This version of the page http://uanime.org.ua/article/hoshi.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-13. The original page over time could change.
Голоси зірок - Статті, огляди аніме, манґа - Аніме та манґа українською
Головна Новини Аніме Манґа Статті Кузня Шрифти Форум Лінки

 
Новини сайту у форматі
 
IRC канал

#uanime

Сервери:
irc.lucky.net
irc.run.net

Порт: 6669

 
 
Сайт найкраще виглядає при 1280×1024
 

Голоси зірок – огляд аніме

Японська назва аніме: Hoshi no Koe
Англійська назва аніме: Voices of a Distant Star

Про цю річ можна довго і з захопленням розмовляти. Макото Шінкай, геній сучасного аніме зміг створити таке неймовірне поєднання сюжету, графіки, звуку, а головне, атмосфери, яке нікого не залишить осторонь. Сюжет доволі простий, двоє школярів, парубок Набору і його подружка Мікако Нагаміне завершують школу і думають про подальше навчання. Надворі 2046 рік, нещодавно на Марсі були виявлені залишки невідомої цивілізації. Мікако приймає рішення стати пілотом одного з бойових роботів, що будуть відправлені у космос на космічних кораблях воювати із ворожою інопланетною нацією тарзіан. В час футуристичних технологій спілкування людей із Землі та космосу не є проблемою, але справа в тому, що швидкість електро-магнітних хвиль не є нескінченною... Тому, чим більше Мікако віддаляється від Землі – тим довше йдуть листи від неї до Набору та від Набору до Мікако. Спочатку це кілька годин, потім доба, тижні, місяці і навіть роки... Сюжет дуже драматичний і не відпускає до останнього кадру.

Сюжет – річ без сумніву необхідна, але що із графічною складовою? Тут все не просто гарно, а неймовірно гарно. Стиль малюнку пана Шінкая заслуговує найвищих нагород, а якщо взяти до уваги, що все це він зробив власноруч, на власному комп'ютері (кажуть, він використовує Фотошоп), то важко навіть уявити, яким талантом повинна володіти людина, щоб таке створити. Гляньте на обкладинку, саме така графіка у самому мультфільмі, без перебільшень.

Не варто також забувати і про звук, він теж на висоті. Саундтрек підібраний дуже влучно, усі ці здавалось би незначущі маленькі звуки створюють абсолютно повну і довершену звукову картину, що повністю гармонює із відеорядом.

Підбиваючи підсумок можна ще раз наголосити на тому, що Макото Шінкай – людина абсолютно неординарна і вміє створювати речі, про які можуть навіть не мріяти більшість великих студій анімаційних фільмів. Цим фільмом він продовжує славну традицію, започатковану Tooi Sekai (Інші світи) і з успіхом продовжену другим фільмом Kanojo to Kanojo no Neko (Вона та її кіт). У 25 хвилин вкладено стільки почуттів і переживань, скільки зрідка вдається вкласти у великий серіал. Чудова річ, без сумніву, вагомий внесок у сучасну японську і світову мультиплікацію.

Опубліковано: 13.05.2006
Автор: Marco Polo
Нове
Аніме
Нова ера – Євангеліон
повністю
 
Манґа
Хлопці 20го століття
том 8,
част. 1-3
 
Субтитри
Молодо-зелено: Персонажі DVD
повні
 
Аніме
Дванадцять королівств
повністю
 
Субтитри
Nodame Cantabile
повні
 
Манґа
Хеллсінг
том 3, част. 15
 
Субтитри
Наруто
еп. 76, еп. 186
 
Манґа
Драконячі Перли
част. 5
 
Субтитри
Темніше Чорного
готові 10 еп.
 
© Mirra
Використання матеріалів з даного сайту можливе лише за умови обов'язкового погодження з усіма їхніми авторами та співавторами або з адміністрацією сайту, якщо інші автори або їхня контактна інформація не зазначені.