This version of the page http://www.nokia.ua/A4641026?newsid=-12502 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-18. The original page over time could change.
Nokia Україна - Дивитись статтю - Прес-релізи - Преса - Про Nokia
Nokia планує придбати сервіс соціального спілкування Plazes
Червня 25, 2008


Підтримувати зв'язок між людьми набагато легше за допомогою сервісу, що фіксує час і місце



Nokia і Plazes (www.plazes.com) оголосили сьогодні про досягнення домовленості щодо придбання компанією Nokia практично всіх активів Plazes, молодої приватної компанії з 13 чоловік, яка здійснює основну діяльність в Берліні. Plazes підтримує контекстно-орієнтований сервіс соціального спілкування, що дозволяє планувати свою діяльність і розповідати оточуючим, де і в який час знаходився або знаходитиметься користувач сервісу та з якою метою.

«Це надбання укріплює концепцію Nokia, направлену на зближення людей і скорочення відстаней, у цілковитій відповідності з нашою стратегією розвитку в області сервісів, – сказав Ніклас Савандер (Niklas Savander), Глава підрозділу Nokia Services & Software. – Nokia отримає не лише основні активи компанії, але й команду професіоналів, що має сучасне розуміння сервісів у сфері соціального спілкування і технічні можливості, необхідні для розвитку цього напряму».

Набувши Plazes, Nokia зможе розширити контекстно-орієнтовану сервісну пропозицію з функціями планування соціального спілкування на основі компонентів «місце» й «час». Plazes вносить елементи «місця» й «дати» в соціальну мережу, пропонуючи функції, які дозволяють користувачам повідомити друзів про події й місце їх проведення. Крім того, є можливість проглядати минулі події – як свої, так і друзів; ділитися враженнями і будувати плани з друзями, які потім зможуть відповісти, залишивши коментар, пропозицію речення, а також повідомити про те, де вони перебувають.

«Nokia розділяє нашу концепцію простору соціального спілкування, а також бачить перспективи спільного розвитку сервісу, який ми підтримуємо, – відзначив Фелікс Петерсен (Felix Petersen), співзасновник компанії Plazes. – Ми пишаємося тим, що команда Plazes змогла багато чого добитися в новій сфері контекстно-орієнтованих сервісів. Ми з нетерпінням чекаємо на розвиток наших ідей».

Угода набуде чинності після виконання необхідних умов укладення угоди, приблизно в третьому кварталі 2008 року. По завершенню операції Plazes стане частиною підрозділу Nokia Services & Software.

Про Nokia
Nokia — світовий лідер в галузі мобільних комунікацій, рушійна сила конвергенції і зростання мобільної індустрії і Інтернет. Nokia пропонує широкий спектр мобільних пристроїв, послуг і програмного забезпечення, що забезпечують людям нові можливості у сфері музики, навігації, відео, телебачення, роботи з зображеннями, ігор, бізнес-мобільності та ін. Nokia також поставляє устаткування, розв'язання та послуги для мереж стільникового зв'язку.
www.nokia.ru  

Про Plazes
Plazes AG – на сьогоднішній день одна з перших веб-платформ в мережі для обміну та публікації інформації про місце проведення заходів. Учасники Plazes можуть оновлювати інформацію про своє місцеположення з персонального комп'ютера або мобільного пристрою, а також оновлювати дані про своє минуле, майбутнє та поточне місцезнаходженні в режимі онлайн. Таким чином, Plazes створює контекст, орієнтований на місцеположення, і має реальну цінність в повсякденному житті, забезпечуючи координацію дій друзів, сім'ї і ділових партнерів. Штаб-квартира Plazes AG знаходиться в Цюріху, Швейцарія, а центр розробок – в Берліні, Німеччина. Додаткову інформацію можна знайти за адресою www.plazes.com.



Додаткова інформація:

Nokia
Вікторія Єрьоміна
— менеджер зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia Євразія (Росія, Україна, Південь СНД, Туреччина)
Тетяна Оберемова — фахівець із зв'язків з громадськістю корпорації Nokia Євразія (Росія, Україна, Південь СНД, Туреччина)
+ 7 (495) 795-05-00, 795-05-09 (факс)
nokiarussia@nokia.com

Інформаційна підтримка
Агентство SPN Ogilvy Public Relations

+3 044 5810990
Ілона Попенко
i.popenko@spnogilvy.com  
Анастасія Пургіна
a.purgina@spnogilvy.com