перша • новини • статті • народні новини • листи • крим • захід • восток • форум пошук • контакти  

Людмила Кучеренко: Міський голова передумав судитися з журналістом

додано: 31-01-2008 // // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1201788506.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

• Полтавщина • Влада •

Принаймні журналістський корпус, посвячений в історію з’ясування стосунків полтавського мера Андрія Матковського з непідкотрольною йому пресою, з нетерпінням очікував розв’язки його судової тяжби з полтавським власкором газети «Україна молода» Василем Неїжмаком. Міський голова пред’явив йому та газеті позов про захист честі й гідності, оцінивши їх у 10000 гривень, за критичну публікацію під час дострокових виборів «Без глянцю і ретуші» від 16 листопада 2006 року.

Як на мене, то це був саме той випадок, коли преса повністю виконала свій обов’язок перед суспільством - інформувати про «білі» плями біографії кандидата «порулити» територіальною громадою та привернути увагу до моральних якостей претендента на високу посаду. Та чи причиною тому підкуп виборців, за який «дякуючи» прокуратурі й судам справжні винні так і не понесли покарання, чи адмінресурс, але маємо те, що маємо, точніше, того, кого маємо.

Так от, позов до В.Неїжмака А.Матковський подав за день до закінчення річного сроку позовної давності для спростування розповсюджених у ЗМІ недостовірних відомостей – 15 листопада 2007 року.

З величезної критичної статті – майже розворот «України молодої» – полтавський очільник спростовував лише 12 рядків журналістського розслідування В.Неїжмака. А.Матковський не погоджувався з тим, що «у іпостасі банкіра та «опікуна» кількох комерційних підприємств, за даними правоохоронців, неодноразово виявляв дивні «недогляди» як до невідповідностей між реальними цінами ліквідних товарно-матеріальних цінностей і тими, за якими їх продавали, так і до «забудькуватості» тих фірм сплатити податки, обов’язкові платежі чи їхнього прагнення «нагріти» ту ж державу на псевдоекспортних операціях і незаконному відшкодуванню ПДВ». Все!

Нагадаю, що напередодні Нового року полтавська преса повідомила про те, що А.Матковський виграв у Октябрському суді Полтави 25000 гривень у «5-го каналу» - відшкодування моральної шкоди, заподіяної транслюванням у листопаді 2006 року рекламного фільму, підготовленого полтавською «Просвітою», - «Полтава і халепа». До речі, «5-й канал», не погодився із заочним рішенням суду, і подав апеляційну скаргу, в якій вказує на винесення рішення з грубими порушеннями процесуальних норм.

І ось несподівана розв’язка судового спору з Василем Неїжмаком. А.Матковський подав до суду заяву про... відмову від позову й закриття провадження у справі. 28 січня суддя Київського районного суду Полтави Н.Яковенко винесла ухвалу, якою задовольнила цю заяву полтавського мера. Повторно Андрій Матковський вже не зможе позиватися до журналіста.

Чому мер раптом передумав? Секрет не великий. За інформацією співробітника, як прийнято казати, компетентних органів, котрий побажав залишитися невідомим, меру популярно пояснили, що ніщо нікуди не зникає і всі матеріали, пов’язані з його економічно бурхливою молодістю й періодом первинного накопичення капіталу, лежать в архіві. До свого часу...

Людмила Кучеренко,
президент Полтавського обласного медіа-клубу.


Обговорити цю статтю у форумі

додано: 31-01-2008 // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1201788506.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у розділі "Статті", можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) статті, на яку ви посилаєтся.

Шукати слова в статтях:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ НОВИНИ :
[18-09-2008 19:49]
Фонд "Ейдос" запрошує практикантів
[18-09-2008 19:38]
Помагаємо Сиротам та Потребуючим Дітям в Україні!
[18-09-2008 19:05]
Відкривається нова виставка Оксани Чепелик
[18-09-2008 18:56]
Відбулась перша презентація проекту «Стереотипи»
[18-09-2008 18:51]
В Києві пройшла Осінь Середньовіччя
[18-09-2008 18:35]
Amnesty International про торгівлю зброєю
[18-09-2008 17:49]
Нема природи – нема проблем з природоохоронцями!
  ПРЯМА ДІЯ :
Координати російських диппредставництв
Нахтіґаль - у запитаннях Майдану і відповідях останнього старшини
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наші храми!
Повернемо Україну народу!
  ЦІКАВИНКИ :
Завантаження ...


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською