This version of the page http://www.newsru.ua/rest/12jul2007/avrora.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-13. The original page over time could change.
Новини NEWSru.ua :: "Аврора" перемогла на Міжнародному дитячому кінофестивалі в "Артеку" ]]>
]]>
РУС
УКР
NEWSru.ua // Культура // Четвер, 12 липня 2007 р.

"Аврора" перемогла на Міжнародному дитячому кінофестивалі в "Артеку"

час публікації: 12 липня 2007 р., 16:55
останнє оновлення: 13 липня 2007 р., 15:30

Український фільм "Аврора" переміг на XV Міжнародному дитячому кінофестивалі в "Артеку", який проходив у Криму.

Вперше за багато років переможцем кінофестивалю стала українська картина - фільм "Аврора", режисера Оксани Байрак, на фестивалі був удостоєний одразу кількох головних нагород.

Велике дитяче журі (більш як три тисячі дітей "артеківців") проголосувало за "Аврору" в номінації "Най - Най фільм"; "Кращою дівчинкою-актрисою" хлопці назвали Настю Зюркалову - виконавицю головної ролі в цьому фільмі; "Кращим актором" за підсумками голосування став Дмитро Харатьян, який зіграв у цій кінострічці, музика, написана до картини композитором Валерієм Тишлером, відзначена дитячим журі спеціальною нагородою фестивалю "За виразну музику, що поглиблює дію і характери", повідомляє прес-служба МДЦ "Артек".

Головною нагородою у своєму житті Байрак назвала приз фестивалю - "артеківський" кінокораблик, вручений їй на церемонії закриття 11 липня.

Приймаючи нагороду, режисер відзначила: "Аврора" для мене – не фільм, це мій стан душі. Я вигадала цю картину, коли побачила, що в нашому суспільстві абсолютно атрофувалися такі постулати, як: любов, відданість, розуміння одне одного".

Переможці кінофестивалю в "Артеку"

Серед переможців кінофестивалю в "Артеку" картина "Факір" (Данія, реж. Флінт), який названий "найзахоплюючим фільмом". Актриса Сідес Бабетт Кнудсен з фільму "Факір" стала "Кращою актрисою кінофестивалю".

Російський проект "Одинадцять листів до Бога" заслужив нагороду в номінації "наймудріший фільм". За словами режисера Акіма Салбієва, це романтична драма "про те, як дорослішають юні душі, про дружбу, кохання, доброту і терпимість, про поступове зближення самотніх людей".

Цього року було вирішено не визначати призерів у двох номінаціях: "Найдобріший фільм" і "Кращий хлопчик-актор".

Спеціальна нагорода МДЦ "Артек" - Почесний артеківський знак "За честь і гідність" - на ювілейному кінофестивалі вручена народному артисту України, лауреату премії Миколи Островського Володимиру Талашку, який впродовж багатьох років залишається кумиром "артеківської" дітвори.

За минулий фестивальний тиждень в "Артеку" увазі юних глядачів було представлено вісім конкурсних фільмів з Німеччини, Данії, Росії і України. Відбулося 107 майстер-класів, 16 кіносеансів ретроспективного показу "Золота фільмотека", інформаційні кіноперегляди, творчі зустрічі з творцями фільмів, творчий вечір кінематографістів, футбольний матч між командами кінозірок і МДЦ "Артек", аква-шоу "Нептун відпочиває!" і багато іншого.

До "Артека" на фестиваль приїхали відомі і популярні кінематографісти. Разом із знаменитими гостями головними дійовими особами "артеківського" кінофестивалю стали діти - 3196 хлопчиків і дівчаток, які і стали найбільшим у світі дитячим журі.

Нагадаємо, відкриття XV Міжнародного дитячого кінофестивалю "Артек" відбулося 4 липня, а триватиме кінофестиваль до 21 липня.

Його організаторами є Міжнародний дитячий центр "Артек" і Фонд пропаганди дитячого кіномистецтва "Кіногрім" (Москва, Росія).

Президенти кінофестивалю - народний артист СРСР Василь Лановой (Росія) і народний артист України, керівник Головної служби гуманітарної політики з питань збереження національної культурної спадщини Секретаріату Президента Олександр Биструшкін (Україна).

Посилання по темі :


В Артеку відкривається міжнародний дитячий кінофестиваль
// NEWSru.ua // Культура // 3 липня 2007 р.


Сьогодні в Каннах відкривається ювілейний кінофестиваль
// NEWSru.ua // Культура // 16 травня 2007 р.


Українське кіно покажуть у Канах
// NEWSru.ua // Культура // 10 травня 2007 р.


"Артек" попросив комуністів не втручатися у справи дітей
// NEWSru.ua // Україна // 21 червня 2007 р.


 
Залишити коментар
Для того, щоб залишити коментар будь ласка, введіть логін і пароль. Якщо у вас ще немає логіну та паролю, ви можете зареєструватись. Якщо ви забули свій пароль, ми можемо нагадати

Логін

Пароль




META
Завантаження ...

Загрузка...
Остання новина NEWSru.ua – 10:58
Депутата Держдуми Росії знову не впустили в Україну
// Україна

гЮЦПСГЙЮ...

]]>
]]>
Субота, 13 вересня 2008 р.  

Остання новина – 10:58


Всі права на матеріали сайту NEWSru.ua охороняються законодавством, в тому числі, про авторське право та суміжні права. При будь-якому використанні матеріалів і новин сайту гіперпосилання на NEWSru.ua обов'язкове
Розміщення реклами на сайті
Зворотній зв'язок: Редакція сайту / Технічна служба / Рекламний відділ
© NEWSru.ua 2007-2008