Тема “Дня”

«На історичному нігілізмі будується будь-яка окупаційна стратегія»
Фоторепортаж

День на Львівському Форумі видавців
  • Редакція
  • Рекламодавцям
  • Передплата
  • Контакти
  • Вакансії
ЩОДЕННА
ВСЕУКРАЇНСЬКА
ГАЗЕТА
№190, п'ятниця, 18 жовтня 2002

   вівторок, 16 вересня 2008 року.    

Користувачам
Зареєструватися
Вхід
Поточний номер
1-а сторінка
Панорама дня
Nota Bene
День за днем
Україна Incognita
Телебачення
Суспільство
Фестиваль
День на дивані

Сторінка головного редактора

Головні теми

Фотоконкурс "Дня"

Бібліотека "Дня"

Острозький клуб

Гості "Дня"

Школа журналістики

Фоторепортаж "Дня"

Віртуальний музей

ТОП-"net"

Світ про Україну

Пам'яті Анатолія Казанського

ПОТРІБНА ДОПОМОГА

Кавказька війна

  Пошук
  Архів "Дня" з 1.06.1997 р.
жовтень 2002
Пн 
7
14
21
28
Вт
1
8
15
22
29
Ср
2
9
16
23
30
Чт
3
10
17
24
31
Пт
4
11
18
25
Сб
5
12
19
26
Нд
6
13
20
27
Попередні місяці
Рік: Місяць:
  Опитування
Якій літературі Ви надаєте перевагу?






результатиархів опитувань
  Прогноз погоди

Погода в Києві

Вдень Вночі
Сьогодні +05..+07 +08..+10
Завтра +08..+10 +09..+11

Погода в Україні

  Курси валют
Офіційний курс гривні щодо іноземних валют на 16.09.08
100 доларів США  485.1700
100 євро  686.5641
10 рублів Росії 1.9106
     
 
   
Російською
English
Суспільство
  версія для друку

Після «хрестоповалу» — самозахоплення


  Микита КАСЬЯНЕНКО, Сімферополь


Історія цього питання така: виявляється, що ще два роки тому сесія сільради з клопотання росіянки Ольги Орловської, представника ВАТ «Центркнига», дозволила почати підготовку проектно-кошторисної документації на будівництво на цій ділянці культурно-спортивного центру «Лето-XXI». Через рік сесія сільради підтвердила свій намір віддати ділянку під будівництво центру, і присутні депутати з числа кримських татар свого невдоволення при цьому не висловлювали. Однак місяць тому група кримських татар розбила на ділянці два намети, обгородила кілочками і встановила цілодобове чергування. 21 вересня позачергова сесія сільради вирішила звернутися у владні та правоохоронні органи України та Криму з проханням «розглянути ситуацію, що склалася, і вжити заходів зі звільнення незаконно зайнятої площі». Крім того, ВАТ «Центркнига» зобов’язало до 1 березня 2003 року виконати проект культурно- спортивного центру «Лето-XXI» і в 2003 р. почати будівництво. 3 жовтня схід громадян Морського, який кримські татари ігнорували, підтримав таке рішення сесії сільради. Після цього кримські татари почали завезення будматеріалів і за короткий час звели шість будиночків.

На місце конфлікту виїхав глава уряду Сергій Куніцин, в селі Морському він провів нараду з керівниками та всіма зацікавленими сторонами. «Спірну ситуацію і черговий конфлікт у селі Морське породила серія помилок місцевої влади», — заявив він журналістам. «Карати треба не тільки тих, хто влаштував самозахоплення земель, але й тих, хто довів ситуацію до насильницьких дій», — сказав прем’єр. На його думку, обидві сторони конфлікту повинні повернутися до нульового варіанту. Крім того, необхідно накласти мораторій на будівництво на цій ділянці і створити погоджувальну комісію у складі керівників Верховної Ради, уряду автономії, Кримської міліції, Судакського району та села Морське.

На думку глави кримського парламенту Бориса Дейча, «безвідповідальність і некомпетентність дій сільського голови Морського Леоніда Крисова призвели до проблемної ситуації, але самозахоплення земель — не метод вирішення спірних питань…»

«Я думаю, що самозахоплення земель у Криму час припиняти — є верховенство закону і ним треба керуватися», — підкреслює голова Верховної Ради Борис Дейч. За його словами, нинішня ситуація спровокована діями сільського голови, який не враховує особливостей регіону і некомпетентно розпоряджається землею. «Одним віддав ділянку приморської землі на 49 років в оренду, а тепер в інтернеті публікуються оголошення про продаж цієї ділянки», — заявив Борис Дейч. Глава кримського парламенту на нараді керівництва автономії з місцевою владою та регіональним меджлісом доручив провести позачергову сесію Морської сільради і відмінити раніше прийняті рішення про початок будівництва в наступному році культурно-спортивного центру «Лето-XXI».

Кримська прокуратура перевірить законність укладених договорів про оренду земельних ділянок в селі Морське, — повідомив журналістів прокурор автономії Олександр Доброрєз. За його словами, відповідне доручення вже дали оперативним органам прокуратури, і після того, як буде вивчена законність укладених договорів, вживатимуться заходи — «або вони будуть опротестовані в судовому порядку, або ні». На запитання про те, чи було укладено договір про оренду ділянки під будівництво культурно-спортивного центру «Лето- XXI» з московським ВАТ «Центркнига» і на яких умовах, прокурор відповів, що документів з цього питання ще не бачив…

№190, п'ятниця, 18 жовтня 2002

версія для друку


Інші матеріали цієї шпальти:

  • Відкрийте Україну
  • Дві частини «енергетичного айсберга»
  • Порівняльний розрахунок питомих викидів СО 2
  • Економічна русифікація
  • Не забути, але пробачити
  • Річ не у фортуні
  • Мирослав ПОПОВИЧ: «Книга «Україна Incognita» — захоплююче відкриття маловідомого»
  • Книга «Україна Incognita» — оберіг пам’яті
  • ЕМIГРАНТ Iгор Блажков
  • «Священик» Депардьє
  • Бергман взявся за «старе»
  • Між вигадкою та реальністю — один крок
  • ПАРЛАМЕНТСЬКА ГЕОМЕТРIЯ

Коментарі читачів:

Ви не авторизовані!

На сайті публікуються коментарі тільки від зареєстрованих користувачів. Будь ласка, введіть свої реєстраційні дані.

Якщо Ви ще не є зареєстрованим користувачем, будь, ласка, зареєструйтеся тут.

Логін:

Пароль:

 
 
Російською
English