Майдан • Майдан-Захід • новини • статті • заяви • форум пошук • контакти  

Михайло Деп'як: Триста

додано: 12-02-2007 // // URL: http://maidan.org.ua/static/lvivmai/1171262993.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Для Майдану

• Суспільство •

300 спартанців під Фермопілами загинули, щоб перешкодити армії Ксеркса ввійти до Греції. Вони не йшли навмисне на гідну і певну смерть. Однак не відступили, коли довідалися, що підмога не прибуде.

300 волхвів-язичників, згідно легенди, спалив князь Володимир на березі Прип’яті. Щоб не баламутили народ і не протидіяли запровадженню нової релігії. Волхви виявили не найкращі українські риси, бо замість відплатити князеві вони просто прокляли на 1000 років цю землю. Зробили це дуже професійно і результативно, так і не було тут ні спокою ні благополуччя. А завершальним акордом цього 1000-літнього прокляття вибухнув Чорнобиль поблизу місця їхньої страти.

«300 як скло товариства лягло» під Берестечком, щоб прикрити відступ армії Хмельницького після неочікуваної поразки. Їхній подвиг свідомої самопожертви і зневаги до смерті дотепер надихає тих українців, котрі ще не втратили решток лицарського духу.

300 юнаків загинуло під Крутами. Їх було більше, тих недосвідчених вояків-студентів, котрі намагались перекрити диким російським ордам шлях на Київ, керований в той час злочинно наївними науковцями і письменниками. В бою їх було більше, але для великої жертви Господь вибрав сакральне число – триста. Про них рідко згадують, натомість всюди ставлять пам’ятники бородатому історику, на совісті котрого втрата Україною унікального шансу на незалежність. Такою є наша ментальність.

300 кобзарів і лірників – співців і дистрибюторів Правди знищили НКВДисти у безкрайньому степу лютої зими Голодомору. Щоб правда про геноцид вмерла разом із ними. Щоб дебілуваті нащадки тих, хто помер від голоду могли в обнімку із нащадками вбивць верещати у Верховній Раді незалежної України, що все це – брехня і видумка. Що не було геноциду проти українців. Вимерли козаки за 300 років, жоден із нащадків берестечківських героїв не закрив кулаком пельку негідникам. Демократія ж у нас і плюралізм, не гоже хуліганити навіть тоді, коли тобі паскудять на найсвятіше.

300 голосів корумпованих депутатів потрібно набрати мафії, щоб мати змогу витворяти все, що завгодно із нашою державою, незалежністю та історичною пам’яттю. Чи докуплять тих декількох, котрих бракує? Питання часу і ціни, скажуть реалісти.

Але я, наперекір прагматичному глуздові таки не втрачаю Надію, бо вірю у Божу Ласку.

Вірю навіть, що колись у Верховній Раді України збереться 300 гідних людей.


Обговорити цю статтю у форумі

додано: 12-02-2007 // URL: http://maidan.org.ua/static/lvivmai/1171262993.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у розділі "Статті", можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) статті, на яку ви посилаєтся.

Шукати слова в статтях:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ СТАТТІ :
брати Капранови: Варіантів лише два: або п’янство, або культура
Ярослав Сватко: Особливий російський шлях
Йосиф Сірка: Патріотизм не родиться – його виховують!
Олег Вітвіцький: Присвята Івану Гавдиді
Львівський портал: Кміть і сім самураїв
  ПРЯМА ДІЯ :
16 вересня на Майдані Незалежності акція пам’яті Георгія Гонгадзе.
Координати російських диппредставництв
Нахтіґаль - у запитаннях Майдану і відповідях останнього старшини
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наші храми!
  ЦІКАВИНКИ :
Завантаження ...


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською