This version of the page http://www.interfax.com.ua/ua/press-releases/?recnum=210 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-04. The original page over time could change.
Прес-релізи :: Інтерфакс - Україна
Вхід для клієнтів Увійти
Оформити підписку
Останнє оновлення: 20:06, 03 вересня
УКР
РУСENG
Вхід для клієнтів
Банки України  
Укрцемент
«Цементная промышленность Украины, перспективы развития», 14-15 февраля, 2007 года 

RSS Стрічка новин
RSS Головні новини дня

Головна  Прес-релізи 

Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України видав "Білу книгу" без змісту
3 вересня 2008, 12:05
  Нещодавно Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України презентував так звану "Білу книгу" - "Інтелектуальна власність в інноваційній економіці України". Ця книга була розроблена на виконання Рекомендацій Парламентських слухань "Захист прав інтелектуальної власності в Україні: проблеми законодавчого забезпечення та правозастосування". Зокрема, у п. 2 Рекомендацій було запропоновано розглянути питання про можливість створення консультативної ради з питань інтелектуальної власності, що здійснюватиме підготовку щорічної "білої книги" щодо стану забезпечення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні. Втім, слід зазначити, що легітимність Рекомендацій є більш ніж сумнівною, адже жоден з президентських указів про розпуск парламенту станом на сьогодні так і не було визнано неконституційним, а самі рекомендації прийнято 27 червня 2007 р., тобто задовго після того, як Головою Верховної Ради було зачитано заяви про складення повноважень ста п’ятдесяти народних депутатів, у результаті чого власне й було обрано новий склад Верховної Ради України.
Бразильська поштово-телеграфна корпорацiя вибирає CipherLab для удосконалюваної логiстичної системи доставки пошти та збору даних
2 вересня 2008, 16:32
Compex Tecnologia - реселер компанiї CipherLab - отримує контракт на модернiзацiю логiстичної iнфраструктури нацiональної поштової служби Бразилiї Тайбей (Тайвань). 1 вересня BUSINESS WIRE - Компанiя CipherLab (TWO: 6160) - провiдний новатор у сферi автоматичної iдентифiкацiї та збору даних для ринкiв роздрiбної торгiвлi, складського господарства, охорони здоров'я, державних служб i дистрибуцiї - оголосила сьогоднi про те, що її мобiльний комп'ютер 9400 Industrial Mobile Computer використовуватиметься в понад 3.000 регiональних вiддiлень нацiональної поштової служби Бразилiї Empresa Brasileira de Correios e Telegrafos (Бразильська поштово-телеграфна корпорацiя, або ECT). Compex Tecnologia - офiцiйний реселер компанiї CipherLab в Бразилiї - виграла контракт на модернiзацiю логiстичної iнфраструктури ECT, що проводиться з метою пiдвищення точностi та ефективностi при доставленнi вiдправлень.
Порушено низку кримінальних справ за фактом піратства інформаційно- програмних продуктів "ЛІГА:ЗАКОН"
2 вересня 2008, 11:50
Протягом червня-серпня 2008 р. органами внутрішніх справ порушено 7 кримінальних справ за фактами незаконного поширення інформаційно-програмних продуктів "ЛІГА: ЗАКОН". Географія порушених кримінальних справ має національний масштаб: Київська, Одеська, Харківська, Дніпропетровська, Закарпатська області. Частину кримінальних справ передано до суду, щодо інших триває досудове слідство. На сьогодні ці кримінальні справи становлять більшу частину серед будь-коли відкритих в Україні у сфері порушень інтелектуальної власності на програмне забезпечення (незаконне розповсюждення). "Сьогодні органами внутрішніх справ відпрацьовуються методи виявлення, фіксації та доведення подібних злочинів саме на продуктах "ЛІГА:ЗАКОН", чому ми, як профільна та зацікавлена національна компанія, всіляко сприяємо, активно взаємодіючи з представниками правоохоронних органів, - коментує ситуацію Дмитро Глазунов, директор компанії "ЛІГА ЗАКОН".
БЮТ знову знищує свободу слова - прес-служба народного депутата України I.Богословської
1 вересня 2008, 14:55
            Представники БЮТ вкотре намагаються "заткнути рота" тим, хто говорить правду i називає речi своїми iменами. На цей раз депутат Андрiй Портнов, що не вiдбувся як голова Фонду держмайна через свою негативну репутацiю, за допомогою Печерського райсуду Києва спробував заборонити Iннi Богословськiй називати рейдерiв рейдерами.            Сьогоднi суд на вимогу депутата Портнова визнав недостовiрними твердження Iнни Богословської, що головою Фонду державного майна не можна призначати пана, який має iмiдж головного рейдера країни.           "Таке рiшення суду є черговим обмеженням свободи слова, полiтичних прав i свобод людини i громадянина, наступом на вiльнi засоби масової iнформацiї i спрямоване на придушення права висловлювати власнi думки та надавати свою оцiнку подiям та явищам у суспiльствi", – заявила за пiдсумками судового засiдання Iнна Богословська.            Бiле називати чорним, а чорне – бiлим стало фiрмовим почерком БЮТ.
Взаєморозуміння – основа цивілізованої системи коллективного управління
1 вересня 2008, 10:57
  На сьогодні правовідносини в сфері авторського права і суміжних прав в Україні регулюються рядом законодавчих актів, серед яких спеціальний Закон України "Про авторське право і суміжні права". За останні роки Україна зробила дієві кроки щодо подальшого удосконалення національного законодавства, приведення його положень до міжнародних договорів у сфері авторського права і суміжних прав. На даний час проводиться активна робота по гармонізації національного законодавства із нормами Європейських Директив у сфері авторського права і суміжних прав. Однак, поряд з відповідними досягненнями у зазначеній сфері, існують проблемні питання, що пов´язані з колективним управлінням майновими правами суб´єктів авторського права і суміжних прав, і потребують негайного вирішення. З метою вдосконалення системи захисту прав суб’єктів авторського права і суміжних прав в Україні запроваджуються заходи щодо створення цивілізованого інституту колективного управління майновими правами вказаних суб’єктів.
ПРЕС-РЕЛІЗ компанії АМАКО: Слабка ланка - тваринництво України потребує передових технологій
29 серпня 2008, 12:14
Українські м'ясокомбінати закриваються через брак сировини. У середньому, вітчизняний м'ясокомбінат може переробляти за добу 50 – 100 голів худоби, але останнім часом поставляють не більше, ніж 5 – 10 голів. За даними Держкомстату, у І півріччі 2008 р. поголів'я свиней в Україні зменшилося на 20%, а великої рогатої худоби - на 11%, у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року. Ця ситуація – результат зменшення кількості поголів'я через проблеми у галузі тваринництва. Тим часом держава та представники галузі шукають вихід із ситуації. Наприклад, Національна асоціація виробників м'яса та м'ясопродуктів "Укрм’ясо" пропонує уряду припинити експорт яловичини до Росії, щоб зменшити дефіцит сировини для переробки всередині країни, який складає мінімум 100 тис. т в рік. Уряд, у свою чергу, планує відшкодовувати процентні ставки фермерам по кредитах, взятих для розвитку тваринницького сектору.
Ганебно, коли джерелом небезпеки мирного зібрання стають правоохоронці - Ніна Карпачова
27 серпня 2008, 17:39
Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова звернулася до Генерального прокурора України Олександра Медведька з поданням про порушення конституційних прав громадян на мирні зібрання, особисту недоторканність і безпеку внаслідок перевищення службових повноважень працівниками управління юстиції та органів внутрішніх справ Комінтернівського району Одеської області. Підставою для відкриття провадження стали події у селищі Чорноморське, поблизу автошляху Одеса – Миколаїв, де Одеська обласна організація Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) здійснила акцію протесту проти проведення міжнародних військових навчань "Сі-Бриз-2008" та у мирний спосіб виявила свою позицію щодо можливого вступу України до НАТО. 3 липня 2008 року Одеський окружний адміністративний суд заборонив будь-які публічні масові заходи в межах Чорноморської селищної ради з 2 по 31 липня 2008 року.
ПРЕС-РЕЛІЗ компанії АМАКО: Сучасні технології зрошення переможуть посуху
27 серпня 2008, 10:10
  Україні необхідно активно впроваджувати системи зрошення – такого висновку дійшли учасники Дня поля, що відбувся 15 серпня 2008 р. в Херсонській області. Фахівці стверджують: сучасні технології дозволяють пристосуватись до будь-якого клімату, отримати гарний врожай та високу рентабельність. В рамках Дня поля на тему "Технології вирощування соняшнику та кукурудзи з використанням лінійних систем зрошування для Південного регіону України", фахівці компанії АМАКО продемонстрували ефективність сучасних зрошувальних систем на базі господарства "Юг Транзит Сервіс агропродукт". "За даними Гідрометцентру, за останні 15 років Україна 8 разів пережила посуху, не враховуючи поточний рік. Ми маємо значний аграрний потенціал, але АПК України можна перетворити у високорозвинений сектор економіки тільки за умови зменшення його залежності від природних умов.
ОАО "Сахарный союз "УКРРОС" доволен ходом уборки ранних зерновых культур
15 серпня 2008, 14:40
По состоянию на 14 августа 2008 г. на агропредприятиях холдинга ранние зерновые и зернобобовые культуры были обмолочены на площади 19937,88 га, что составляет 83% от общих площадей, засеянных этими культурами. Средний показатель урожайности зерновых культур на сельхозпредприятиях холдинга составляет 4,49 т/га, что превышает аналогичные показатели по Украине, составляющие 3,44 т/га. Полностью завершили уборку урожая ранних зерновых и зернобобовых культур такие предприятия холдинга как СООО "Пальмира" (Черкасская область), ООО "Аграрный дом им. Горького", ООО "Купянск-Агроинвест", ООО "Савины-Агро" (Харьковская область). При этом, средняя урожайность культур этих предприятий превышает запланированную. Так, урожайность озимого ячменя составила 4,77 т/га, озимой пшеницы – 5,10 т/га, ярого ячменя – 4,00 т/га.
У братовбивчiй вiйнi переможцiв не буває - Н.Карпачова
11 серпня 2008, 10:28
   Заява Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у зв'язку з вiйськовим конфлiктом на територiї Пiвденної Осетiї    З великою тривогою стежу за ескалацiєю вiйськового конфлiкту в Пiвденнiй Осетiї.    Загибель мирного населення, варварське знищення житлових будинкiв, цiлих вулиць, дитячих садкiв, шкiл, лiкарень гострим болем вiдгукнулися в серцях громадян України, усiх небайдужих людей у рiзних країнах свiту. Сьогоднi стертi з лиця землi цiлi населенi пункти, на руїни перетворена столиця Пiвденної Осетiї – мiсто Цхiнвалi. Десятки тисяч мирних жителiв, рятуючись вiд неминучої загибелi, були вимушенi покинути свої будинки, стали бiженцями. Сьогоднi Пiвденна Осетiя фактично поставлена на грань гуманiтарної катастрофи. У цю трагiчну годину передаю слова найщирiшого спiвчуття i пiдтримки всiм, хто втратив пiд час конфлiкту своїх рiдних i близьких.
Всього: 177  
1 | 11 | 21 | 31 | 41 | 51 | 61 | 71 | 81 | 91 | ...




© 1992-2008, Інтерфакс-Україна. Усі права захищено
тел. (044) 270-7465, факс (044) 270-6569

Вся інформація, розміщена на цьому веб-сайті, призначена тільки для персонального використання і не підлягає подальшому відтворенню і/або поширенню в будь-якій формі, інакше як за письмовим дозволом «Інтерфакс-Україна».
Створення сайту: Community8
   Дизайн: Laboratory8