This version of the page http://orthodoxy.org.ua/ru/node/13713 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-07. The original page over time could change.
КИЇВ. Пройшов «хресний хід» на честь 354-річчя Переяславської Ради | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Украинская Православная Церковь    

           
УКР РУС  


 Главная > Новости > По епархиям > Киевская  






Опросы



Наш баннер


 Посмотреть варианты
 баннеров и получить код


Электронная почта редакции: info@orthodoxy.org.ua












КИЇВ. Пройшов «хресний хід» на честь 354-річчя Переяславської Ради

  18 января 2008



17 січня вулицями столиці пройшов «хресний хід» на честь 354-річчя Переяславської Ради, в результаті якої українські землі відійшли під владу Московського Царства. Процесія почалася від Успенського собору Києво-Печерської Лаври і закінчилася на Софійському майдані, де біля пам'ятника Богдану Хмельницькому - чільному діячеві Переяславської Ради з української сторони - був прочитаний акафіст Державній іконі Божої Матері.

На самому початку ходу організатор Юрій Єгоров, голова громадського об'єднання «Православний вибір» та Православного братства Олександра Невського, у своєму виступі перед журналістами підкреслив, що цей захід є не церковною, а громадською акцією, і відбувається без благословення Української Православної Церкви.

Іван Верстюк

ВІД РЕДАКЦІЇ: Подібні акції чесно було б називати демонстраціями чи мітингами, щоб не вводити в оману віруючих, які збираються нібито на церковний хресний хід.