This version of the page http://uz.gov.ua/qa/index.php?pagenum=45 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-18. The original page over time could change.
Питання-відповіді
Все про УЗ Інформація Послуги Соціальна політика Інтерактивне спілкування

Питання-відповіді

ПЕРЕГЛЯНУТИ:     ВІДПОВІДІ НА ТИПОВІ ЗАПИТАННЯ,     ЯК ПРОЇХАТИ,     СКІЛЬКИ КОШТУЄ


Відобразити запитання за категоріями:
Категорії:
Шукати текст (не обов'язкове):



  29.07.2008 22:11:45 Косьтянтин
  Інше
  На вашем сайте не нашел расчета стоимости билета. Прошу дать информацию о стоимости купейного билета до Мариинска из Харькова. С ув. Константин.
  Відповідь: Шановний Костянтине! Повідомляємо, що вартість проїзду від станції Харків-Пас. до станції Маріїнськ (Красноярська залізниця) у купейному вагоні поїздів № 53 та № 133 сполученням Харків-Владивосток на даний час складає від 1589 грн. 72 коп. до 1593 грн. 52 коп. Вартість наведена з ПДВ, без включення вартості білизни.

  29.07.2008 22:00:54 Юрий
  Зміни графіка руху
  Действительно ли поезд №617(618 Запорожье-Одесса) теперь будет идти через ст. Никополь и это расписание останется? Если да, то будет ли поезд делать остановку на ст. Чортомлык? Если да то благодарю ВАС!!! Укажитае время остановок на ст. Никополь.... Спасибо за ответ.
  Відповідь: Шановний Юрію! Пасажирський поїзд №618/617 Запоріжжя - Одеса може курсувати змінним напрямком через станції Нікополь, Апостолове в разі проведення ремонтних робіт на колії та необхідності зміни маршруту слідування з технічними зупинками по вказаних станціях. На теперішній час до пасажирської служби залізниці розпоряджень щодо проведення колійних робіт на найближчий час не надходило. П. №618/617 курсує згідно затвердженого графіку руху через ст. Нововесела, Каховка.

  29.07.2008 20:55:55 Виталий
  Зміни графіка руху
  Колеги залізничники! Коли буде відновлено пряме сполучення маршрутом Гайворон - Вінниця? З відміною цього маршруту виникли великі незручності в зв"язку з нічними пересадками по станції Зятківці. Просимо відновити пряме сполучення. Чекаємо відповіді. Громадсько-політична організація "Студент"
  Відповідь: В зв’язку з низьким прямим пасажиропотоком від ст. Жмеринка до ст. Гайворон для зменшенням експлуатаційних витрат та для доцільного використання тягового рухомого складу змінено курсування поїзда №667/668 сполученням Жмеринка- Гайворон на дизель-поїзд №817/818 сполученням Христинівка - Вінниця – Христинівка з пересадкою по ст. Зятківці. Використання поїзда № 667/668 сполученням Жмеринка- Гайворон є економічно недоцільним.

  29.07.2008 19:49:46 Евгений
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Уважаемая "Укрзализныця" ! Я очень благодарен Вам за ответ на моё письмо, которое получил по имейл, большое спасибо ! Поскольку я привык всегда отстаивать свою точку зрения, которая, думаю, совпадает с точкой зрения многих пассажиров, хотел бы высказаться вторично по поводу пригородных перевозок на Донецкой железной дороге. Речь идёт о направлении Донецк--Фенольная--Константиновка--Славянск--Красный Лиман. Считаю вполне правильным продлить электричку Кр. Лиман -Ясиноватая до ст. Донецк, и назад, от станции Донецк до Красного Лимана: 1) расстояние между указанными пунктами без захода в Славянск -- 132 км (соответсвенно, с заходом в Славянск -- 136 км) -- не превышает "допустимой нормы"; 2) пассажиропоток от станции Донецк вполне оправдан; 3) от дополнительных 12 км пути Укрзализныця не понесёт значительных убытков -- а в качестве "компенсации", на мой взгляд, был бы оправдянным шаг -- отменить льготы для пассажиров и незначительно повысить тариф; думаю, что здравомысляющие люди согласились бы со мной. Что Вы думаете по этому поводу ? С уважением, Севостьянов Е.А., Донецк
  Відповідь: Шановний Євгенію Олександровичу! Ваше звернення на ВЕБ-сайт «Укрзалізниці» розглянуто у службі приміських пасажирських перевезень Донецької залізниці. Повідомляємо, що подовжити курсування приміського поїзду №6041 «Красний Лиман - Ясинувата» до ст.Донецьк неможливо з того, що: - вищевказаний електропоїзд після прибуття на кінцеву ст. Ясинувата прямує у моторвагонне депо Ясинувата для проходження технічного обслуговування (згідно правил технічної експлуатації); - згідно «Нормативам часу на підготовчо-заключні, допоміжні операції для локомотивних бригад» затверджених наказом УЗ № 005 від 03.01.06 р. та наказу № 40-ц від 10.03.94 р. «Особливості регулювання робочого часу, часу відпочинку окремих категорій працівників залізничного транспорту й метрополітену, безпосередньо пов'язаних з рухом поїздів й обслуговуванням пасажирів» недопустима переробка робочого часу локомотивними бригадами. По ст.Ясинувата поїзд №6041 погоджено з поїздом №6003 «Ясинувата-Маріуполь» відправленням зі ст.Ясинувата о 7.58 год. та прибуттям на ст.Донецьк о 8.21 год. У зворотньому напрямку поїзд №6006 «Ясинувата - Красний Лиман» узгоджено по ст.Ясинувата з приміським поїздом №6004 «Маріуполь-Ясинувата» відправленням зі ст.Донецьк о 17.14 год. та прибуттям на ст.Ясинувата о 17.37 год. Крім того, від ст.Донецьк до ст.Красний Лиман курсують приміські поїзди: - №6009 «Красний Лиман-Донецьк»; - №6010 «Донецьк-Красний Лиман-Святогірськ»; - №6016 «Донецьк-Красний Лиман» (через Микитівну); - №6023 «Красний Лиман-Слов’янськ-Донецьк»; - №6024 «Донецьк-Красний Лиман»; - №6096 «Донецьк-Слов’янськ-Красний Лиман» (через Фінольну); - №;6031 «Красний Лиман-Слов’янськ-Донецьк»; - №6097 «Красний Лиман-Донецьк» (через Микитівну). Пільги для окремих категорій пасажирів надаються згідно чинному законодавству України.

  29.07.2008 16:10:27 Сергей
  Пропозиції
  По поводу программы рельсовый автобус: Продолжение Планируется ли аналогичная программа; назовём её, к примеру, «пригородный трамвай» - для малодеятельных электрифицированных участков? Например, на Приднепровской железной дороге по маршрутам Новоалексеевка – Геническ, Кривой Рог – Ингулец, Пятихатки – Терны, Новомосковск – Баловка – Днепродзержинск, Новомосковск – Днепропетровск-Южный - Сухачёвка – Правда и др.? Суть программы – замена практически пустых электропоездов или пригородных поездов с электровозной тягой, состоящих из 1-2 вагонов электроподвижным составом аналогичным по вместимости «рельсовому автобусу» или трамвайным вагонам. Как вариант, разработка трамвайных вагонов на предприятии «Татра-Юг» или «Лугансктепловоз» с электрооборудованием, рассчитанным для работы на магистральных железных дорогах. Данная программа сможет значительно снизить затраты на пригородные перевозки с маленьким пассажирооборотом и увеличить скорость (обычно на малодеятельных линиях ограничение скорости, однако в связи с тем, что осевые нагрузки на путь данного подвижного состава намного ниже, то скорость можно установить выше). Целесообразно для данных перевозок использовать два типа подвижного состава. Первый – для маршрутов, где время поездки между конечными пунктами составляет менее 1 часа. Для этих целей целесообразно использовать «классические трамвайные вагоны», например аналогичные модели К1 производства «Татра-Юг» с четырьмя дверями (по две с двух сторон), электрооборудованием для работы на 3 кВ постоянного тока (или 25кВ переменного) в одно или двухвагонном исполнении. Одновагонные (для особо малодеятельных участков или для перевозки рабочих) также должны быть оборудованы кабинами с двух сторон. Пассажирский салон – как в обычном трамвайном вагоне, туалет не предусматривается. Второй – для пригородных маршрутов, где время нахождения в пути более 1 часа. Данные вагоны от вагонов первого типа должны отличаться тем, что должны быть оборудованы туалетом, столиками (как в некоторых электропоездах Одесского узла), «курилкой» с хорошей вытяжкой, чтобы некоторые не курили в туалете, и, хотелось бы, кондиционером. Пассажирский салон – как в электропоезде, вход в салон через тамбур. Данная программа могла бы сократить расходы на пригородные перевозки, повысить комфортность, увеличить количество рейсов и повысить имидж Укрзалізниці.
  Відповідь: Шановний Сергію Олександровичу! Програмою оновлення рухомого складу Придніпровської залізниці не передбачено придбання рейкових автобусів, в першу чергу заплановано на протязі 2008 - 2011 років придбання 33-х електропоїздів серії ЕПЛ2Т для оновлення парку приміських електропоїздів, так як поїзди серії ЕР1 та ЕР2 майже вичерпали свій термін служби. Запропонована Вами пропозиція щодо розробки проекту “приміський трамвай” підприємствами “Татра-Юг” та “Луганськтепловоз” доречна, але цей проект потребує великих матеріальних витрат на розробку, придбання та утримання даного рухомого складу. Використання такого рухомого складу на дільницях з малим пасажиропотоком не окупить вищезазначених витрат. Щодо збільшення кількості рейсів приміських поїздів повідомляюемо, що графік руху поїздів має обмежені технічні можливості. Дякуємо Вам за участь у діяльності Придніпровської залізниці та за винахідництво щодо питань курсування електропоїздів та комфортного проїзду пасажирів у приміському сполученні”.

  29.07.2008 15:54:55 Віталій
  Обслуговування на вокзалах/станціях
  Скажіть будь ласка. Коли буде впроваджено штрафи за паління в електропоїздах та за розпиття алкогольних напоїв, адже їздять люди які не палять та діти. Цим самим Ви і знайдите додатковий кошт і на Ваші зарплати, закупівлю нового рухомого транспорту, покращення сервісу і т.д. при цьому не підвищуючи тарифи на перевезення пасажирів. Скільки ці бомжовози будуть курсувати. Коли будуть впроваджений більш економний і зручний вид транспорту наприкладі рейкового автобусу що на Харківщіні? Вдячний за електричку Ірпінь-Гребінка яка трішки краща за нинішні курсуючи бомжовози але цього замало!!!!! і там теж провідники не дуже хочуть дивитися за дотриманням чистоти і люди які придбали квитки за 10 грн., стоять 1.5 години бо працівники Укрзалізниці їдуть на твоєму місці за формою і вони теж на це мають право. То будь ласка вирішіть питання і для них адже вони теж за це оплати. Дякую чекаю на відповідь.
  Відповідь: Згідно з пунктом 7.18 «Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України»: «Паління в електропоїздах підвищеного комфорту дозволяється у тамбурі вагона, через який не здійснюється посадка – висадка пасажирів». Приміняти штрафні санкції до пасажирів мають право працівники міліції, викликати яких можна, скориставшись пристроєм виклику міліції. На Південно-Західній залізниці діє програма по впровадженню рейкових автобусів на малонаселених дільницях. В електропоїздах підвищеного комфорту провідники можуть здійснювати прибирання у вагоні лише при умові відсутності пасажирів (в пунктах формування та обороту електропоїзду). На шляху слідування згідно з своїми посадовими обов’язками провідники повинні слідкувати за дотриманням пасажирами санітарних зон при користуванні туалетами, за збереженням внутрішньовагонного обладнання, а також за дотриманням пасажирами порядку згідно з вимогами «Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України». У кожному вагоні електропоїздів підвищеного комфорту, тамбур, через який не здійснюється посадка –висадка пасажирів, обладнаний сміттєзбиральними ємкостями. Проблема з дотриманням чистоти в вагонах під час слідування електропоїзду багато в чому залежить від культури поведінки самих пасажирів. Провідник також повинен прослідкувати, щоб пасажир займав у вагоні місце згідно з вказаним у придбаному ним проїзному документі. Якщо Ваше місце виявилось зайнятим, потрібно звернутися за допомогою до провідника.

  29.07.2008 15:29:01 Віталій
  Подяки
  Вітаю з успішним впровадженням на Вашому сайті зручного пошуку розкладу електропотягів. Молодці хоч щось для людей. Хотів би щоб було покращення обслуговування і на електропоїздах.
  Відповідь: Дякуємо Віталій. Ваше повідомлення надихає нас на ще більш плідну роботу

  29.07.2008 15:15:34 Зоряна
  Обслуговування у поїздах далекого сполучення
  Доброго дня, Прошу підказати, До кого можна звернитусь за допогою, відносно хамства провідників та начальника потягу, щоб захистити права пасажира!!!!!!!!!!! Я з родиною поверталась з Харькова до Львова потягом №111 вагон 9, нажаль прізвища "начальника потягу" не знаю, але на очно побачила результати спілкування даного "начальника" з мамою у якої після "ввічливого спілкування" піднявся кровяний тиск та виникли сильні головні болі (вона гіпертонік). Скажіть, В якій посадовій інструкції, чи функціональних обовязках зазначено, що начальник потягу має право називати пасажира "аферистом,підвищувати голос, та надодачу нецензурно лаятись. Відомо, що при виникненні фосмажорних обставин у поїздці потягом, щоб їх вирішити по допомогу пасажир звертається до начальника та провідника потягу . (А проблема була наступна, я завчасно купувала квитки з Харькова до Львова три квитка повної вартості і на дитину віком до 4-хроків купила дитячий квиток (фактично місце в купе ціна якого на 30 грн. меньша від повної вартості квитка, яка =123 грн.), щоб ми з дітьми їхати разом в одному купе). Повертаючись до Львова у нас саме і виникли фосмажорні обставини, мама захворіла і ми віриши її забрати з собою у Львів, а дальше як події розвивались наведено вище. Не один рік користуюсь послугами заліничного траспорту, доволі часто доводиться їздити потягами і в Київ, Одесу, Харків, Сімферополь, Мінськ, але перший раз стикнулась з таким відношенням,коли люди-працівники не розуміють в чому саме полягає їх праця, можливо це ще вина вищих керівників, які призначають таких "хамів" на посади. З повагою, журналіст Медіа-групи "Промінфо" Саме у питанні обміну квитка в потязі у нас виникли фосмажорні обставини, про даний факт, що у нас дитячий квиток який ми бажаємо з доплатою обміняти на дорослий озвучили провідникові а що було потім Вам уже відомо.
  Відповідь: Шановна Зоряно! Ваше звернення розглянуте керівництвом пасажирської служби Південної залізниці. Службовим розслідуванням встановлено, що 23.07.2008 вагон № 9 поїзда № 111 сполученням Харків-Львів обслуговувала провідник пасажирських вагонів Макаренко І.О., яка у своєму поясненні повідомила, що під час проведення посадки по станції Харків-Пас. жодних конфліктних ситуацій з пасажирами не виникало, у всіх пасажирів була перевірена наявність проїзних документів, пасажири про те, що замість дитини буде їхати доросла пасажирка, не попереджали. Після відправлення поїзда зі станції Харків-Пас., під час повторної перевірки проїзних документів, з'ясувалося, що замість дитини у вагоні їде доросла громадянка. На вимогу надати проїзний документ пасажири обурилися і відмовлялися сплатити доплату до повної вартості проїзду. Для розв'язання конфліктної ситуації до пасажирів була запрошена начальник поїзда Кропивка В.О. Прибувши на місце, начальник поїзда Кропивка В.О. з'ясувала, що на місці № 16 проїздить доросла пасажирка по пільговому дитячому проїзному документу. Пасажирці були роз'яснені вимоги п.2.29. та п.18.7. Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, відповідно до яких "пасажир, який перевозить дитину до 14 років, повинен мати документ, який підтверджує вік дитини, і надавати його особам, які контролюють, під час посадки в поїзд та на шляху прямування" і "якщо пасажир здійснював поїздку на підставі пільгового проїзного документа, оформленого зі знижкою вартості проїзду, не підтвердженого документом про право на таку пільгу, то він повинен сплатити штраф та доплату до вартості повного проїзного документа від станції посадки до станції призначення...". Однак сплачувати доплату до вартості повного проїзного документа пасажирка спочатку відмовилася, а коли була попереджена про те, що буде висаджена з поїзда по станції Люботин, сплатила вартість проїзду і їй була оформлена квитанція ГУ-57 № АВ 653380, після чого конфлікт був вичерпаний. Перевіркою поїзної документації було встановлено, що за час рейсу з 23.07. до 25.07.2008 у "Книзі скарг та пропозицій" скарги від пасажирів відсутні. Також начальник поїзда Кропивка В.О. та провідник вагонів Макаренко І.О. повідомили, що під час спілкування з пасажирами грубості не допускали, поводилися ввічливо.

  29.07.2008 14:05:37 Олена
  Пропозиції
  В связи с отменой "именных" билетов, когда фамилия не вносится в билет на южном направлении скупаются билеты перекупщиками, они свободно ходят около касс и предлагают билеты в любой южный город. Таким образом, эти изменения привели к ухудшению ситуации. Я думаю, внесение фамилии в билет единственный выход из такого положения и эту формальность стоит вернуть.
  Відповідь: Рішення про відміну оформлення проїзних документів із зазначенням прізвища та ініціалів пасажира прийнято Постановою Кабінету міністрів України від 14.11.2007 р. № 1320 „Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом України”. Оформлення іменних проїзних документів спричиняло значні незручності для пасажирів. Особливо це питання було актуальним у періоди підвищеного пасажиропотоку та при дефіциті місць на окремі пасажирські поїзди, коли проїзні документи були придбані для однієї особи, а за особливих причин (хвороба, сімейні обставини, відрядження тощо) поїздку мала здійснити інша особа. При цьому пасажир сплачував додаткові кошти у вигляді комісійних зборів за повернення та за нове оформлення, що негативно позначалось на якості обслуговування пасажирів та викликало відповідну реакцію.

  29.07.2008 13:26:34 Анна
  Обслуговування у приміських поїздах
  Доброго дня! В мене таке питання: необхідно перевезти маленьке кошеня приміським електропоїздом підвищеної комфортності. Що для цього потрібно? Де і за яких умов можна прибати квиток та чи є це необхідним? Дякую за відповідь.
  Відповідь: Ваше звернення, уважно розглянуто Головним управлінням приміських пасажирських перевезень Державної адміністрації залізничного транспорту України та повідомляється. Згідно «Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України» (далі-Правила), затверджених наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.12.2006 №1196 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 04.04.2007 за №310/13577: 15.8. Пасажир - супровідник тварин повинен сам турбуватись про них: годувати, поїти та прибирати за ними, упереджувати порушення санітарно-гігієнічних умов. 35.8. Кімнатні тварини (не більше двох) і птахи перевозяться в ящиках, корзинах, клітках і вільно розміщуються на місцях, відведених для ручної поклажі. 35.9. Собаки, дрібні домашні тварини і птахи перевозяться за додатково придбаним квитком. Перевезення здійснюється за багажною квитанцією з написом на лицьовій стороні "Багаж на руках пасажира" або квитанцією форми ЛУ-12а чи перевізним документом, оформленим електронним способом, окремо для кожної великої собаки чи місця багажу (клітки). Згідно наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 9.12.2002 №873 зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.12.2002 за №1032/7320 тварини перевозяться залізницею за пред'явленням оформленого належним чином ветеринарного свідоцтва.
1... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ...667