Системы ЛІГА:ЗАКОН CD-справочники Digital Daily Пресс-центр Практикумы
Реклама Контакты Рассылки по e-mail Карта портала RSS-экспорт
Интернет-конференция
 

Главная страница | О Пресс-Центре | События | Интернет-конференции | Фотогалерея | Заявка

7 грудня 2006 р., 14:00

Інтернет-конференція
Михайла Поживанова - народного депутата України,

в ході якої планується розглянути наступні питання:


- доля політичної реформи в Україні – демократизація або авторитаризм;
- прогрес або регрес парламентської більшості (антикризової коаліції), а також парламентської опозиції;
- місцеве самоврядування в умовах конституційної реформи, в тому числі в умовах її відміні (у разі прийняття Конституційних Судом такого рішення);
- доцільність підвищення вартості тарифів на житлово-комунальні послуги м.Києва та інших міст (07.12.06 засідання КМДА);
- можливі наслідки діяльності Л.Черновецького на посаді мера міста Києва та ймовірність проведення референдуму про його усунення з посади.

Михайло Олександрович Поживанов народився 12 квітня 1960 р. в Дніпропетровську.
У 1982 р. закінчив Московський інститут сталі і сплавів за фахом «Металургія чорних металів».
Після завершення навчання в аспірантурі цього ж інституту в 1986 р. Депутат Верховної Ради України другого, четвертого й п’ятого скликань. Успішно працював над підготовкою Конституції України і низки законопроектів стосовно розвитку місцевого самоврядування та економічних реформ у державі.
У 1994–1998 рр. – мер Маріуполя.
У 1998 р. у Києві заснував і очолив фонд муніципальних реформ «Магдебурзьке право».
З 1999 року по 2005 рік працював у Київській міській державній адміністрації на посадах заступника керівника секретаріату, начальника Головного управління зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, заступника голови Київської міської державної адміністрації.

Доктор технічних наук, професор. У 2004 році Михайлу Поживанову було присуджено звання “Заслуженого працівника промисловості України”. Лауреат премії в галузі металургії ім. академіка Бардіна, а також премії Ленінського комсомолу в галузі науки і техніки.
Одружений. Має трьох синів.

Вопросы:
 

Добрий день.
Для того, щоб в Україні стати відомим політиком, потрібно вкласти великі гроши (звичайно якщо ти не кум, сват, брат...). Всім відомо, що гроши вкладають для того, щоб отримати ще більши гроши! Якщо Ви не згодні, то чому ахметови, суркіси, рудьковські, медведчуки, порошенки рвуться до влади? Та і у помаранчових не менше половини списків в ВР бізнесмени!
На Вашу думку, чи можна взагалі перервати це замкнуте коло? Добре хоч, що ахметови та януковичи вкладають свої кошти. А трохі бідніши, ніби демократичні, після виборів мають ще розраховуватись посадами, майном... Або заперечувати березовськім, що "ці руки нічого не брали". Удачи Вам!

Михалич
04.12.06 17:25

М.П. На жаль, не поодинокі випадки того явища, про яке ви наголосили, мають місце. В той же час, пам"ятаю вибори 1994 року до Верховної Ради України, а потім на посаду Маріупольского міського голови, все було зовсім по-іншому. Сподіваюсь, що на наступних виборах ми також будемо мати можливість обирати не бізнесменів, а політиків. І люди будуть розуміти, що віддавши свій голос за продуктовий набір, вартістю 10-15 гривень, можуть отримати міського голову, який збільшить тарифи на житлово-комунальні послуги в 3,5 рази, і за один місяць відіб"є все, що він вклав у ці вибори. Тому все залежить від нас. Дякую за побажання удачі.

Шановний Михайло Олександровичу!
Яке Ваше ставлення до кадрової політики п.Черновецького Л., як Ви вважаете чи достатньо захищені права державних службовців при зміні кервництва: міністерства,міста, управління тощо?

Стьопін Євген
04.12.06 18:33

М.П. До кадрової політики пана Черновецького ставлення ніякого, тому що її не існує. Призначення на ключові посади в Київраді та в КМДА родичів, сина, друзів сина, зятя, брата зятя, чоловіка сестри, чоловіка сестри дружини, а також безліч вихідців з рідного Черновецькому "Правексу" - це не є кадрова політика.
Останні роки довели, що питання захисту прав державних службовців всіх рівнів існує. Прикро, коли це питання стосується і голів обласних державних адміністрацій, а також і деяких міністрів. Згоден з Вами, що потрібно вносити зміни в діюче трудове законодавство.

Чи підтримуєте Ви тезу про те, що в Україні відбувається наступ "донецьких" на центр и намагання взяти основні сфери під свій вплив?
Володя
04.12.06 19:02

М.П. Ні, не вважаю. Реально розподіл країни відбувається на бідних та багатих людей, моральних та аморальних політиків. Я багато років працював на Донеччині, знаю цей край дуже добре, повірте, що це працьовиті, добрі люди та патріоти своєї країни. Хочу нагадати, що 1 грудня 1991 року десь близько 89% мешканців Донецької області проголосували за незалежність України. А те, що відбувається сьогодні, це спроба відволікти увагу людей від реалій сьогодення.

Уважаемый Михаил Александрович, хотелось бы узнать, почему цена экспортируемой Украиной электроэнергии ниже, чем цена той же электроэнергии для внутренних потребителей? С уважением Игорь (Мариуполь).
Игорь
05.12.06 00:19

М.П. Це питання до Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ), бо тарифи, згідно законодавства, визначають тільки вони. У мене особисто також є питання по різниці тарифів для приватних споживачів, дрібного та середнього бізнесу та пільгових тарифів для великих підприємств, які належать кланам та олігархам. На мої неодноразові звернення зрозумілої відповіді я так і не отримав.

Как Вы считаете – не является ли повышение коммунальных услуг актом геноцида против украинского народа, при таких нищенских зарплатах?
Владимир
05.12.06 01:46

М.П. Те, що відбувається з тарифами, - це, на мій погляд, запланована акція по цинічному пограбуванню жителів країни. Збільшення ціни на газ на 80% не може призвести до подвійного чи потрійного збільшення тарифів. Мені здається, що за цим є бажання поміняти власника всіх підприємств в галузі житлово-комунального та енергетичного забезпечення. Створивши борги, а люди реально сплачувати ці підвищені тарифи не будуть, підприємства ЖКГ будуть банкрутувати, або брати позики у "правильних" банків та фінансових структур. І за борги відійдуть до господарів цих банків. Це буде гірше, ніж "прихватизація", яка відбувалася в країні за часів Кучми.

Доброго дня!
Знаете ли Вы, что на многих "старых" шахтах Добасса по-тихоньку захоранивают радиоактивные отходы?


05.12.06 11:46

М.П. Інформацію чули, але конкретних прикладів не маємо. Якщо Ви володієте інформацією, прошу надіслати на е-мейл Mykhaylo.Pozhyvanov@rada.gov.ua

Добрий день!
Скажить будь ласка, коли вже усі службовці та депутати почнуть думати про своїх людей та не на словах, а у справі. Скільки можна займатися демагогією і за це отримувати не маленькі гроші. Ми заробляємо у 10 разів менше і повинні отримувати Вас,чи не соромно?

Ира
05.12.06 14:02

М.П. Іра, Ви, як завжди, праві. Але все залежить від Вас і Вашого голосу. Пропоную ніколи не голосувати за тих, хто не виконав власні обіцянки. Нам обіцяли покращення життя вже сьогодні. На жаль, відбувається протилежне. Думаю, Ви мене зрозуміли.

Добрый день.
Скажите пожалуйста, когда все депутаты, да и Вы в том числе, принимали присягу, они клялись служить народу Украины. Где же Ваша честь и совесть всех делась? Не надо кивать на донецких или львовских. Вы все вместе уничтожаете народ Украины и своим отношением, и своей позицией. Неужели вы все и правда думаете, что вы демократы? И как бы каждый из вас громко бы не кричал о демократии, ее нет. Подумайте, какая память о вас останется у народа.
А теперь о тарифах ЖКХ.
Вот подайте Вы лично в суд на необоснованность повышения тарифов ЖКХ в г. Киеве. Сможете ли Вы это сделать?


05.12.06 14:40

М.П. Я щойно повернувся з засідання Київради, котра розглядає питання тарифів. Сподіваюсь, що рішення, запропоноване депутатами від БЮТ, "Нашої України" та Блоку Кличка буде підтримане більшістю Київради. Якщо цього не станеться, то єдиний шлях - це проведення референдуму про недовіру як міському голові, так і всьому складу Київради. Додатково можу повідомити, що в судах знаходиться 4 скарги на це рішення.

Привіт Вам, пане Михайле! Мене дуже цікавить доля м.Києва. Скажіть, будь ласка, як довго ним "керуватиме" такий "невминяемый" чоловік! Сумно, та інколи страшно дивитись на розпорошення майна, земель і т.д.
Чи будете Ви, Ваша політична сила боротись з цим?

Оксана
05.12.06 14:53

М.П. Пані Оксано, наша політична сила, а це Народний рух України, який входить до блоку "Наша Україна", спільно з БЮТ та Блоком Кличка створили демократичну оппозицію. Сподіваюсь, що за допомогою киян нам вдасться не пізніше весни звільнити Київ від "невміняємих".

Зазделегіть вибачаюсь за запитання яке не є в перечні питань для обговорення.
1. Чому Ви не спробуєте внести пропозицію про створення в Україні єдиної бази данних черги віськовослужбовців та інших категорій громадян на отримання житла, поліпшення умов житла. Така єдина база данних унеможливить корупцію в цій царені.
Особа двічі не отримає житло в різних місцях України як це коїться в МВС України. Приклад керівники УБОЗ та інші....військова прокуратура, суди, фактів безліч. Така пропозиці надасть змогу чітко відстежувати також використання коштів направлнних з бюджетів різних рівнів на вирішення проблеми забеспечення житлом різних прошарків населення. З повагою Олександр.

Олександр
05.12.06 15:35

М.П. Дякую за пропозицію. Обов"язково передам її в профільний комітет Верховної Ради.

Господин Поживанов, скажите, пожалуйста, зачем нужно было принимать изменения к Конституции, чтобы потом огромными усилиями пытаться их отменить?
Татьяна
05.12.06 15:40

М.П. Пані Тетяно, на жаль, це був певний компроміс, щоб не допустити пролиття крові під час грудневих подій 2004 року. Зараз будемо виправляти ситуацію, бо наслідки для країни важкі.

Доброго дня Вам, пане Михайло!
З приводу конституційної реформи, якщо б у парламенті існувала «помаранчева коаліція», то сьогодні не піднімалось би питання щодо скасування прийнятих змін до Основного Закону?
Своїми повноваженнями всі б були задоволенні?

Сергію
05.12.06 15:46

М.П. Пане Сергію, думаю, що ні. Питання незбалансованості між різними гілками влади та навіть всередині уряду реально існувало незалежно від того, хто при владі. Тому перегляд політреформи на часі. Яким шляхом - це інша річ. Можливо, скасувати її за рішенням Конституційного Суду, або негайно підготувати зміни та проголосувати їх в парламенті.

Пане Михайло, чи не здається Вам, що застереження, які оголошували щодо прийняття змін до закону України про вибори народних депутатів, які ведуть за собою до узурпації влади – здійснилися? І насправді Верховна Рада сьогодні нагадує закрите акціонерне товариство, в якому народні депутати виконують функцію маріонеток і не можуть собі дозволити сказати іншу думку ніж у лідера, у разі «непослушания» виключають або із партії, або ще гірше із фракції? Щодо виключення із партії, Вам цим здається вже погрожували за висловлену правду, яка не сподобалась Вашому лідеру НРУ?
За яку ж тоді демократію ми боролися???

Марія Семенівна
05.12.06 16:18

М.П. Шановна Маріє Семенівно, все залежить від людини і її позиції. Сьогодні згідно Конституції ніхто не має права впливати на моє рішення як народного депутата. А від демократичності тої чи іншої політичної сили та її лідера залежить атмосфера в цих партіях та фракціях.

І одразу на наступне Ваше питання, Маріє Семенівно: "Всі політики завжди заявляють, що вони не женуться за портфелями, так чому «ВАШ» міністр МЗС, лідер партії членом, якої Ви є не може залишити посаду міністра?".
Моя відповідь: Він не чіпляється за посаду Міністра. Він відстоює конституційне право Президента України на здійснення ним зовнішньополітичних повноважень. На жаль, антикризова коаліція, говорячи про демократію та підтримку політреформи, не зрозуміла, що не завжди буде комфортно працювати в уряді. Уряд є коаліційним, і в ньому є згідно Конституції два міністри за поданням Президента. Необхідно вчитися працювати не заради власних амбіцій, а на користь України.

Прокомментируйте, пожалуйста, те шесть кандидатур на главу Совета партии НСНУ, среди которых Бессмертный, Порошенко, Ехануров, Юхновский, Олийнык и Жебривский. Не кажется ли Вам, что это те же «шары – только в профиль» и при избрании любого из вышеперечисленных «Наша Украина окончательно потеряет рейтинг доверия у народа Украины?
Татьяна
05.12.06 17:13

М.П. Наскільки я чув, їх вже сім, додався ще Юрій Павленко. Це справа НСНУ, кого вони оберуть лідером.

Добрий день!
Чому з підняттям вартості за комунальні послуги не підвищили стипендії студентам та зарплату і пенсію громадянам країни. Студент 5 курсу Національного університету водного господарства та природокористування. Вітя.

Вітя
05.12.06 17:18

М.П. Шановний Вікторе, тому я та всі депутати від Народного руху України і не голосували за цей ганебний антисоціальний бюджет.

Будь-ласка, пояснить, чи вистачить грошей на виплату субсидії по оплаті за новими тарифами по житлово-комунальним послугам, а також для погашення заборгованості по газу? Стало відомо, що Черновецький має намір просити Київраду про виділення 200 млн.грн. із міського бюджету для погашення такої заборгованості. Де правда, де брехня і взагалі поясніть, як таку людину можна було допустити до влади?
Михайло
05.12.06 17:29

М.П. Тезка, до влади цю людину допустили кияни, котрі за продпайок та порожні обіцянки віддали свої голоси. Сподіваюсь, що в майбутньому таких випадків вже не буде. Стосовно грошей: Київ має дуже великий потенціал і має всі можливості вирішити ці питання без перекладання їх на гаманець киян. Сьогодні на сесії Київради було багато пропозицій як це зробити.

Наскільки мені відомо, в Народному Русі, членом якого Ви є, існує неоднозначне ставлення щодо Ваших висловлювань про те, що Борису Тарасюку слід піти з посади голови партії. Ваша особиста справа навіть стала предметом розгляду на нещодавньому Центральному Проводі НРУ. Ви не відмовляєтесь від своїх слів, сказаних на конференції на "Кореспонденті"?
Богдан
05.12.06 17:36

М.П. Пане Богдане, дякую, що Ви так уважно слідкуєте за подіями в Народному русі України. Насправді, в останню неділю на засіданні Центрального Проводу НРУ розглядалось питання стосовно моїх висловлювань на "Кореспонденті". На жаль, під час чат-конференції людина, яка набирала за мною відповіді, не встигаючи, вирішила скоротити мої висловлювання, що призвело до певної зміни змісту висловлювань. Побратими по партії все зрозуміли, і за це я їм вдячний.

Почему не проводилось постепенное повышение цен (например 10-15% в год)на все виды коммунальных услуг в период с 2002г. по 2006г. И не расплачивается народ ли за политические решения в этом вопросе.
Валерий
05.12.06 19:01

М.П. Валерію, можу з Вами погодитися, і навіть пропонував це, будучи депутатом Київради в 2003 та 2004 роках. Але не був підтриманий більшістю Київради, бо грошей на покриття витрат ЖКГ в бюджеті вистачало.

М.А.!Не жалеете ли Вы,что очень часто через свои высказывания попадаете в неприятную ситуацию.Слышал ,что Ющенко в прошлом году порвал указ о вашем назначении губернатором Запорожской области из-за непонравившегося ему вашего интервью
ПЕТР
05.12.06 23:10

М.П. Петре, ви дійсно дуже обізнані, але не вважаю, що мушу коментувати ті чи інші події нещиро. Гадаю, політики будь-якого рангу мусять толерантно ставитись до іншої думки. Тим паче, що все, що я казав тоді, час підтвердив. А те, що відбулось, я залишаю на совісті Президента та Єханурова.

Чому не пишите, що член Народного Руху України, мало того голова Донецької крайової організації
Олекса
06.12.06 00:35

М.П. Дякую, Олексо. Думаю, наступного разу завдяки ЛІГАБізнесІнформ, інші інформагентства будуть знати про те, що я дійсно є членом НРУ, членом політради НРУ, членом Центрального Проводу НРУ та головою Донецької крайової організації НРУ і всі ці регалії будуть вивішувати на сайтах.

Хотелось бы задать массу вопросов, однако остановлюсь на самом глобальном. Ответьте, пожалуйста, на вопрос такого содержания: считаете ли вы правильным,логичным и целесообразным моментом в жизни народа Украины расплачиваться за ошибки, за фальсификации и т.п. случаи нашей жизни политиков, тем самым повышая тарифы на ком.услуги, проезд...и т.д.
Может мы скоро и за воздух должны будем платить, а? Потому что чистый воздух скоро станет тоже трудно доступным, ведь мы щедрые(только не для своего народа, к сожалению), мы разрешаем весь мусор всей Европы хоронить у себя, при этом забывая, что несколько лет назад только взорвалась АЭС Чернобыля...
Ответьте, пожалуйста, к чему мы сможем прийти с такими великими умами, что мы сможем пообещать своим детям в будущем: светлое будущее или рабство при американский надзирателях; правильный подход к обучению наших детей, или просто напросто ознакомление их с общими критериями образования; как жить с безнадежностью, которую нам смогли уже приподнести наши светлые умы. Спасибо за внимание.....

Natali
06.12.06 10:15

М.П. Пані Наталі, ще раз зауважу, що все залежить від нас. В листопаді-грудні 2004 року український народ зміг довести, що з його голосом потрібно рахуватися. На жаль, в 2006 році наш вибір був вже іншим. Ми повірили порожнім обіцянкам та образились на політиків, хто виявився недостойним нашого вибору в 2004 році. З нашої мовчазної згоди пройшло переформатування Верховної Ради України. Плюс зрада СПУ своїх виборців.

Шановний Михайле Олександровичу!
Чи не здається Вам, що біло-блакитні і соціалісти, в принципі, не дадуть змоги пропрезидентським силам і Президенту, в тому числі, зробити реверанс у сторону повернення до президентсько-парламентської, а не навпаки, форми правління.
Невже наш Президент Ющенко за 2 роки, коли влада була в руках пропрезидентських сил, не зміг зробити це феєричне па.
Чи варто тепер, коли Прем'єром став, так би мовити, ПроФФесор, намагатися повертатися до старої форми правління? Може варто почекати, коли НСНУ, БЮТ, СПУ об'єднаються (а це буде скоро, я впевнений, бо нікому із цих партій не подобається ця кадрова чистка ПР).
P.S. Рекомендую краще вивчати укр.мову:)

Павло
06.12.06 10:45

М.П. Шановний Павло, ліжачий камінь мохнотіє, тому якщо не намагатися щось робити, чекати, то нічого не вийде. "Дорогу осилит идущий". Дякую за рекомендацію.

Интересно кто-то из членов нового кабмина знаком с элементарными законами экономики. Не политэкономии эпохи развитого социализма, а с законами экономики. Думаю - нет.
Кто-нибудь из «Кризисной» коалиции знаком с работой банковской системы не постсоветской, фискальной, а изучал банковский опыт, ну хотя бы прибалтийских банков? Думаю - нет.
Именно по этому у коалиции нет будущего.

Victor
06.12.06 11:24

М.П. Вікторе, знаю, що фахівці, особливо по прибалтійським банкам, в АКК (антикризовій коаліції) є. А ось знання будуть спрямовані на самозбагачення чи на розвиток країни - залежить від них. Поки що вони демонструють велику любов лише до себе.

Уважаемый господин Поживанов, как Вы считаете, если Президент Ющенко будет поддерживать действия градоначальника Черновецкого, то он может, потеряет и остальное доверие народа, в том числе и киевлян?
Киевлянка
06.12.06 13:25

М.П. Ви праві. Нарешті вчора вперше з вуст прес-секретаря пролунала оцінка Президента України щодо дій пана Черновецького. Бажано, щоб він це робив частіше і кияни це знали.

Уважаемый господин Поживанов! Зачем Вы пытаетесь говорить на украинском языке?
Юрий
06.12.06 14:30

М.П. Тому що, згідно Конституції, це є державна мова, і кожен мусить розмовляти нею. Мені це робити набагато важче, ніж багатьом мешканцям нашої країни, бо школу, інститут, аспірантуру я закінчував в Росії, і ніколи, на той час, не мав можливості вивчати українську мову. Тому сьогодні мушу це робити.

Cкажите, пожалуйста, для народных депутатов Украины применимы такие качества как: совесть, порядочность, чувство долга? Я заранее знаю, что Вы ответите,но когда будете отвечать, пожалуйста, будьте искренни или вообще не отвечайте. И еще: начинайте уже, что-нибудь делать для своих избирателей, а не только для себя любимых и своих близких. Стыдно за вас всех!..
Татьяна
06.12.06 14:39

М.П. І мені соромно за тих політиків, хто говорить одне, а робить інше, хто обіцяє "краще життя", а потім робить його ще гірше.

Пане Михайло! Висловіть будь-ласка свої припущення скільки на своїй посаді протримається пан Черновецький. Адже за останніми опитуваннями більшість киян хочуть повернення на посаду мера Києва Омельченка. І хто буде наступним мером Києва?
Ольга
06.12.06 15:18

М.П. Все залежить від нас. Якщо відбудеться референдум про недовіру Черновецькому навесні, то буде оголошено про нові вибори. А міським головою буде той, кого оберуть кияни. Готовий запропонувати свій досвід роботи міським головою Маріуполя та заступником мера Києва на благо киян. В той же час, розумію, що багато буде залежати від спільної позиції БЮТ, "Нашої України", Блоку Кличка, бо кандидатура на посаду мера повинна бути узгоджена всіма політсилами.

Я неоднократно слышала Ваши заявления о желание баллотироваться на пост мера города Киева, если Вы все-таки им станете, скажите, как Вы будете оберегать исторические места и архитектуру Киева? И не собираетесь ли Вы наставлять по городу эти стеклянные, дешевые небоскребы???
Светлана
06.12.06 15:22

М.П. Я дуже люблю наш красень сивочолий Київ і вважаю, що глумитися над його історією та архітектурою досить. Ніхто не може докорити мені тим, що я не дотримую свого слова.

Ваши планы, М.Поживанов, связаны с Мариуполем ?
Роджер
06.12.06 15:37

М.П. Це місто, де пройшло моє становлення як особистості, та в якому народилися всі троє моїх синів, тому я його завжди буду пам"ятати.

Здравствуйте!
Недавно исполнилось 20 лет чернобыльскому объекту "Укрытие". Хотелось бы узнать у вас, как члена комитета по вопросам в том числе Чернобыля: выделяются ли деньги на постройку нового саркофага? В каком количестве? И вообще, какие шаги предпринимаются для предотвращения очередной экологической катастрофы?

Оксана
06.12.06 17:13

М.П. Оксано, проблема дуже боляча, навіть настільки, що змушений готувати проект постанови ВРУ про створення тимчасової слідчої комісії з цього питання.

        Следующие >