This version of the page http://www.un.org.ua/ua/news/2007-12-11/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-15. The original page over time could change.
Держава зобов’язана захищати права дитини вирішуючи проблеми соціального дискримінації дітей, Представник ЮНІСЕФ в Україні-United Nations in Ukraine
    English
Глобальний сайт ООН | Бізнес Центр | Адміністрація | Вакансії | Мапа сайту
U
N

А
Г
Е
Н
Ц
І
Ї
ПРООН
Програма розвитку ООН
ЮНІСЕФ
Дитячий фонд ООН
УВКБООН
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців
ЮНФПА
Фонд Народонаселення ООН
ЮНЕЙДС
Об'єднана Програма ООН з ВІЛ/СНІДу
ВООЗ
Всесвітня організація охорони здоров'я
УНЗ ООН
Управління ООН з наркотиків та злочинності
МАГАТЕ
Міжнародне агентство з атомної енергії
МОП
Міжнародна організація праці
MOM
Міжнародна організація з міграції
МФК
Міжнародна Фінансова Корпорація
МВФ
Міжнародний валютний фонд
СБ
Світовий Банк
11.12.07

Держава зобов’язана захищати права дитини вирішуючи проблеми соціального дискримінації дітей, Представник ЮНІСЕФ в Україні

10 грудня, Київ. Україна - За ініціативи Міністерства закордонних справ та системи ООН в Україні в Києві відбувся круглий стіл «Справедливість та гідність для кожної дитини» у День захисту прав людини. Під час заходу учасники обговорили прогрес, що було досягнуто у виконанні рекомендацій, який надав Україні Комітету ООН із захисту прав дитини.

В обговоренні брали участь представники Уряду України - Міністерства сім'ї, молоді та спорту, Міністерства закордонних справ та Державного комітету з усиновлення; низки громадських організацій, у тому числі Жіночий консорціум України та Служба захисту дітей; експерти системи ООН в Україні, зокрема ЮНІСЕФ, МОП, ПРООН. 

Система ООН в Україні - на чолі з ЮНІСЕФ, як провідною агенцією у вирішенні проблем дитини -організували разом з національними партнерам цей круглий стіл до 18-ї річниця ратифікації Конвенції про права дитини з метою ширшого обговорення забезпечення прав дитини в Україні.

Звертаючись до учасників круглого столу, координатор системи ООН в Україні Френсіс О'Доннелл нагадав, що ООН в цілому та ЮНІСЕФ зокрема мають спеціальний мандат щодо захисту прав дитини. «В Україні ми працюємо разом із Урядом та громадським сектором, щоб вирішити проблеми дітей та допомогти у гарантуванні їх права на здоров'я, освіту, участь, рівність та захист."

Вісімнадцять років тому Конвенція про права дитини була ратифікована. Сьогодні вже перше покоління дітей виросло під захистом Конвенції та досягло повноліття. Конвенція гарантує основні права людини кожній дитині: право на  життя; на повноцінний розвиток; на захист від шкідливого впливу, зловживань та експлуатації; а також право на участь у сімейному, культурному та соціальному житті. Вона встановлює основні правила для забезпечення кращого життя всіх дітей.

Наразі, 193 держави ратифікували Конвенцію і таким чином зобов'язані  дотримуватись, захищати та пропагувати права дітей. Приймаючи Конвенцію національні Уряди зобов'язуються захищати та гарантувати права дітей. Більше інформації: www.unicef.org/ukraine.

Представник ЮНІСЕФ в Україні пан Джерелі Хартлі підкреслив, що необхідно знову підтвердити бачення та реалізовувати підхід, яке не обмежується економічним добробутом дітей. "Держава зобов'язана захищати права дитина вирішуючи проблеми їх соціальної дискримінації", додав він. Серед найбільш актуальних проблем, що потребують вирішення в Україні, пан Хартлі назвав  насильство проти дітей, захист ВІЛ-позитивних дітей, а також моніторинг виконання прав дітей.

Зранку 10 грудня відбулась презентація річної кампанії до 60-річчя підписання Загальної декларацій прав людини. В Україні, в рамках кампанії було підписано Меморандум про партнерство між Представництвом ООН в Україні та Уповноваженим Верховної Ради із захисту прав людини в Україні, згідно з яким сторони домовились об'єднати зусилля у інформування про історичне значення Декларації та важливість її принципів у подальшому розвитку українського суспільства . Ця кампанія відбувається за ініціативи Генерального секретаря ООН по всьому світу під гаслом "Справедливість та гідність для кожного". Більше інформації: www.ohchr.org.

****

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка звертайтесь до: Дмитро Коник, ЮНІСЕФ Україна, тел.: 044 254 24 50, E-mail.: Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт. ; Вероніка Ващенко, Відділ громадської інформації ООН, Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт. , тел. 253.9363.
   Попередня   Наступна   

Останні новини ООН


08.09.08  Міжнародний день письменності
 
04.09.08  ПРООН, Європейська Комісія, Рада Європи та Міжнародна організація праці (МОП) презентували нові проекти з ґендерної рівності в Україні
 
02.09.08  Волонтери з різних країн поділились своїм досвідом з українською молоддю
 
12.08.08  12 серпня - Міжнародний день молоді
Усі новини...
Підписатися на новини...

Анонс подій


21 вересня 2008 року. Відзначення міжнародного дня миру у Києві, Вінниці та Донецьку. більше інформації: Ірина Мазур , 254.00.35
 
23-24 жовтня. Міжнародна конференція з питань прав інвалідів. Більше інформації: Ірина Мазур , 254.00.35










© Веб-сторінка офіційного сайту Представництва Організації Об’єднаних Націй в Україні 2007. Усі права застережені

Website of United Nations office in Kyiv, Ukraine. Description of major missions, interesting information, useful hints and phone numbers. United Nations UN Ukraine cooperation poverty reduction refugees Goodwill Ambassador human rights Global Compact corporate social responsibility Avian Influenza Millennium Development Goals Millennium Declaration HIV/AIDS General Secretary Assembly UNDAF Development Assistance Framework World Health Organization Children's Fund Development Programme High Commissioner for Refugees IMF IFC World Bank International Labour Organization UN Population Fund IAEA Migration Human Development Report Francis O'Donnell agencies Resident Coordinator system Country Team history Common Country Assessment