Майдан • Майдан-Крим • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

Резонанс: викрито міліціянтів, які грабували пасажирів залізниці

19-03-2008 15:52 Сімферополь // Влада // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1205931148.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

За матеріалами Служби внутрішньої безпеки викрито 20 працівників міліції, яких підозрюють у скоєнні ряду злочинів

У результаті спільних заходів Службою внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України, органами прокуратури та СБУ викрито протиправну діяльність працівників органів внутрішніх справ, які тривалий час, використовуючи своє службове становище, скоювали незаконні дії стосовно громадян.
Розслідуванням з’ясовано, що протягом 2007-2008 років ряд працівників міліції лінійного відділу на станції Сімферополь лінійного управління внутрішніх справ на Придніпровській залізниці незаконно затримували громадян та із застосуванням фізичного насилля вилучали й привласнювали їхнє майно.
Цих працівники міліції також підозрюють у скоєнні крадіжок та грабежів. Такі злочинні дії спричинили значну шкоду законним правам, свободам та інтересам як окремих громадян, так і державних та громадських організацій, підірвали авторитет правоохоронних органів, мали інші тяжкі наслідки.
17 березня прокуратурою Автономної Республіки Крим порушено кримінальну справу за фактами незаконного затримання працівниками міліції громадян (ст.371 Кримінального кодексу України), крадіжки (ст. 185) у них майна та пограбування (ст. 186), а також перевищення влади (ст. 364), зловживання службовим становищем (ст. 365) та службового підроблення (ст. 366).
Слідством встановлено 11 злочинів, до яких причетні 20 працівників міліції, в тому числі 4 керівники цього лінійного відділу. 13 працівників міліції затримано згідно із статтею 115 Кримінально-процесуального кодексу України. Стосовно 5 обрано міру запобіжного заходу – підписка про невиїзд. Встановлюються місця перебування та вживаються заходи щодо затримання ще двох працівників.
Служба внутрішньої безпеки ГУБОЗ МВС України звертається до громадян, які потерпіли внаслідок протиправної діяльності працівників міліції на станції Сімферополь, повідомити про це до правоохоронних органів.

Довідково: За два місяці 2008 року за матеріалами Служби внутрішньої безпеки органами прокуратури порушено 94 кримінальні справи стосовно 108 працівників органів внутрішніх справ. 19 кримінальних справ порушено за службове підроблення, 15 – за перевищення влади, 14 – за отримання хабарів, 12 - за побиття та незаконне затримання, 8 – за незаконний обшук, та привласнення майна, 26 – за порушення інших конституційних прав громадян. З цієї кількості кримінальних справ 18 відсотків порушено стосовно керівників різних рівнів.
За корупційні діяння судами притягнуто до адміністративної відповідальності 32 працівників міліції.

ДЗГ та МД МВС України

19.03.2008


Обговорити цю новину у форумі

19-03-2008 15:52 Влада // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1205931148.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Валентина Самар: Язык до Москвы доведет?
Законопроект Кабміну України: Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою
Андрей Кириллов: «Сентиментальный сепаратизм» с элементами межнациональной розни
Андрей Кириллов: В ожидании ПДЧ.
Меджлис-Информ: Друзья познаются в беде
  ПРЯМА ДІЯ :
Координати російських диппредставництв
Нахтіґаль - у запитаннях Майдану і відповідях останнього старшини
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наші храми!
Повернемо Україну народу!


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською