This version of the page http://www.nokia.ua/A4641024?newsid=-10938 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-18. The original page over time could change.
Nokia Україна - Дивитись статтю в архиві - Архів - Прес-релізи - Преса - Про Nokia
Найсучасніші технології, втілені у витворі мистецтва: вишукані матеріали та знайомі деталі в новому телефоні Nokia 8800
Квітня 27, 2005




Ексклюзивний музичний супровід, включно з фірмовою мелодією дзвінка Dharma від відомого композитора Руїчі Сакамото.

Запозичивши технології годинникарів та ювелірів, корпорація Nokia представила унікальний мобільний телефон для сучасних шанувальників якості й смаку. Nokia 8800, вміщений у вишуканий корпус з іржостійкої сталі, розкривається плавним ковзним рухом, демонструючи ряд характерних особливостей, кожна з яких найретельнішим чином продумана й відпрацьована для підкреслення престижності та досконалості пристрою. Доповнює картину ексклюзивний музичний супровід разом з мелодією дзвінка Dharma від володаря багатьох нагород композитора Руїчі Сакамото (Ryuichi Sakamoto).
Така увага до деталей продовжує традиції Nokia, пов'язані зі створенням мобільних телефонів преміум-класу, що стають стандартами елегантності й якості.

Поділяючи прагнення дзен-буддистів до балансу між формою та функціональністю, дизайнери й інженери Nokia поставили за мету створити дійсно сучасний мобільний телефон, лаконічно стильний та елегантний, яким було б зручно користуватися і приємно володіти. Органічні плавні лінії й функціональні поверхні ідеальним чином поєднуються з іржостійкою сталлю та полімерними матеріалами: сталь забезпечує міцність і довговічність, а полімери гарантують гармонійність конструкції. Результатом став вишуканий, "людяний" дизайн із використанням матеріалів, непідвладних часу.

В пошуках натхнення дизайнери Nokia звернулись до сучасних технологій, що використовуються у виробництві годинників, виготовивши функціональні клавіші за технологією лиття під тиском. Особливим чином зміцнене скло, що застосовується в дорогих годинниках, забезпечує додаткову надійність та стійкість до подряпин фронтального дисплея, і навіть логотип Nokia на задній панелі виконано за технологією хімічного витравлювання, що зазвичай застосовується у годинникарстві.
Слайд-механізм Nokia 8800 є ще однією знахідкою функціонального дизайну. Завдяки пружинному механізмові, що має два стійких стани, та кульковим підшипникам з іржостійкої сталі, подібним до тих, що застосовуються в автомобілях високого класу, клавіатура Nokia 8800 плавно виходить із захисного корпусу, відкриваючи приховану камеру на задній панелі.
Звуковий супровід Nokia 8800 не менш унікальний. Адже до участі в створенні мелодій дзвінка та звукових сигналів було залучено відомого композитора й музиканта Руїчі Сакамото. Протягом своєї блискучої кар'єри Сакамото виходив за звичні музичні й технологічні межі, експериментував з різноманітними стилями та зробив собі ім'я у сфері популярної, оркестрової музики і музики для кінофільмів.

Натхнений дизайном моделі - сучасними лініями та органічними формами - в музичному акомпанементі для Nokia 8800 Сакамото передав почуття й емоції, що хвилюють розум та серце. Його твір відображає уявлення автора про користувача Nokia 8800 - громадянина світу, що постійно перебуває у русі й викликає інтерес до своєї особи в усіх куточках земної кулі, в тому числі в таких величних мегаполісах, як Нью-Йорк, Париж, Сідней, Шанхай…

"Витонченість та елегантність - таким вимогам повинен відповідати сучасний висококласний дизайн, орієнтований на споживачів, що справді цінують якість та увагу до деталей, - пояснює Франк Нуво (Frank Nuovo), головний дизайнер Nokia. - Ми впевнені, що Nokia 8800 посяде гідне місце у даній категорії продуктів. Цей вишуканий мобільний пристрій, без сумніву, викличе схвалення й захоплення у всіх шанувальників високого смаку".
Початок продажів Nokia 8800 заплановано на другий квартал 2005 року.



Про Nokіa

Nokia - світовий лідер в області мобільних комунікацій, рушійна сила й опора всієї мобільної індустрії. Nokіa забезпечує зв'язок між людьми і передачу необхідної інформації за допомогою простих у використанні та інноваційних продуктів, таких як мобільні телефони, а також рішень для роботи із зображеннями, іграми, мультимедіа для оп ераторів мобільних мереж і організацій. Nokіa надає устаткування, рішення та послуги мережевим оп ераторам і корпораціям.

Контактна інформація

Вікторія Єрьоміна,
менеджер зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia в країнах СНД
тел.: (495) 795-05-00
nokiarussia@nokia.com
www.nokia.ru

Тетяна Оберемова,
спеціаліст зі зв'язків з громадськістю корпорації Nokia в країнах СНД
тел.: (495) 795-05-00
nokiarussia@nokia.com
www.nokia.ru

Інформаційна підтримка

Агентство SPN Ogilvy Public Relations
тел.: (044) 581-09-90
www.spnogilvy.com

Ілона Попенко
i.popenko@spnogilvy.com

Катерина Нікішина
k.nikishina@spnogilvy.com