This version of the page http://20minut.ua/news/120889 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-09-02. The original page over time could change.
Аукціони зламали молотки об ліцитаторів
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Аукціони зламали молотки об ліцитаторів

A A A
Размер шрифта:
Якби правила проведення аукціонів не змінювалися, Вінниця вже могла провести аукціон із продажу шести земельних ділянок

 


Згідно з новими умовами, проводити аукціони можуть лише фахівці, які пройшли спеціальне навчання й отримали відповідну ліцензію – ліцитатори. В Україні, і тим паче у Вінниці, таких поки що немає


 

Із 22 лютого країна тимчасово забула, що таке аукціони. Незважаючи на те, що влада всіх рівнів запевняє, що вся земля повинна надаватися виключно через аукціони, та й земельних ділянок, які могли б виставлятися на них хоч учора, вистачає, виставити лоти не можна з правової точки зору.

22 лютого, аби забезпечити розвиток практики проведення аукціонів, Кабмін ухвалює постанову №90. Нею запроваджується новий вид діяльності - "ведення земельних торгів" і вводиться поняття "ліцитатор" (особа, яка веде земельні торги). Проте, аби мати юридичні підстави для такої діяльності, ліцитатори повинні пройти окрему підготовку, їх повинні навчити спеціально обізнані люди, до того ж такі фахівці повинні діяти у складі юридичної особи. І лише наявність усіх перерахованих пунктів дає підстави для отримання ними ліцензії на ліцитаторську діяльність. Проте президент вбачає в цій постанові порушення і сьомого квітня призупиняє її дію до з'ясування справи Конституційним судом. У результаті в державі немає ні ліцитаторів, ні порядку, за яким проводити аукціони. Зараз ситуацію довкола аукціонів у країні можна описати приблизно так: бути чи не бути, а якщо бути - то як? Виникає логічне запитання, навіщо був потрібен весь сир-бор, якщо аукціони нормально проводилися раніше. Наприклад, у Вінницькій області діяло спеціальне розпорядження облдержадміністрації, яке регламентувало порядок проведення відкритих торгів. А місто Вінниця взагалі розробило свій власний документ. Що ж, згадується вислів: хотіли, як краще, вийшло, як завжди. Постанова №90 замість того, аби дати стимул для пожвавлення процесу аукціонів, навпаки, загальмувала їх.

- Наскільки мені відомо, на сьогодні жодна юридична особа не має права проводити

аукціонну діяльність, - каже заступник начальника Головного управління земельних ресурсів у Вінницькій області, Державного агентства земельних ресурсів України Володимир Гулько. - Не проводиться і підготовка ліцитаторів, відповідно їх і немає. Відсутні й нормативні документи, які б регулювали цю сферу. Однак тема подана і розвивається. Однак, коли це запрацює - чи з першого травня, чи з червня, - сказати важко, це залежить не від нас.

- У нас по місту підготовлена документація по шести земельних ділянках, - розповідає начальник управління комунального майна міськради Ігор Шутак. - Якби не зміни в законодавстві, то ми ще місяць тому могли б розмістити оголошення про аукціон. Але зараз ситуація залишається невизначеною. Як бути далі - невідомо. З одного боку, ми маємо дотримуватися вимог законодавства, але з іншого - у нас є свій порядок. До того ж невідомо, коли ситуація вирішиться на рівні держави. Це може пройти і чотири місяці, навряд чи ми можемо стільки чекати. Адже, якби аукціони вже проводились, кошти, вилучені від них, уже могли б іти до бюджету...

Довідка:

Із 2005 року по місту й області було проведено 13 земельних аукціонів; продано 13 земельних ділянок площею 3,36 гектара. Отримана за рахунок цього сума становила 11,3 мільйона гривень.

Для проведення аукціонів-2008 уже готові документи по 12 земельних ділянках. Сума їх стартових цін становить 2,19 мільйона гривень.

Винница 2008-04-16 14:12:55
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
аукціони  земля  ліцитатори 
Статьи автора Ольга ЛИТВЕНЮК:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:523

Ольга ЛИТВЕНЮК
8(097)2661093
Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
11:23В Тернополі знайшли незаконні гральні автомати
11:14Землю Тернополя продаватимуть 18 вересня
09:37Будівельний бум: чи буде будуватися нове житло
09:32Більше підрядників менше будують
14:02«Валютна гойдалка»: зміни курсу
10:31Шкільний наплічник має “сидіти” на дитині
10:27Приватизоване приміщення на Тернопільщині продали у вісім разів дорожче
08:12Обсяги продажу цифрової фототехніки у Вінниці зростають
08:09Картки середнього і вищого рівня дають більше можливостей для оплати послуг
13:54НБУ ввів в обіг золоту пам’ятну монету “Діва”
Статьи автора Ольга ЛИТВЕНЮК:
14:56 Доллар вновь пошел на подъем
14:54 Коммерческие кредиты дорожают
14:03 Без року повнолітня самостійна Україна
13:15 Людмила Чижова не любит сидеть на месте
10:48 Ремонт доріг - майже завершився
11:45 Реконструкція вінницьких «хрущовок» закінчилася... латанням даху. Грошей не вистачило
11:36 Кредитный отбой
11:35 В колбасу добавят мяса, вот только когда?
09:55 У Вінниці встановлять 200 пластикових урн
09:34 Cто небезпечних дитячих майданчиків є у Вінниці