів; в якості перерізу профіля – довільний замкнутий контур).

Окремо слід відзначити переваги “bCAD  для Мебельщика” в питанні візуалізації і представлення проекту. Система дозволяє не тільки максимально вигідно представити замовнику і потенціальному покупцю моделі меблів і проекти, але й швидко підібрати матеріали, спроектувати необхідне підсвічення, створити зручні для роботи каталоги продукції тощо.

В листопаді 2003 року вийшла нова версія програмного пакету “bCAD  для Мебельщика – Про”, доповнена спеціальними інструментами для роботи з профілями, складними геометричними поверхнями, що дозволяє, крім удосконалення роботи з відповідними меблевими елементами, також використовувати даний програмний пакет для проектування торгового, виставкового та ін. обладнання. Попри це, в даний програмний пакет введено елементи роботи зі штрих-кодуванням і можливістю стикування з відповідним обладнанням, що піднімає процес обліку на підприємствах на якісно новий рівень.

"bCAD для Мебельщика – Про" дає можливість автоматизувати роботу не тільки з панелями, але й з профільними деталями, що дозволяє повніше і точніше виконати комп'ютерну модель виробу. Ця функція актуальна при створенні меблевих фасадів із профілів - МДФ, алюмінію, пластику, дерева чи  інших матеріалів або при створенні меблів (чи їх деталей) на основі профілів з металу і пластику. Інструмент "Профільна деталь" допомагає при проектуванні і розрахунку механізмів шафи-купе.

Однак можливості цієї версії значно ширші. З моменту своєї появи "bCAD для Мебельщика – Про" поповнився новими інструментами, що дозволяють легко і швидко створити окантовки торців листових деталей, просторові каркаси, трубопроводи, жолоби для кабелів тощо, що дозволяє використовувати програму для виробництва торгового обладнання (стелажі, прилавки, вітрини), виставкових стендів та ін.

Геометрію профільної деталі визначають два елементи: переріз профілю й осьова лінія (шлях), уздовж якого деталь вигнута (протягнутий переріз).

Переріз вибирається з програмної бази даних. Так само легко вибирається шлях, уздовж якого потрібно протягнути переріз профілю, - або з бази даних, або по існуючій прямокутній чи фігурній панелі (що зручно для створення окантовки з гнучкого профілю), або по промальованому довільному контуру.

Вміст бази (сортимент) постійно поповнюється даними від виробників профілів, але якщо в базі немає потрібного профілю - не біда. Створення нового профілю займе кілька хвилин, і надалі його можна використовувати у всіх проектах. База може бути легко поповнена будь-якими новими варіантами профілів. Для цього досить зобразити переріз профілю стандартними засобами креслення bCAD і занести новий профіль у базу, позначивши його відповідним найменуванням. Обмежень на геометрію перерізу немає - воно може містити прямі та дугові елементи, порожнини довільної форми.

У комплект "bCAD для Мебельщика - Про" включені також спеціальні інструменти для побудови складних криволінійних поверхонь.



За матерілами Всеукраїнської галузевої газети "Деревообробник"
http://derevo.com.ua/



Версія для друку



 Читайте також:
 
123
19.08.2008
Індустріальний паркет, або паркетна індустрія
Паркет як підлогове покриття відоме з незапам'ятних часів, тож немає потреби переконувати будь-кого у його перевагах. Екологічні, міцнісні, а головне, естетичні властивості паркетних підлог у...
 
85
31.07.2008
AlpoPostform – гарно і практично
AlpoPostform – це постформінг, виготовлений компанією „Альпо”. На ринку України постформінг є досить відомим продуктом. Поняття постформінг включає кілька груп товарів, які можуть доповнювати та за...
 
124
30.07.2008
FREUD PRO – професійний інструмент для деревообробників
Італійська фірма FREUD в Україні відома завдяки своїм високоякісним пилкам, насадним фрезам і кінцевому інструментові для обробних центрів із ЧПК. На рівень провідних виробників фірму вивели обсяги...
 
43
25.07.2008
Автоматична обробка розпилення
Сучасне виробництво меблів висуває підвищені вимоги до якості і собівартості опорядження виробів. Брак кваліфікованих фахівців та детальної інформації й специфіка процесу опорядження призводять до...
 
60
14.07.2008
Прецизійне свердління – надійні та якісні меблі
Під час виробництва корпусних, ґратчастих та м’яких меблів у виробничника виникає запитання: як якісно та надійно висвердлити отвори в заготовках під шканти, полицетримачі, петлі, стяжки, ручки й...
 





Реклама:

Новини Статті Торговий майданчик Каталог учасникiв Каталог сайтів Послуги Про проект Робота


Партнери:



© 2004—2008
DEREVO.INFO. Всі права захищені.
Контактна інформація
Реклама у мережі


При використанні матеріалів посилання на www.derevo.info (для інтернет ресурсів з гіперссилкою) обов'язкове