This version of the page http://www.interfax.com.ua/ua/press-releases/132762/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-04. The original page over time could change.
ПРЕС-РЕЛIЗ дослiдницької групи "Соцiологiчний форум": Електоральнi вподобання киян за два тижнi до позачергових виборiв мiста Києва :: Прес-релізи :: Інтерфакс - Україна
Вхід для клієнтів Увійти
Оформити підписку
Останнє оновлення: 18:45, 03 вересня
УКР
РУСENG
Вхід для клієнтів
Банки України  
Укрцемент
«Цементная промышленность Украины, перспективы развития», 14-15 февраля, 2007 года 

RSS Стрічка новин
RSS Головні новини дня

Головна  Прес-релізи 

Версія для друку
ПРЕС-РЕЛIЗ дослiдницької групи "Соцiологiчний форум": Електоральнi вподобання киян за два тижнi до позачергових виборiв мiста Києва
12 травня 2008, 12:07

Прес-релiз пiдготовлено за даними опитування проведеного з 07 по 11 квiтня 2008 року дослiдницькою групою "Соцiологiчний форум", що об’єднала соцiологiв рiзних компанiй, зокрема фахiвцiв колишньої компанiї "Iнтерсоцiосистема-ПС" пiд керiвництвом Володимира Косенка. Було проведене репрезентативне соцiологiчне опитування мешканцiв м.Києва. Методом поквартирного анкетування опитано 2015 респондентiв за квотною вибiркою, що репрезентує доросле населення м.Києва (старше 18 рокiв) за вiком та статтю. Теоретична похибка вибiрки не перевищує 2,2%.

Кияни не задоволенi основними напрямками дiяльностi мiської влади…

На сьогоднiшнiй день потреба оновлення Київської влади для киян є актуалiзованою, про що свiдчить рiвень задоволеностi роботою київської влади. У зв’язку з проведенням позачергових виборiв мера мiста Києва дослiдники вирiшили дiзнатися рiвень задоволеностi тими напрямками роботи, що покладенi на київську владу Києва. Розчарованiсть киян в дiях київської влади виявляється в тому, що 60,7% киян незадоволенi дiяльнiстю мера мiста Києва, при цьому задоволенi його дiяльнiстю лише 23,3%, а 16% - не визначилися з вiдповiддю.

Кияни вiзьмуть участь у виборах…

Серед опитаних мають намiр в будь-якому разi взяти участь у голосуваннi на виборах мера мiста Києва 60,4% киян. При цьому четверта частина опитаних киян (25,4%) остаточно ще не визначились з тим, чи скористуються своїм правом обирати та 14,2% не пiдуть на вибори мера мiста Києва в жодному разi.

Якби вибори мера вiдбувалися б наступної недiлi…

Зневiра киян в обраному ними меровi i розумiння того, що команда, яка займає будiвлю на Хрещатику переймається в першу чергу своїми полiтичними та економiчними iнтересами, i в останню чергу, вирiшенням проблем киян пiдтверджують данi рейтингiв. Якби вибори мера м.Києва вiдбувалися найближчої недiлi безперечним лiдером перегонiв став би В.Кличко – йому вiддали б свої голоси 38,7% киян. Дiючий мер Л.Черновецький набрав би 19,5% голосiв, О.Турчинов – 7,8%, М.Катеринчук – 5,6%, В.Пилипишин – 4,7 та О.Омельченко набрав би 4,5%.

Решта кандидатiв отримали б такi результати: О.Тягнибок – 1,1%, В. Горбаль – 0,8%. При цьому 13% виборцiв ще не визначилися зi своїм вибором. Так званий, "протестний електорат",тобто тi, що пiдуть на вибори, але при цьому проголосують проти всiх складає 4,3%.

Антирейтинг на виборах до Київради…

Дослiдники вирiшили побудувати антирейтинг, тобто рiвень негативних уподобань мешканцiв мiста Києва. Антирейтинг є зворотною стороною рейтингу, що дає можливiсть перевiрити можливостi полiтичної сили, що йде на вибори щодо збiльшення кiлькостi прихильникiв. Щодо анти рейтингiв, то Л.Черновецький має -52,1% електорату, якi б не проголосували за нього нi в якому разi. У iнших кандидатiв набагато нижчий рiвень недовiри, а саме нi в якому разi не проголосували б за О.Турчинова – 11,2%, М.Катеринчука – 10,6%, В.Кличка – 10,4%, В.Пилипишина – 10,1%, О.Омельченка – 7,4%.

Чи отримували кияни продуктовi набори…

Дослiдники вирiшили дiзнатися, чи отримували кияни матерiальну допомогу у виглядi продуктових наборiв вiд кандидатiв в мери мiста Києва? Майже третя частина опитаних киян (30,6%) стикалися з цим явищем. При цьому, вiдзначаючи вiд кого саме, кожен четвертий киян (25,4%) вiдзначили, що вiд команди Л.Ченовецького. Решта, 5,2% опитаних вiдзначили що отримували продуктовi набори вiд iнших кандидатiв.

Розташування полiтичних сил на позачергових дострокових виборах до Київради…

Якби вибори депутатiв до Київради вiдбувалися найближчої недiлi, то, як показують результати соцiологiчного дослiдження, останнiм часом сформувалося три основних лiдери виборчих перегонiв. Вершину цих перегонiв займає Блoк Вiталiя Кличка - 34,2% респондентiв проголосували б за нього, що можна пояснити доволi високим особистим рейтингом лiдера блоку В.Кличка. Блoк Леoнiда Чернoвецькoгo набирає 18,6% та Блoк Юлiї Тимoшенкo – 15,2%.

Трьохвiдсотковий бар’єр долають наступнi полiтичнi сили, але при цьому вони мають значний вiдрив вiд лiдерiв виборчих перегонiв, це Блoк Литвина – 5,3%, Партiя регioнiв – 3,5%, Блoк "Наша Україна - Народна самооборона" – 3,3%, Блок Миколи Катеринчука – 3,1%. Всi iншi полiтичнi сили поки що не долають трьохвiдсотковий бар’єр.

Про дослiдницьку групу "Соцiологiчний форум"

Основною сферою дiяльностi дослiдницької групи є проведення соцiологiчних, маркетингових та полiтичних дослiджень.

Керiвник: Володимир Косенко

Контакти: тел.: +38(044) 599-68-56

e-mail: post@socio-forum.net

web: www.socio-forum.net

ПРЕСС-РЕЛИЗ: Материал публикуется на коммерческих условиях. Агентство "Интерфакс-Украина" не несет ответственности за содержание материала.


Також у розділі


03 вересня 12:05
Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України видав "Білу книгу" без змісту

02 вересня 16:32
Бразильська поштово-телеграфна корпорацiя вибирає CipherLab для удосконалюваної логiстичної системи доставки пошти та збору даних

02 вересня 11:50
Порушено низку кримінальних справ за фактом піратства інформаційно- програмних продуктів "ЛІГА:ЗАКОН"

01 вересня 14:55
БЮТ знову знищує свободу слова - прес-служба народного депутата України I.Богословської

01 вересня 10:57
Взаєморозуміння – основа цивілізованої системи коллективного управління






© 1992-2008, Інтерфакс-Україна. Усі права захищено
тел. (044) 270-7465, факс (044) 270-6569

Вся інформація, розміщена на цьому веб-сайті, призначена тільки для персонального використання і не підлягає подальшому відтворенню і/або поширенню в будь-якій формі, інакше як за письмовим дозволом «Інтерфакс-Україна».
Створення сайту: Community8
   Дизайн: Laboratory8