This version of the page http://www.karpaty.info/ua/uk/if/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-21. The original page over time could change.
Відпочинок в Карпатах — КАРПАТИ.INFO / Українські Карпати / Івано-Франківська обл.:
      
 
КАРПАТИ.INFO/Українські Карпати/Івано-Франківська обл.:
• Календар подій
„Бойківська панорама"
05.09.2008 - 21.09.2008
Болехів


 

Івано-Франківська область

Шукати в регіоні:
Готелі
Приватний сектор
Ресторани
Кав'ярні
Сауни
Прокати
Карти

Обласний центр - м.Івано-Франківськ

Область утворена 4 грудня 1939 р., до 1962 - Станіславська обл.

Ландшафт характеризується великим розмаїттям. Передгірську частину складають горбисті передгір'я. Гірська частина області зайнята Східними Карпатами, що поділяються на масиви Чорногора, Горгани, Гринява, Чивчини. Тут же, в Чорногірському хребті, на межі із Закарпаттям підноситься найвища гора України Говерла (2061 м). Кліматичні умови - м'яка зима із середньою температурою -5°С і тепле літо (+18°С) - сприяють організації цілорічного відпочинку та лікування. Сніг на схилах Карпат лежить кілька місяців, що важливо для розвитку гірськолижного спорту. Ріки в значній частині швидкоплинні, утворюють каскади й водоспади, що є цінним для водного туризму. Найбільші з них - Дністер, Прут, Черемош. Ліси області - найбільша частина всього лісового фонду України.

Серед курортів - низькогірні Татарів, Яремче і Микуличин Яремчанської міськради, Мислівка і Новий Мізунь Долинського району, Шешори Косівського району, високогірні Ворохта і Яблуниця Яремчанської міськради і бальнео-грязевий передгірний курорт Черче Рогатинського району.

В області функціонують 10 державних і понад 60 громадських музеїв, Національний заповідник "Давній Галич". На збереженні у їх фондах - понад 162 тисячі експонатів.

Прикарпаття - край природних заповідників. Всього на території області 438 заповідних територій та об'єктів загальною площею 186,5 тис. га. Одним з найвідоміших заповідних об'єктів області є Карпатський національний природний парк - перший в Україні, створений в 1980 році як природно-рекреаційний комплекс. Тут, на площі 50,3 тис. га охороняються природні коплекси Чорногори та Горган.

Варто відвідати: міста - Івано-Франківськ, Галич, Коломию, Косів, Яремче, а також відомий монастир у Гошеві і Манявський Скит. Туристичні фірми регіону запропонують Вам безліч різноманітних 1-3-денних турів, серед них - пішохідні, велосипедні, кінні або автобусні екскурсії, сплави по річках, польоти на дельтапланах тощо.

Івано-Франківська область має вигідне транспортно-географічне положення. Головні автомагістралі: Рогатин - Івано-Франківськ - Рахів - Мукачево (Р0З), Стрий - Івано-Франківськ - Коломия - Чернівці (Р04).
Аеропорти: Івано-Франківськ.

Телефон автостанції в Івано-Франківську +38 (03422) 23830

 

• Реклама
• Дії з сторінкою
 друкувати
 надіслати лінк
Надішліть цю сторінку другу чи знайомому!
Введіть у відповідні поля ім'я, e-mail Вашого друга, а також Ваше ім'я.
 
 
 
Адреси, введені у цій формі, не зберігаються, не використовуються нами і не передаються іншим особам з будь-якою метою (в т.ч. розсилки спаму), а служать тільки для оформлення листа, якого отримає Ваш адресат.
 додати у Вибране
• Реклама
• Погода
21.9, ранок
Івано-Франківськ (...)
7..9ºC, 1..3м/с, Пн-Сх
похмуро дощ
Яремче (...)
5..7ºC, 1..3м/с, Пн-Сх
похмуро дощ
Коломия (...)
5..7ºC, 1..3м/с, Пн-Сх
похмуро дощ
Буковель (...)
4..6ºC, 1..3м/с, Пн-Сх
похмуро дощ
Ворохта (...)
4..6ºC, 1..3м/с, Пн-Сх
похмуро дощ
GISMETEO.UA

 
• Партнери

 ski.lviv.ua
 Прокат авто Київ
 Прокат авто та лімузинів

 Поставте нашу кнопку!
код кнопки копіювати звідси.

 

© 2005-08 karpaty.info
Передрук інформації можливий лише з дозволу адміністрації сайту.