This version of the page http://infoporn.org.ua/2008/08/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-13. The original page over time could change.
Інфопорн » 2008 » Серпень

Архіви серпня, 2008 року

Дело о гибели Башкирцева начали рассматривать в суде

Марія Лебедєва // 30 серпня, 2008

Алексей Башкирцев

Судьбу пьяного водителя, сбившего насмерть несколько месяцев назад Алексея Башкирцева, определит Шевченковский суд. Там прошло предварительное заседание, на котором обычно стороны знакомятся с судьей и назначают дату суда. Казалось бы, такие заседания обычно не привлекают внимания журналистов. Но случай с Башкирцевым стал резонансным- слишком часто в нашей стране погибшие велосипедисты становятся виновными.

Несколько месяцев назад в наше распоряжение попал видео-сюжет, который не попал в эфир на программе Магнолия-ТВ. Видео увидели сотни людей, велосипедисты в городе решили начать регулярные акции протеста – Велонаезды, требуя от ГУ МВД полноценного расследования дел. Результата добились – дело забрали в ГЛАВК, там над ним колдовали пару месяцев. И вот, наконец, дело попало в суд. (more…)

Острів затонулих кораблів, або Хроніка “червоного” виживання

Ігор Бондар-Терещенко // 30 серпня, 2008

Острів затонулих кораблів

Часто я самотній, ніби Крузо.
В. Симоненко

Якось авторові сих рядків замовили огляд культурного життя слобідського краю: побут, тенденції, проблеми мистецького люду. Найважче виявилося не почати писати, оскільки, по-перше, таки було про що, а, по-друге, вимальовувалася спокуслива можливість асимілювати офіційні правду і брехню. Річ була зовсім в іншому. (more…)

Олія vs Водень

Руслан Гетьман // 29 серпня, 2008

Олія vs Водень

Європа найближчим часом, з її залежністю від російської нафти і газу, може «довипендрюватися» у своєму протистоянні з Росією. Бо Мєдвєд в своїх ігрищах на геополітичній арені став вкрай непередбачуваним. Як співала одна російська рок-банда – нє дай мнє повод. А погрози економічними санкціями з боку ЄС і намічена «здибанка» в Брюсселі якраз можуть стати приводом «на лапу». Перекриє Москва вентиль, перетерпить збитки, але згодом надолужить, коли ціни піднімуться…

Все в купі – і нинішні ціни на бензин, і події в світі – сприяють створенню альтернатив. Що недавно успішно й відбулося у вигляді автопробігу під гаслом «На олії до Греції». (more…)

Записки голодающего велосипедиста

Інфопорн // 29 серпня, 2008

Голодающий велосипедист

Я во Львове.

Схуднул маненько. По роже сразу заметно, а вот по талии не ахти - всего два деления ремня. Зато ехать еще долго можно, благо дело - жрать не хочется. Львовское телевидение прикололось - спрашивали за Грузию. Я тоже прикололся – сказал, что жду международного трибунала, потому что ответить, что там и как сей час – нереально, у каждого своя правда. (more…)

Во что оценивается жизнь украинского туриста в Грузии?

Листи відвідувачів // 29 серпня, 2008

Краєвиди Кахеті

Я, Виктория, гражданка Украины, находилась на территории Грузии в период с 30 июля по 11 августа 2008 г. Целью поездки был туризм и отдых на побережье Чёрного моря.

Первую неделю отдыха я находилась в столице Грузии, в г. Тбилиси. Утром 6 августа я уехала в г. Кутаиси погостить у своей подруги на 2 дня, а 8-го августа утром я прибыла уже на побережье Чёрного моря, в пос. Сарпи ( в 10-ти мин. езды от г.Батуми). (more…)

Наша пісня гарна й нова

Тетяна Монтян // 29 серпня, 2008

Наша пісня гарна й нова

Українським політиканам знову закортіло попіаритись на “вічній” темі податку на нерухомість. Цього разу відсмалити популістським напалмом вирішив міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, який “на блакитному оці” заявив журналістам , що виступає за негайне введення податку на нерухомість як “механізму для зниження вартості житла”.

Шедеври маразму, які штовхав пан міністр, в принципі, були стандартними. (more…)

В бой ідут адні СБУ, футбол без танків та вчителько моя (с)

Володимир Бородай // 29 серпня, 2008

Цирк

Огляд новин за 28.08
Схоже, рубка між нашими лідєрами пішла не на життя, а на смерть. Сьогодні Тимошенко спробувала завдати удару у відповідь по Балозі. Двоє офіцерів Служби безпеки України на прес-конференції заявили, що Секретаріат президента використовує СБУ для того, щоб замакати Юлю. Однак великого резонансу цей демарш не мав хоча б в силу того, що українці давно вже втомилися від взаємних звинувачень запеклих друзів і їх вже жодним компроматом не здивуєш. Балога теж, до речі, не став відсиджуватися у окопах, а вихопив шаблю і з криком «сама така!» мужньо погнав під танки свою частину СБУ. Тому прес-служба Служби безпеки заявила, що дотримується усіх законів, а ті СБУшники, які клєвєщуть на чесне ім’я наших ні разу не продажних спецслужб – зовсім і не СБУшники. Так, не приший кобилі хвіст, «корочку» носять, зарплату отримують, а проте жодного стосунку до СБУ не мають. Нє, ну не цирк? (more…)

На службі народу і власній кишені

Руслан Гетьман // 28 серпня, 2008

На службі народу і власній кишені

Цікаво, який ККД від роботи депутата? Про роботу деяких наших обранців взагалі можна було б сказати: «кака де?». Де, питається, ця кака, коли її карточка голосує типу сама по собі? Здається, якось був натрапив на повідомлення про те, що відповідь на моє питання справді існує. В сенсі не про те, де знаходяться каки, а яка від них «користь». (more…)

Хенкок - нове ім’я вічному герою

Галя Карпа // 28 серпня, 2008

Хенкок - нове ім’я вічному герою

Лише минулого місяця на американські екрани вийшла нова стрічка про Бетмена „Темний лицар”, яка вже встигла очолити список найліпших американських фільмів всіх часів, а вже зараз ми маємо змогу тішитися новим епосом про супергероя і його подвиги — „Хенкоком”. Коли повернення до одного мотиву проявляється настільки часто, воно волею-неволею мусить підняти питання про причини такого попиту…

Цього разу голівудський супергерой — Джон Хенкок (Вілл Сміт) — виглядає бомжувато, полюбляє випити і погрубіянити, а у вільний час рятує людям життя. Він володіє феноменальними вміннями: може літати, жодна зброя його не бере, а силі його немає міри. Правда, життя Хенкока навряд чи можна назвати щасливим. (more…)

Хочешь быть здоровым - не пей и не нюхай воду

Кристина Полевая // 28 серпня, 2008

Невкусная вода

Пить или не пить воду из-под крана - вечная тема на пресс-конференциях руководителей Харьковского коммунального предприятия “Вода”. Предыдущий директор Виктор Колотило уверял журналистов и харьковчан в том, что пьет воду из-под крана, правда, при этом всегда тихонько добавлял: после кипячения. Новый директор Сергей Кадыгроб на своей первой прессухе уверил, что пьет из водопровода, только когда жажда совсем замучила, а бутылированной воды в доме нет. Не забыл новый руководитель “Воды” признаться и в том, что вода в кране, которая по ГОСТам квалифицируется, как питьевая, не нравится людям ни на вкус, ни на цвет, да и запах никого не устраивает. Признал. Но поспешил заверить, что по тем же ГОСТам вода соответствует всем нормам качества, и никто еще не отравился харьковской водой из-под крана. (more…)

Таїланд бушує

ЖЖ // 28 серпня, 2008

Таїланд бушує

Не перестаю дивуватись зі світових ЗМІ, які уже неодноразово показали свою необ’єктивність у подачі новин. Зараз весь світ гонить на Росію після її рішення про незалежність Південної Осетії та Абхазії - і все це показують у кожному випуску новин, щоразу повторюючись. А те, що сьогодні Таїланд на грані чергового державного перевороту - 19-го з того часу, як у країні встановилася конституційна монархія – на це всім якось пофіг. Канєшно, рішення наших сусідів куди важливіше від якихось там безпорядків у Таїланді… (more…)

Политолог Валя и козлы третьей гильдии

Тарас Плащевський // 28 серпня, 2008

Торговка Валя

Мне недавно стало казаться, что самый авторитетный политолог в мире – моя соседка по рынку Валя. Она как освежит голову «Немировской», так сразу начитает: «Все сволочи, все проститутки, все козлы!»

Эта огульная оценка сначала немного озадачивала. А сейчас я понимаю, что Валя во многом права. Хотя и не совсем политкорректна.

Если посмотреть с позиций вечности и нашего овощного рынка на нынешнюю ситуацию, то уважаемый Джордж Буш козёл еше тот. И по вопросу Ирака, и по вопросу Косово. Но это, как говорится – издержки последовательной политики. Это ему не от папы Буша осталось, а еще от Джонсона или от Никсона. Кто там начал войну во Вьетнаме? (more…)

Варфоломіївська ніч

Володимир Бородай // 27 серпня, 2008

Карл Гун. Варфоломіївська ніч

Огляд новин за 27.08
Тіха украінская ночь… но сало луччє пєрєрпрятать! Наша політика зараз мені нагадує ідилічну пасторальну картину із прихованим глибоко на фоні підтекстом. Співають пташки, котиться місяць небо колом, село заснуло після тяжкого трудового дня… стоїть тиха варфоломіївська ніч. Лише ледь помітна тінь випадкового Балоги час від часу змигне біля хвіртки Юлі Володимирівни Тимошенко. Нишком озираючись із невинним виразом чесних воровкуватих оченят, він слинить олівчика та, сопучи, малює на Юліній хвіртці хрестика. Скоро по неї прийдуть. (more…)

Нелегали: трудівники, ґвалтівники та нагальна потреба в іммігрантах

Руслан Гетьман // 27 серпня, 2008

Нелегали

Тема імміграції – наскільки це проблема, і наскільки потреба - залежить від контексту. Тобто, від кожної конкретної країни. Щодо нелегалів очевидним і беззаперечним є той факт, що роботу вони знаходять з однієї простої причини. Місцеві сприймають низькооплачувану важку роботу, як щось нижче від їхньої гідності. Звісно, дешева і нелегальна (чи напівлегальна) робоча сила – проблема не однобока. Бо псує «клімат» місцевим роботягам. Але хто в цьому випадку демпінгує, а хто тому потурає? (more…)

Осторожно: хостелы

Світлана Самойленко // 27 серпня, 2008

Малый Маяк

Вы знаете, что такое хостелы? Сеть дешёвых гостиниц по всему миру для путешествующей молодёжи. Расположены они, как правило, в местах интересных и примечательных, там, куда валит народ на чудо света посмотреть или просто отдохнуть. Но знать о них – одно, а побывать – другое. Решилась и я недавно отведать «хостельного» туризма. (more…)