This version of the page http://korolenko.kharkov.com/kmpl.htm (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-18. The original page over time could change.
Січень

Січень

  Черепанова С. О. Філософія родознавства/Передмова проф. В. Г. Скотного. — К.: Т-БО "Знання", КОО, 2007. — 460 с.

У книзі в контексті гуманітарно- культуротворчої стратегії філософії освіти розглянуто буття людини у просторі культури, поняття "рід — покоління", духовність родинного середовища, цінності національної культури, традиційну родинну обрядовість українців, форми збереження історичної та родової пам'яті, теоретичні аспекти генеалогії, методи дослідження Родоводу.

  Шуст Р. М. Нумізматика: історія грошового обігу та монетної справи в Україні. -К.: Знання, 2007. — 376 с.

У книзі розглядаються питання виникнення і розвитку товарно- грошових відносин, карбування, обігу та лічби монет на українських землях від найдавніших часів до наших днів. Окремий розділ присвячено формуванню грошово-монетної системи незалежної України. Книга ілюстрована зразками монет і грошових знаків різних періодів та епох, а також містить словник, у якому подано тлумачення найважливіших нумізматичних термінів та понять.

 

  Бернадська H.I. Українська література XX століття: Довідник. -К.: Знання-Прес, 2007. — 272 с.

У пропонованій праці висвітлено найважливіші особливості літературного процесу в Україні XX століття. Стосовно кожного автора визначені його місце в літературному процесі, стильові ознаки художньої спадщини, основні віхи життя і творчості, проаналізовано конкретні літературні твори. Автор намагалася максимально охопити постаті і твори письменників XX століття: від Павла Тичини до Василя Стуса. У додатках пропонується система правил для здійснення цілісного аналізу літературного твору зі своїми інструментарієм і термінологією.

Денис О. Б. Корпоративне управління в банках: Навч. посібник. - Вид. 2-ге, доп. - К.: УБС НБУ, 2007. - 463 с.

Розглядаючи актуальні проблеми корпоративного управління в банках, автор основну увагу приділяє відносинам суб'єктів корпоративних відносин.
Структура навчального посібника, поряд із викладом основного теоретичного матеріалу, включає також основні терміни та ідеї теми, запитання для самоконтролю. Теоретичний матеріал підсилюється прикладами з практики.

 

  Остафійчук В.Ф. Історія України: сучасне бачення. — К.: Знання-Прес, 2007. — 424 с.

Ця книга — одна із вдалих спроб осмислення історичного поступу українського народу з прадавніх часів до сьогодення без міфів і фальсифікацій. Спираючись на нову методологічну основу, досягнення вітчизняної та зарубіжної історичної науки, архівні та інші матеріали, автор висвітлює найважливіші періоди, події і факти історії України, які не знайшли правдивого відображення в радянській історіографії. Відтворено незаслужено забуті яскраві історичні постаті, котрі відіграли помітну роль у долі нації.

Сизоненко В.О. Сучасне підприємництво: Довідник. - - К.: Знання-Прес, 2007. — 440 с.

У довіднику висвітлюються теорія та практика сучасного підприємництва, послідовні кроки в підприємницькій діяльності — від ідеї про заснування власної справи до визначення й використання чинників економічного процвітання фірми, адаптації її до мінливого ринкового середовища. Наводяться прямі відповіді на найважливіші питання організації підприємницької діяльності. У кінці книги наводяться тести, запитання для самоперевірки, приклади розв'язання задач та список рекомендованої літератури.

 

  Орлова Т.В. Історія сучасного світу (XV—XXI століття). — К.: Вікар, 2007.—552с.

Це перша книга в Україні, в якій висвітлюється глобальна історія від кінця XV ст. до наших днів. У проблемно-хронологічному плані простежуються головні тенденції в життєдіяльності людства на етапах індустріального і постіндустріального суспільства у духовних сферах, політиці, міжнародних відносинах, економіці, соціосфері та ін. Окремо розглядається дихотомія Захід — Схід і особливості її прояву на прикладах конкретних країн. Заключна частина присвячена проблемам глобалізації, місцю і ролі України в сучасному світі.

Крейґ, Ричард. Інтернет-журналістика: робота журналіста і редактора у нових ЗМІ / Перекл. з англ. А. Іщенка.- К.: Вид. дім «Києво-Могилянська академія», 2007.- 324 с.

У книжці Інтернет-журналістика розглядається як незалежний різновид журналістської роботи поряд із друкованими і ефірними ЗМІ. Автор знайомить студентів з особливостями інтернет-ЗМІ і професійними навичками, необхідними для адекватного використання переваг нових засобів масової інформації. У виданні вміщено численні інтерв'ю автора з працівниками провідних американських інтернет-ЗМІ.

 

  Атлас Світу / Атлас уклад. та підготов. до друку Держ. наук.-вироб. підприємством "Картографія"; Ред. О.В. Вакуленко. - К., 2007. - 56 с.
  Олійник Я.Б., Шищенко П.Г., Степаненко А.В., Масляк П.О. Географія: Україна і світ. — К.: Т-во «Знання», КОО, 2007. — 456 с.

У пропонованій книзі автори дають загальний географічний огляд земної кулі, детально розкривають зміст фізичної та економічної географії України. Значна увага приділяється висвітленню сучасної економічної і соціальної географії. Наводиться економіко-географічна характеристика 22 країн Європи, Азії, Америки, Африки й Австралії.

 

  Бурдо Н. Б., Відейко М. Ю. Трипільська культура. Спогади про золотий вік / Худож.-оформлювач І.В.Осипов.-— Харків: Фоліо, 2007,— 415 с.

Кожна країна у світі має свої історичні легенди. Однією з легенд України, пов'язаною з давньою Історією, стала для XX століття трипільська культура, можливо, як символ ЗОЛОТОГО ВІКУ — з його добробутом, мудрістю і справедливістю. Ця книжка — хвилююча розповідь про те, що відомо науковцям про славетні часи Трипілля. Те, що трипільська культура лежить на межі історичних епох, ставить її в центр напружених та нескінченних дискусій.

Касьянов Г.Україна 1991—2007: нариси новітньої історії. — К.: Наш час, 2007. - 432 с.

Книга «Україна 1991-2007: нариси новітньої Історії» подає широку панораму фактів та подій історії України після здобуття незалежності. Головні сюжетні лінії — зрушення в політичній системі, становлення структур державної влади, побудова нації, проблеми прав людини, масштабні зміни в економіці, соціальній сфері, в моделях соціальної поведінки.

 
  Реєнт О. П., Коляда І. А. Усі гетьмани України / Худож.-оформлювач А.С.Ленчик.— Харків: Фоліо, 2007.— 415с. 

Українська Гетьманська держава за роки свого існування мала 17 гетьманів. Усі вони були носіями ідеї незалежної самостійної Української держави. Вò³ëенню цієї ідеї в життя вони присвятили все своє життя, поставивши за мету вибороти звільнення українського народу від панування чужинців. Діяти цим гетьманам довелося в найскладніших, найтяжчих, іноді найтрагічніших для України ³сторичних умовах.

Галина Шевцова. Дерев'яні церкви України. - К.: Грані-Т, 2ОО7. - 376 с.

Серед українського загалу поняття «дерев'яна церква» найперше асоціюється із карпатським регіоном; північна, східна і центральна Україна вважається колискою мурованої храмової архітектури часів Київської Русі й періоду «українського бароко». Між тим, у минулому дерево було головним будівельним матеріалом в різних землях України: з нього споруджували житло, господарчі будівлі, церкви, палаци, потужні оборонні системи замків і фортеці..

 

 

ËÞÒÈÉ ÁÅÐÅÇÅÍÜ Ê²ÒÅÍÜ ÒÐÀÂÅÍÜ ×ÅÐÂÅÍÜ

 

ËÈÏÅÍÜ ÑÅÐÏÅÍÜ