This version of the page http://fckarpaty.lviv.ua/cat/newsukr/?news_id=2461&mode=full (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-16. The original page over time could change.
Андрій Воробей: «Футболіста з мене зробив Яремченко» ||| Футбольний клуб "Карпати"(Львів) - офіційний сайт
 |  Сюжет про матч 1/16 Кубка України "Олександрія" - "Карпати" (ВІДЕО) |  Чому «Карпати» на матч з «Металістом» запросили іноземну бригаду арбітрів |  «Кубок Кароля Войтили»: «Карпати» забирають все | 
МАТЧІ
наступний

8-й Тур, 21.09.2008, 17:00, Львів

Карпати
Львів
-
Металіст
Харків
-

on-line
протокол

попередній

1/16 Кубку України, 14.09.2008, Олександрія, КСК "Ніка", 16:00

ПФК
Олександрія
1
Карпати
Львів
0

до матчу після матчу
on-line
протокол



Турнірна таблиця
команда і о
1 Металург Д 7 18
2 Динамо 7 16
3 Ворскла 7 14
4 Металіст 7 12
5 Дніпро Д 7 12
6 Чорноморець 7 10
7 Зоря 7 9
8 Кривбас 7 9
9 Металург З 7 9
10 Арсенал К 7 9
11 Шахтар Д 7 7
12 Карпати 7 7
13 Львів 7 5
14 Харків 7 5
15 Таврія 7 4
16 Іллічівець 7 3

календар ігор   Карпати в сезоні  






ГОЛОСУВАННЯ
Яким, на Вашу думку, буде результат поєдинку "Карпати" - "Металіст"?

Впевнена перемога "Карпат"
Мінімальна перемога "Карпат"
Нічия
Впевнена перемога "Металіста"
Мінімальна перемога "Металіста"


дивитись результат  


Український футбол

Андрій Воробей: «Футболіста з мене зробив Яремченко»
16.05.2008

Розмова з гравцем дніпропетровського «Дніпра» та збірної України Андрієм Воробеєм

Наступний суперник «Карпат» – дніпропетровський «Дніпро» - завершив першу частину чемпіонату серед лідерів. Після цього команда Олега Протасова суттєво доукомплектувалася й націлилася на боротьбу за золоті нагороди турніру та місце у Лізі чемпіонів. Однак після зимового міжсезоння дніпропетровці скласти конкуренцію «Динамо» та «Шахтарю» не змогли, почали грати не так впевнено, як наслідок – погіршилися й результати. У підсумку – вже за кілька турів до завершення чемпіонату «Дніпро» втратило шанси зачепитися за бодай якісь медалі і гарантувало собі лише четверту сходинку, що дозволить клубу стартували у розіграші Кубка УЄФА.

– Андрію, то в чому ж причини того, що твоя команда, маючи непогані шанси, не змогла втрутитися у боротьбу за медалі чемпіонату?

– Ти далеко не перший, хто ставить таке запитання, однак відповісти однозначно я на нього не можу. Швидше за все, ми виявилися просто не готовими до першого місця. Нам ще зарано думати про чемпіонство. Відчути смак перемоги у національних змаганнях спробуємо вже у наступному сезоні. Сподіваюся, з часом зможемо пробитися і до Ліги, адже зізнаюся, я вже скучив за цим турніром.

– Можливо, причиною невиразних результатів «Дніпра» є те, що у команду прийшло багато новачків, яким забракло часу на адаптацію?

– Я б так не сказав. У колективі все гаразд, усі тренуються на повну силу, віддаються на сто відсотків у матчах. Не думаю, що хтось не влився у команду чи не допрацьовує.

– Доводилося чути, що українські виконавці «Дніпра» банально «плавлять» головного тренера, який запросив багатьох високооплачуваних іноземців і надає їм перевагу…

– Ніхто нікого не «плавить»! Це чутки, які поширюють непорядні люди. До того ж ці люди зовсім нічого не розуміють у футболі, якщо таке говорять.

– Та все ж уболівальники вимагають звільнення Олега Протасова. Чого лише вартий банер: «Квитки в Афіни за наш рахунок». Яке твоє ставлення до цього?

– Вважаю, не потрібно робити поспішних висновків, а тим паче, якихось радикальних кроків. Коли у першому колі ми лідирували у чемпіонаті, Протасова шанувальники команди мало не на руках носили. Усі мас-медіа хвалили Олега Валерійовича. Зараз у команди трохи не склалося, й усі говорять, який поганий тренер. Це не правильно. Потрібно дати шанс і час тренерському складу та гравцям команди. Тоді команда обов’язково додасть.

– Останню гру чемпіонату «Дніпро» проведе з «Карпатами» на власному полі.

– Пригадую матч у першому колі. У Львові було важке поле, падав дощ. Було важко грати обом командам, мене особисто дуже боліли ноги. Тим не менше поєдинок вийшов бойовим і нам пощастило, що ми змогли реалізувати штрафний і перемогти. «Карпати» б охарактеризував як команду, яка дуже сильно грає вдома перед власними вболівальниками. Львів’ян можна назвати домашньою командою. На виїзді ж «зелено-білі» гірше виглядають. А ще зауважив, що з року в рік у «Карпати» приходять і йдуть звідти футболісти, а команда залишається на тому ж рівні. Зміни складу практично на неї не впливають.

– Львів’ян очолює Валерій Яремченко, з яким ти не один рік співпрацював у донецькому «Шахтарі».

– Саме Валерій Іванович виховав мене як футболіста. Якось так склалося, що останнім часом ми практично не спілкуємося. Але гра з львів’янами не буде для мене надпринциповою. Однозначно нам потрібно перемагати «Карпати». Тим паче, що ми гратимемо перед власними вболівальниками, яким дуже багато заборгували.

– Скоро виповниться рік, як ти перебрався з Донецька у Дніпропетровськ. Чим у побуті відрізняються ці міста?

– У Дніпропетровську не дуже добрі дороги та багато корків. Обідньої пори центром міста не проїхати. У цьому плані ситуація в Донецьку краща. Щодо побуду, то мене у Дніпропетровську все влаштовує. Нещодавно до мене перебралася й моя дружина.

– Зважаючи на ті «проблеми», з якими ти залишав свій рідний клуб, гол у ворота «Шахтаря» у першому колі напевне запам’ятався надовго?..

– Те, що мене змушували повернути службову машину, коли я був за кордоном у відпустці, а також ще якісь неприємні дрібнички, уже забулися. Це не проблеми. Претензій до «Шахтаря» я не маю. А гол у Донецьку, де я вперше грав за останні 10-12 років не в футболці «Шахтаря», пригадуватиму все життя. Тоді я дуже радів, але, на жаль, у підсумку «Дніпро» програв 1:4.

– Як тоді зустріли донецькі вболівальники?

– Загалом нормально. Але вболівальники бувають різними. Одні усе розуміють і аплодують, з боку інших відчував агресію.

– У чемпіонських перегонах вболіваєш за свій колишній клуб?

– До останнього часу вболівав за «Дніпро». Але ми втратили шанси стати першими і тепер, мабуть, буду підтримувати «Шахтар». Радий, що донеччани перемогли у фіналі Кубка України. «Шахтарі» переграли «Динамо» закономірно, виграти у киян моя колишня команда не могла кілька років. Загалом же фінальний поєдинок вийшов дуже напружений та емоційний. Це був матч команд, які не хотіли будь-що поступатися.

– Твій партнер в атаці «Дніпра» Сергій Самодін якось нескромно сказав, що пара нападників Воробей-Самодін найкраща у нашому чемпіонаті.

– А я б не став когось виокремлювати. У всіх командах вищої ліги добрі нападники, які вправно роблять свою роботу. Щодо мене, то мені зручно діяти попереду з будь-яким партнером. Кого поставить в пару Олег Протасов - з тим завжди, вважаю, зможу знайти спільну мову на полі.

– А як ти розслабляєшся після напружених матчів чемпіонату?

– Із задоволенням би пішов після гри на рибалку. Тут тече Дніпро, думаю, там можна щось «натягти». Та поки що серед дніпропетровських футболістів рибаків я не зустрів, а самому важко кудись вибратися. Тому в основному відпочиваю з сім’єю перед телевізором. Дуже люблю гумористичні передачі, як-от Comedy Club. Дивлюся і російську, і українську версії. А ще «Вечірній квартал». Раніше дивився КВК, але зараз це вже не те.

– А як ставишся до того, коли кепкують у таких передачах з тебе, «Дніпра» чи збірної України?

– Позитивно, адже якщо про тебе жартують, це означає, що тебе знають. Це робота гумористів. Майже як у нас: вдалий жарт, наче влучний постріл у ворота суперників.


Андрій Воробей
Номер: 11
Амплуа: нападник
Дата народження: 29.11.1978 р.
Місце народження: Донецьк
Зріст, см: 180
Вага, кг: 73,5

В еврокубках провів 26 матчів, забив 10 голів.
У складі національної збірної України провів 68 матчів, забив 9 голів.

Інформаційний центр ФК "Карпати"


Загрузка...


 ДЛЯ КОРИСТУВАЧІВ
логін
пароль

реєстрація  
забули пароль?  








КАРПАТИ ТБ

12.09.2008
У понеділок, 15-го вересня, дивіться усе, що варто знати "ПроКарпати". Телеканал ЛТБ - 22.40

детальніше  



ТИЖНЕВИК


Тижневик "Карпати" (01.09.2008)

детальніше  

















© ФК Карпати. Всі права захищено. 2006 - 2008. WEB-дизайн REKLAMA.lviv.ua