This version of the page http://20minut.ua/news/121487 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-19. The original page over time could change.
Ви вже знаєте, куди вирушите у похід?
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Ви вже знаєте, куди вирушите у похід?

A A A
Размер шрифта:
Що потрібно студенту? Втекти від нудних пар, сесій, взяти за руку дівчину, гітару і поїхати кудись на три дні — хіба не романтика? Але слід пам’ятати: все починається з дрібниць. Тому похід необхідно планувати досконало

Залишилося відповісти на запитання, що з собою брати. Найголовніше — це гарний намет, добрий рюкзак і зручне взуття. Це речі, які допоможуть відпочити з комфортом, не знущаючись над своїм здоров’ям.

Намет захисного кольору

Почнемо з того, що, якщо в похід ви підете на кілька днів, доведеться десь ночувати. Для цього використовують намети. Якщо вам захочеться «екстремальної» ночівлі в заборонених для цього місцях, наприклад, у заповідних зонах, і вас помітить лісник — чекайте штрафів і навіть вигнання. Щоб цього не сталося, намет потрібно ставити не на відкритих місцях, а десь у лісі. Важливу роль відіграє його колір. Червоний, синій, жовтий, як правило, не використовуються, адже здалеку привертають увагу. Кожен лісник досконало знає свій регіон, тому поява кольорового об’єкта, безперечно, його зацікавить. Найкраще підходить зелений і коричневий. Коштуватиме звичайний намет від 700 гривень, а якщо взяти його напрокат — витратите 10–15 грн на добу. Зазвичай у них поміщається більша кількість людей, ніж зазначено в анотації. В одномісному, так званому «жлобнику», наприклад, без проблем помістяться двоє.

Ще один необхідний елемент спорядження — спальник, адже навряд чи ви захочете спати просто так на дні намету. Про те, наскільки теплим він є, можна дізнатися за двома характеристиками: температурі комфортній та екстремальній. Наприклад, якщо для спальника вказана комфортна температура +5С, а екстремальна -10С, то в ньому при +5С можна спокійно спати, роздягнувшись, а при -10С морозу доведеться одягати на себе все, що можна. Коштуватиме вам спальник від 200 грн, а напрокат у Вінниці дають за 3,5–10 грн на добу.

Обираємо рюкзак

Рюкзак — одна з найголовніших речей похідного спорядження. За об’ємом їх можна поділити на міські (до 35 л), штурмові (до 65 л) та експедиційні (від 65 л і вище). Придбати його зможете за гривень 400, а взяти напрокат - за 10 гривень на добу. Проте купити його - це ще півсправи. Яким би суперовим він не був, важливо вміти його складати. Туди необхідно буде вмістити безліч потрібних речей, починаючи від спальника і закінчуючи зубною щіткою.

Крім цього, доведеться покласти посуд для приготування їжі. Класичний набір складається з двох казанків. Є й такі, кришку яких можна використовувати як сковорідку. Коштує казанок на 15 л 320 грн, а на п’ять літрів – 200 грн. Прокат — п’ять гривень за добу.

КЛМН (кружка, ложка, миска, ніж) теж стануть у пригоді. Щоб було легше нести, можна взяти алюмінієві, але вони швидко нагріваються. Професійний туристичний посуд коштує від 560 до 777 гривень. Напрокат його не видають.

У поході вам ще може знадобитись аптечка, мотузка (10-20 м), штормовий костюм, засоби гігієни, сірники і т.д. Звичайно, ви ще можете понабирати багато «лівих» речей. Але пам’ятайте: чим більше візьмете, тим важчий буде рюкзак.

Коментар

Володимир Білинський,

студент, любитель туризму

- Збираючись у похід, звісно, не потрібно "рвати коней", треба все обдумати, розрахувати, що тобі потрібно в мандрівці, від міліграма до мілілітра, бо навіть зайва бляшанка чи зайві шкарпетки стануть величезним тягарем.

Речей багато не варто брати: побільше шкарпеток, три-чотири футболки, дві пари зручного, розношеного взуття з жорсткою підошвою, светр, спортивний костюм, куртку-штормівку, дощовик, змінну білизну та панамку.

Стандартно я беру трохи солі, суповий набір, одну-дві бляшанки тушкованої яловичини або свинини, а на десерт - бляшанку згущеного молока, приблизно 150-300 грамів різних круп: макарони, пшоно, перловка, рис, гречка. Також на свій смак можу взяти сухофрукти, пакетики чаю, цукор, льодяники, печиво.

Владислава ВОЛОС

Винница 2008-04-26 12:10:55
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
походи  природа  відпочинок 
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:247

RIA (ВІННИЦЯ)

Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
18:16Под Житомиром погиб солдат срочной службы
17:19"Батьківщина" трьох поросят і Білосніжки
17:57Літо живе на Лазурному узбережжі
10:36Дрезденці у їжі солідарні
10:06Секрети країни, де люди вищі за будинки
11:29Щоб побачити пташине "місто", тернополяни йшли пішки через лиман
10:18У Кудринцях знаходиться єдине на Поділлі родовище мармуру, неподалік - печера “Атлантида”
08:13Катамаранщики вылавливают мусор в реке
17:56Тернополяни перемогли на мисі Тарханкут
10:37Краєм ока — в царство мертвих
Статьи автора RIA (ВІННИЦЯ):
09:11 Побутова техніка може стати помічником у домі або ж фінансовим тягарем
09:05 Экономим воду - сохраняем деньги
08:12 В Виннице встречается множество фальшивых брендов
21:10 Комсомол и рок-н-ролл
14:27 На Винниччине находится украинское Куликово поле
13:59 Киевлянин перенес бизнес в Винницу
13:53 „Цей Собор виріс на наших очах!”
13:39 Вінчання губернатора
10:28 Винницкий эстеблишмент* готовится к выборам
10:13 У мурах звучить орган