Майдан • Майдан-Крим • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

БЮТ оголосив війну з дерібаном землі в Криму

12-12-2007 11:20 // Політика // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1197451214.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

КРИМСЬКИЙ БЮТ І ДАЛІ ПРАЦЮВАТИМЕ В ОПОЗИЦІЇ ДО БІЛЬШОСТІ ПАРЛАМЕНТУ АВТОНОМІЇ.
«Фракція «БЮТ» і далі працюватиме в опозиції, оскільки більшість в кримському парламенті не є самостійними депутатами і не уваляють самостійні рішення, вони підзвітні та підконтрольні керівництву однієї політичної сили, що абсолютно неприпустимо», - про це заявила голова фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді Автономної Республіки Крим Тетяна Звєрєва на прес-конференції в Сімферополі 11 грудня.
«З початку скликання наша фракція знаходиться в опозиції до діючої більшості, ми себе так заявили та зареєстрували і відповідно поводимося», - відзначила Звєрєва.
Фракцією «БЮТ» в парламенті Криму за час своєї роботи вдалося підготувати 27 поправок до проектів ухвал Верховної Ради. За інформацією Звєрєвої, це «поправки до ухвал надзвичайно важливим для Криму». Звєрєва також відзначила, що депутатами від БЮТ самостійно були підготовлені ще 15 проектів ухвал, які не були розглянуті на сесіях. «На жаль, кулуарні дії керівництва Верховної Ради не дозволили, не тільки обговорити наші проекти, але навіть вони не дійшли до пленарного засідання сесії. А це професійно підготовлені і надзвичайно цікаві для кримчан проекти», - заявила Звєрєва.
Як відзначає Звєрєва, це були питання зв'язані з землекористуванням. «Ще в листопаді минулого року ми внесли на розгляд Верховної Ради питання про врегулювання окремих питань у сфері земельних правовідносин. Даний проект передбачав повністю всю процедуру, починаючи від кадастру землі, закінчуючи земельними аукціонами. І, на жаль, цей проект не був прийнятий», - відзначила Звєрєва.
Також одним з важливих питань який фракція «Блок Юлії Тимошенко» підготувала – це проект ухвали «Про організацію роботи органів місцевого самоврядування в Автономній Республіці Крим з формування цін та тарифів на житлово-комунальні послуги». «Ми його внесли в листопаді минулого року, коли різко зросли тарифи і основний сенс це проекту полягав в тому, що ми вимагали встановити мораторій на підвищення тарифів до економічних розрахунків і обґрунтування необхідності їх підвищення», - відзначила депутат. «Тоді фракцію «Блок Юлії Тимошенко» обізвали популістами, і питання не було внесено до порядку денного. А через два місяці Кабінет міністрів В.Януковича прийняв абсолютно ідентичне нашому ухвалу Кабміну, де було зроблено теж саме. І всі почали захоплюватися чудовою економічною політикою Януковича. Як це пояснити? Заполітизованістю нашої Верховної Ради Криму або непрофесіоналізмом? Я думаю і те, і інше тут присутнє», - резюмує депутат.
Також, за інформацією Звєрєвої, депутатами від фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді Криму в лютому місяці поточного року було внесено на розгляд Верховної Ради три проекти ухвали щодо внесення змін до Конституції Криму в частині функціонування російської мови. «І якби в лютому місяці наші проекти були розглянуті, тоді не було б Указу президента, як вже його сьогодні називають «по українізації Криму». Хоча, як відзначає депутат, «дані проекти пройшли повністю узгодження і одержали позитивні відгуки постійних комісій і позитивний висновок юридичного управління Верховної Ради".
Т.Звєрєва також заявила, що депутати парламенту автономії не беруть участь в «дєрібанє» землі. «Я офіційно заявляю, що депутати нашої фракції не по одному з питань земельних відносин, що стосуються, не брали участі в голосуванні. Ми не хочемо бути причетними до тих дій, які відбуваються в Криму, коли вже чиновники самі називають це «дєрібаном» землі», - заявила депутат Звєрєва.
Звєрєва пояснила, що сьогодні «фракція БЮТ налічує п'ять депутатів у Верховної Ради Криму» і, що депутати від БЮТ закріплені за регіонами Криму, де регулярно проводять прийоми громадян. «Ось у нас тільки за 2007 рік було прийняте 1288 заяв і проведено 123 зустрічі і схід громадян», - відзначила Звєрєва.

Т.ЗВЄРЄВА СПРОСТУВАЛА ІНФОРМАЦІЮ ДЕПУТАТА ВЕРХОВНОЇ РАДИ КРИМУ ОВДІЄНКО ПРО СКОРОЧЕННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ КРИМСЬКОЇ «БАТЬКIВЩИНИ».
Про це вона заявила в ході прес-конференції в Сімферополі. «Заяв про масовий вихід я не чула ні від однієї партійної організації в Криму» і чисельність парторганізації складає, як заявила Звєрєва, «15 тисяч чоловік».
Крім того, «заяви О.Овдієнко фракція «БЮТ» розцінює як зраду», - прокоментувала Звєрєва.
«Овдієнко став депутатом Криму за партійними списками БЮТ, і тим самим узяв на себе відповідальність виконувати передвиборні зобов'язання, але він свій особистий інтерес зараз намагається представити як боротьбу політичну. Але це далеко не так», - завірила депутат Звєрєва.

КРИМСЬКИЙ БЮТ ВИСТУПАЄ ЗА ПЕРЕВИБОРИ В МІСЦЕВІ РАДИ ТА ПІДТРИМАЄ ПЕРЕВИБОРИ МЕРА СІМФЕРОПОЛЯ.
«Є хороша можливість для Криму – це проведення перевиборів в місцеві ради», - про це заявила голова фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді Автономної Республіки Крим Тетяна Звєрєва на прес-конференції в Сімферополі 11 грудня.
Звєрєва відзначила, що «певний позитив тут є, і як приклад, перевибори Верховної Ради України, яка очистилася від тих людей, які підвели або обдурили. При проведенні перевиборів у Верховній Раді Криму буде нова більшість та уряд професіоналів, оскільки сьогоднішній склад уряду Криму далекий від професіоналізму», - вважає Звєрєва.
Відповідаючи на питання журналістів, Звєрєва відзначила, що БЮТ готовий підтримати перевибори міського голови Сімферополя Г.Бабенко. «Звичайно, ми підтримуватимемо перевибори мера Сімферополя і за підсумками виборів 2006 р. ми заявляли, що міський голова Сімферополя нелегітимний». При цьому кандидатур від БЮТ на пост мера Сімферополя депутат не назвала.


Обговорити цю новину у форумі

12-12-2007 11:20 Політика // URL: http://maidan.org.ua/static/newskrym/1197451214.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у новинах, можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини, на яку ви посилаєтся.

Ми також вітаємо коментарі, доповнення та виправлення до текстів новин від всіх свідків подій, що згадуються в новинах. Пишіть на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) новини. Всі цікаві коментарі будуть оприлюднені.

Шукати слова в новинах:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
Законопроект Кабміну України: Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою
Андрей Кириллов: «Сентиментальный сепаратизм» с элементами межнациональной розни
Андрей Кириллов: В ожидании ПДЧ.
Меджлис-Информ: Друзья познаются в беде
Сергей Груздов: Видели мы разных рейдеров – но чтобы такое??!…
  ПРЯМА ДІЯ :
Координати російських диппредставництв
Нахтіґаль - у запитаннях Майдану і відповідях останнього старшини
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наші храми!
Повернемо Україну народу!


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською